Skocz do zawartości

Czy dodawanie do katalogu tej samej treści wpisu jest poprawne, dobre dla SEO?

szymkow

Rekomendowane odpowiedzi

Jest niedobre, ale też z innych względów, np. ktoś może namierzyć wszystkie Twoje wpisy ;) Co do tego jak to działa na G i czy ma to jakieś znaczenie to tak na prawdę nie wiadomo, dlatego powinno się stosować różne (tzn co najmniej z synonimami no i nie jeden opis na 2k katów), bo jakby akurat miało to jakieś znaczenie...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mieszarka to najlepsze rozwiązanie, jednak na napisanie tekstu w odpowiedni sposób, by wyszło więcej wartościowych wpisów trzeba poświęcić trochę czasu.

Kupujesz bramę garażową lub drzwi? Sprawdź: Hormann opinie. Bardzo wysoka jakość analiz bram garażowych oraz napędów.

Duplikaty tekstowe mają niedużą moc, więc w rezultacie może być tak, że napiszesz się, nakopiujesz, nadodajesz linków ... a niewiele to zmieni w pozycji strony. Polecam jednak żeby napisać kilkanaście kilkadzisiąt opisów oryginalnych, a na pewno będzie z tego jakiś pożytek. Albo tak jak wcześniej przedmówcy pisali przygotuj sobie testy synonimizowane.

Blokowisko oszczędza - blog o oszczędzaniu pieniędzy

Jeśli chodzi o formę tworzenia wpisów myślę o metodzie tradycyjnej tj. tworzeniu oryginalnych opisów. Algorytm tworzący "wersje z synonimami", "mieszadło" nie jest raczej skutecznym-mocnym dla SEO rozwiązaniem (choć szybkim, nie stosowałem ani razu). Wszystko jest też kwestią czasu który posiadamy w pracy SEO. Jeśli mam zasoby czasowe to wybiorę ręczne tworzenie tekstu. Może jednak przekonacie mnie, że warto korzystać z "mieszadła"? Co wy na temat tego narzędzia uważacie? Proponuję trzymać się odniesienia do wpisu do katalogu, by ułatwić, zawęzić temat.

@szymkow - A jakie masz wady tekstów z mieszarki w porównaniu do tych pisanych ręcznie? Oczywiście myślę o tekstach z dobrymi synonimami (jeśli z automatu to sprawdzonymi, czy tekst nadaje się dalej do czytania). Jeśli masz dobrze zsynonimizowany tekst (ręcznie lub z pomocą narzędzia), to możesz z niego zrobić spokojnie kilkadziesiąt tekstów, które nie będą podobne do siebie, a czas poświęcony na teksty dużo mniejszy.

Przy okazji życzę powodzenia w tworzeniu kilkuset unikalnych opisów do katalogów. Pewnie i tak skończy się na tym, że teksty będą różniły się synonimami :)

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności