Skocz do zawartości

Ktoś linkuje moją stronę swoim spamerskim zapleczem

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzam sobie stronę dzisiaj na ahrefs i nagle szok - mam linki ze stron, które są cudzym zapleczem i które linkują idealnie na moją frazę główną (jest dosyć oczywista)

Oczywiście linki w stopce strony ew. zauważyłem w pierwszym i ostatnim wyrazie artykułu (niezwiązanego tematycznie oczywiście)

Jak na to zareagować? Ktoś chce mnie ud****ć filtrem?

@Edit Dodam, że jestem na nią od top 1, więc na to wygląda. Mieliście tak? Co robić? Blokować narzędziami? Z drugiej strony jeszcze się tam nie pojawiły te linki i usunięcie ich może spowodować u mnie wahania, bo jakoś nie ufam tej opcji.

Aż włos się na głowie jeży... A później płacze, że banują strony z swlami jak taki jeden z drugim śle non stop spam raporty przez jakże cudowne narzędzie do usuwania linków.

(niezwiązanego tematycznie oczywiście)

A co ma piernik do wiatraka?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ogólnie strona takie 6/10, trochę mało treści z racji tematyki. Także ktoś miał być może dobry plan na wywalenie mnie. Wnioskuje, że jak ktoś traci punkty za swl-e to raczej zna się na tym. Może faktycznie warto zgłosić te linki? Nie zadziała to z niekorzyścią dla mnie?

Jeśli algorytm nie zareaguje to pracownicy mają daleko w du**e te zgłoszenia, mogę nawet dać stronę i zgłoś sobie to zobaczysz, że to nic nie daje. Dzięki tym zgłoszeniom ulepszany jest tylko algorytm, a nie przyznawane konkretne filtry, nie licząc pokazówek raz na rok.

Aż włos się na głowie jeży... A później płacze, że banują strony z swlami jak taki jeden z drugim śle non stop spam raporty przez jakże cudowne narzędzie do usuwania linków.

A kto jednemu czy drugiemu każe swl-em walić w konkurencję? Nie miałbym żadnych oporów by zgłośić linki takiego delikwenta do dissallow tool.

Nie miałbym żadnych oporów by zgłośić linki takiego delikwenta do dissallow tool.

Tyle, że te swle nie pochodzą ze stron tego, który podpiął czyjąś stronę pod nie, ale do innych osób.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności