Skocz do zawartości

A co sądzicie o AltaVista?

wlserwis

Rekomendowane odpowiedzi

Daje sensowne wyniki. Obserwuję ją i odnosze wrażenie, że jest coraz lepsza. W każdym razie zbliża się do Google jeśli chodzi o jakośc wyników, a może nawet przewyższa?..

Kiedyś sądziłem, że to niemal kopia Yahoo (jest zdaje się ich własnościa?), teraz na pewno tak nie jest - w przeciwieństwie do Yahoo bierze mocno (!) pod uwagę anchory z linków.

Daje sensowne wyniki. Obserwuję ją i odnosze wrażenie, że jest coraz lepsza. W każdym razie zbliża się do Google jeśli chodzi o jakośc wyników, a może nawet przewyższa?..

Kiedyś sądziłem, że to niemal kopia Yahoo (jest zdaje się ich własnościa?), teraz na pewno tak nie jest - w przeciwieństwie do Yahoo bierze mocno (!) pod uwagę anchory z linków.

AltaVista lata świetności ma już dawno za sobą. Nie wiem, czy wszyscy pamiętaja, ale przed Google AltaVista kontrolowala największą część rynku wyszukiwarek ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Moim zdaniem wiekszosc zagranicznych szukajek na calym swiecie ma rownie dobre wyniki co Google - i to ze wolimy wyniki Google, uwazamy je za lepsze jest tylko kwestia naszego przyzwyczajenia. Gdyby ludzie przywykli do msn'a to bylby msn :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

he he he jest coraz lepsza? he he he no to troche czasu jej to zajmuje bo ja nia szukalem jeszcze chyba w 1998 roku :)

To poszukaj! ;) (zamiast się głupkowato śmiać...)
AltaVista lata świetności ma już dawno za sobą. Nie wiem, czy wszyscy pamiętaja, ale przed Google AltaVista kontrolowala największą część rynku wyszukiwarek :P

Może świetność powróci? ;)
Niezupełnie. Tylko google ze światowych wyszukiwarek ma porządnie zrobioną geolokalizację na Polskę. W msn jest jakiś szczątek regionalizacji wyników, ale nie porównywalny z tym googla

No, porządnie to może przesada... Raczej w ogóle MA. Bo gdzie niby uczulenie np. na odmianę przez przypadki?

A propos MSN: Uważam, że jest znacznie mniej trafny od AltaVista, no, ale ma potężne plecy...

Altavistę też kojarzę ze starych czasów.

Ale fakt - google ma sporo dzięki marce - jestem ciekaw jak się zachowa rynek po wypuszczeniu oficjalnie live.com.

Trochę poprawic szybkość działania i może na prawdę to być fajna wyszukiwarka...

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności