Skocz do zawartości

zakaz wstępu

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Roboty onetu i netsprintu odbijają się od mojej stroniczki jak piłki ping-pongowe. Poniewaz nie mam dostępu do mod_rewrite, korzystam z obejść w rodzaju Access deny any header User-Agent i czegoś tam jeszcze, warunkującego działanie nagłówkiem. W tablicach nie mam niczego, co mogłoby uruchamiać blokadę dla nestprint, inktomi i kombinacji zawierających te hasła. W robots.txt też. Msn, slurp, google wchodzą jak w masło. Co innego może zniechęcać te roboty do "głębszej penetracji " :-) Uroda serwisu ? :-)

Eee, to zbyt oczywiste. A może e-woodooo ? Trzeba wyświetlić sobie kopię serwisu w google, powbijać w ekran szpliki (w logo i anchory), a na nich rozwiesić jelita ropuchy. Całość okadzić. Konkurencja nie śpi - pewnie chcą mi zdołować - i tak już mizerną - popularity. Dla niewtajemniczonych - wyżej opisany sposób działa tylko na onet i netsprint. Powstrzymanie innych robotów wymaga wsparcia czosnkiem, a w skrajnych wypadkach - osikowego kołka. Uwaga technicza - wbijając kołek należy wziąć poprawkę na przekątną ekranu.

Roboty onetu i netsprintu odbijają się od mojej stroniczki jak piłki ping-pongowe. Poniewaz nie mam dostępu do mod_rewrite, korzystam z obejść w rodzaju Access deny any header User-Agent i czegoś tam jeszcze, warunkującego działanie nagłówkiem. W tablicach nie mam niczego, co mogłoby uruchamiać blokadę dla nestprint, inktomi i kombinacji zawierających te hasła. W robots.txt też. Msn, slurp, google wchodzą jak w masło. Co innego może zniechęcać te roboty do "głębszej penetracji " :-) Uroda serwisu ? :-)

Przekierowania na stronie?

Wyjaśniło się. Problem wynika z ustawień serwera, więc jest poza moim zasięgiem, a nie zwróciłem na ten detal uwagi. Google, Slurp i inne odpytują po HTTP/1.0 natomiast NetSprint i inktomi po HTTP/1.1. Jeżeli zdarzy Wam się coś takiego - to niezbędna jest korekta serwera.

Wygląda na to, że jest odwrotnie. 1,1 - Google, 1,0- Netsprint. I nie byłoby problemu, ale dochodzi detal w rodzaju subserwera. Przeglądarki po 1,0 zaindeksują wyłącznie nadrzędny. Niefart polega na tym, że serwisik mam ustawiony w sub i na narazie można zapomnieć o zaindeksowaniu, a od dwóch miesięcy zachodzę w głowę, co jest grane :-) bo serwisik nie rusza z miejsca w krajowych notowaniach. Adore, znowu masz rację - uczymy się każdego dnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności