Skocz do zawartości

Wyniki wyszukiwania w Google - promowanie mniej wartościowych stron

AbuDabi

Rekomendowane odpowiedzi

Witalju

Mam takie pytanie odnośnie pozycjonowania.

Na pewno słyszeliście o darmowym internecie, który udostępnia spółka Aero2. Aktualnie z takiego korzystam (nieporadność tepsy mnie zmusza), ale aero jest OK. Mając telefon smartfon dual SIM można mieć net praktycznie wszędzie i w dodatku za free. Wiec jak ktoś nie ma może sobie taką kartę skołować. Na wyjazdach nie trzeba będzie ganiać po kafejkach.

Ale do rzeczy.

W necie funkcjonuje kilka stron poruszających ten temat.

aero2.pl – strona operatora usługi

https://darmowyinternet.net/ – serwis poruszający tę tematykę w połączeniu z tabletami smartfonami. W serwisie funkcjonuje razem z forum

www.jdtech.pl/ – blog gościa, który też sobie opisuje głównie tę usługę

aero2forum.pl – które ma niby dotyczyć tematu internetu z aero2, ale mało tam konkretnych rzeczy

darmowy.org - ale zaliczyłbym to do kategorii niżej

oraz

zauważyłem inną stronę

https://darmowy-internet.com.pl/

strona stworzona tylko pod reklamy AdSense. Wydaje mi się, że i tak z takiej strony za wiele nie da się zarobić. Pewnie gość ma inne strony i wkleił sobie kod AdSense, bo z tego, co wiem to, aby dostać zgodę na reklamy najpierw na stronie musi się pojawić jakaś treść, a tutaj jej nie ma. Jedna strona z informacjami skopiowanymi z innych to nie treść.

Powiedzcie mi jak to jest, kiedy jeszcze nie było w necie domeny darmowy-internet.com.pl na frazę darmowy internet w google pojawiały się takie wyniki

Darmowy.org (zawsze 1 pozycja) ubogi content

Darmowyinternet.net (2-3 pozycja)

Potem różne wiadomości z różnych portali i gdzieś tam jeszcze blog jdtech.pl

Nie wiem, jakim sposobem ciągle pojawiał się darmowy.org na 1 pozycji jak w porównaniu z innymi stronami inne miały bogatszy kontent pod frazę darmowy internet

Kiedy pojawiła się nowa domena darmowy-internet.com.pl była na pozycji 4-5 w wynikach wyszukiwania.

Teraz wskoczyła na 1 pozycję przesuwając inne bardziej wartościowe strony w dół.

Jakimi sposobami ewentualnie, co takiego jest pod domeną darmowy-internet.com.pl że teraz Google pokazuje ją na fraze darmowy internet na 1 pozycji?

Czy to efekt pozycjonowania? Ale jakimi sposobami?

Czemu Google pokazuje mniej wartościową stronę, która ma tylko jedną podstronę a inne deklasuje, które jednak mają więcej do zaoferowania dla użytkowników niż tylko reklamę do kliknięcia.

Możecie mi to wyjaśnić?

Ale jaką wartościową stronę? O jakiej wartości piszesz?! Nie ma czegoś takiego, bo dla jednego ta z ubogą jest lepsza od tej co Tobie się podoba. Treść i inne pierdoły to tylko mały element, liczą się linki i inne czynniki dzięki którym Google myśli, że storna jest wypasiona.

Czyli rozumiem, że gość mający domenę darmowy-internet.com.pl linkuje do tej strony z różnych katalogów

a page rank się nie liczy? Jej page rank to 0 innych jest wyższy

więc gdzie zdobywać takie linki aby było skutecznie, ale nie rujnowało też portfela?

i inne pierdoły to tylko mały element, liczą się linki i inne czynniki dzięki którym Google myśli, że storna jest wypasiona.

Jakie to czynniki?

Na stronie darmowy-internet.com.pl nic takiego nie mogę się doszukać

Przeczytaj na początek wszystko to co pisze Marta na swoim blogu https://www.lexy.com.pl/blog/. Jak ogarniesz to wszystko to Ci się sporo poukłada. Możesz też tutaj na forum poczytać dział dla początkujących, ale moim zdaniem za dużo tego i nieraz jakieś bzdury się mogą pojawić.

Moim zdaniem, wyniki są coraz bardziej doskonałe, z każdym update jest coraz lepiej. Teraz nim coś znajdziesz masz przynajmniej czas na zastanowienie się - czy faktycznie szukana informacja jest Ci potrzebna do życia. Co więcej, dzięki temu masz czas na głębsze przemyślenia i analizę swoich priorytetów.

Jako przykład przytoczę choćby dzisiejsze wyniki. Rozmarzyłem się o nowym mieszkaniu - większe, lepsze, ładniejsze i w całości z efektem jupijaaaa. Wpisałem więc pierwsze co mi przyszło do głowy "mieszkania Warszawa".

Moim oczom ukazał się cudowny wynik, który po raz kolejny utwierdził mnie w przekonaniu o słuszności polityki Google. Zerknąłem na 1 wynik pod AdWords - najpierw konsternacja ale już po chwili dotarło to do mnie - ku**a faktycznie mają racje! Nie stać mnie teraz na mieszkanie, a skoro tak to zamiast marzyć idź człowieku do kina! W ten oto sposób mam zaplanowany wieczór - fenk ju gugle.

Tak więc dogi kolego, nim następnym razem zaczniesz marudzić na wyniki Google - zastanów się 2 razy - bo być może ta niesamowita wyszukiwarka otworzy Ci oczy na nowe rzeczy :)

beztytuudbt.png

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

@Vax rozkminiłes G +1 for ju.

Drogi autorze tematu, dlaczego podlinkowałeś tylko strony, które mają problem z przebiciem się nad strony: https://www.darmowy.org/ i https://darmowyinternet.net/ , których nie podlinkowałeś? Nawet nie podlnowałeś głównego sprawcy zamieszania -> https://aero2.pl/ . Łaj? Przeoczenie, czy szeptasz na forum dla nieszeptaczy?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

10% to jest gdzieś rok czytania w tym może być pełno plewów.Pytam aby ktoś kto się w tym temacie orientuje podał kilka konkretnych sposobów jakimi szybkimi sposobami można coś takiego osiagnąć

10% to jest gdzieś rok czytania w tym może być pełno plewów.Pytam aby ktoś kto się w tym temacie orientuje podał kilka konkretnych sposobów jakimi szybkimi sposobami można coś takiego osiagnąć

podał kilka konkretnych sposobów jakimi szybkimi sposobami można coś takiego osiagnąć

i klucz od mieszkania gdzie pieniędzy leża....

Wszedłeś na profesjonalny forum, i chcesz zęby użytkownicy napisali tobie sposoby jak zarabiają kasę?

Oczywiście za chwile ktoś napisze linkować 5-10 katalogów dziennie, zdobywać wartościowe linki, poda parę softów z refa lub swoich, poleci szkolenie mistrza Krzywego i na tym się skończę :D

Przypominam, że Google ma najlepsze algorytmy na świecie i każda nowa aktualizacja jest wprowadzana w trosce o dobro użytkowników i jak najlepsze rezultaty wyszukiwania, więc widocznie nie dostrzegasz tego, że te wyniki są najlepsze. Skoro Google ocenia te strony wysoko, pozostaje nam tylko przyznać że ma rację, bo Google nigdy się nie myli...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Coraz więcej ludzi chciałoby gotowe rozwiązanie za darmo. Facet, napisz do mnie na priv, podam Ci numer konta, wpłacisz kasę to Ci trochę poopowiadam ;). Jeśli nie to pozostaje mi polecić przeczytanie całego działu dla początkujących. To dość proste, poświęcasz kase albo czas

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

Czemu Google pokazuje

Jak widać niestety nie znasz się na użytkowaniu wyszukiwarki Google :)

Teraz jak chcesz coś znaleźć dobrego to powinieneś zacząć szukać od drugiej strony wyników.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Wszedłeś na profesjonalny forum

Na prawdę tak myślisz? :)

więc gdzie zdobywać takie linki aby było skutecznie, ale nie rujnowało też portfela?

Człowieku ogarnij się trochę! To nie jest cb radio gdzie pytasz się o drogę na Szczecin. Tam Ci wszyscy powiedzą bo to jest wiedza publiczna i każdy może kupić sobie mapę i dowiedzieć się w szczegółach którędy dojechać, ale jak się zapytasz kogoś o taką małą, wąską ścieżkę na końcu której jest góra złota i wie o tym tylko kilka osób to nie licz, że otrzymasz odpowiedź.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Mario raczej w bingu, tam są wyniki, na które nie wpływają czarno białe zwierzaki - właściwie to prawie jak w G tyle, że zanim było tak dobre jak nigdy wcześniej :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności