Skocz do zawartości

Ban? Za co?

mkrauze

Rekomendowane odpowiedzi

JAK CO JEST jeśli nie wiesz to nie powinieneś zajmować się SEO, tylko SEŁO, masz ten sam tekst na stronie i w 1000 katalogach SEO, po prostu mistrzostwo świata, filtr ma 6 mc murowany jak nic.

1. Zmień tekst,

2. Usuń poproś adminów tych katalogów o usunięcie wpisów,

3. Dodaj ponownie tylko nie wklejaj treści gdzie popadnie,

4. Dodaj tekst z tytułami <h1>, <h2>, <h3> i <strong>,

5. Możesz kupić 2 domenę i może szybciej będzie w G niż ta zejdzie z filtra.

6. Jeśli człowiek nie wie jak się zająć stroną to niech poczyta za czym dobije swoją firmową stronę

• 3 tygodnie później...

Witam,

Natrafiłem na ten post i widze, że mogę mieć podobny problem. Mam stronke www.gpstudio.pl

Tekst oryginalny (własny) i sądzę że w miarę dobrej jakości. Domena po zakupieniu miała PR2 (teraz nie ma bo G zresetowało).

I tu pojawia się moje pytanie. Stronę zacząłem linkować dopiero niedawno (kilka katalogów na początek tak aby pomóc w zindexowaniu treśći). Dodałem sitemap do google webmaster - i dalej nic. Napisałem prośbę o ponowne rozpatrzenie i czekam (czy jestem naiwny myśląc ze google coś zrobi?) ...

Czy myślicie że domena dostała bana za działania poprzednich właścicieli domeny?

@Greguk: możliwe że tak. Zweryfikuj ja w GWT i zgłoś rozpatrzenie witryny pisząc, że jesteś nowym właścicielem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Napisałem do google prawie tydzień temu i czekam. Na poczatku domena miała PR2 wiec postawiłem szybko stronkę na WP z podstawa treścią (glownie kategorie) i tak sobie stała z tydzień. Potem zauważyłem że ma PR0 wiec dodałem treść i zacząłem linkować (dosłownie może ze trzy katalogi) ale i to nic nie pomogło. Jak nie była zindeksowana tak nie była. Zauważyłem w GWT, że był jakiś problem z robots.txt (pokazywało mi, że jest blokowany pomimo, że taka sama konfiguracja na pozostałych stronach zapleczowych) wiec go poprawiłem, dodałem sitemaps. Dodałem również do GWT ta domene tylko że z www (zamiast samej gpstudio.pl) i dalej lipa. Gdzieś czytałem że jakby strona miała bana to by jakies powiadomienie przyszlo ale nie jestem tego aż tak pewny. Co w na to?

Acha PR2 miała jakies 2tyg. jeśli się nie mylę.

OK. Nie wiem jak to się stało ale dostałem odpowiedź od wielkiego G. Napisano mi ze strona narusza ich wytyczne dotyczące jakości. Musi chodzić o zbyt duże nasycenie słowami kluczowymi (pewnie menu na gorze i po bokach) bo treść jest moja i na pewno nie ściągnięta znikąd. Te kilka linków z katalogów dodane było już po problemach z indeksowaniem więc wątpię aby to było to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności