Skocz do zawartości

własna domena, blog na darmowym hostingu, a SEO

wonder

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam od niedawna domenę abcdefgh.pl podłączoną do darmowego serwisu blogger.com. czyli mam własną domeną, ale darmowy hosting

chcę zrobić z tego darmowego bloga mini stronę zapleczową, ale końcówka .blogspot może odstraszać, więc kupiłem własną domenę,

zamierzam trochę tą stronę pozycjonowac

mam pytanie,

czy jak w przyszłości będę chciał zmienić hosting na płatny (i zrobić bloga np. uzywając wordpress.org), to będzie to miało jakieś znaczenie dla SEO?

adres, (domena) strony będzie ciągle ta sama

bo przecież liczy się domena i to domenę (adres strony) się pozycjonuje, a nie hosting? (jeżeli mówię jakieś głupoty to mnie poprawcie)

Hosting nie ma znaczenia.[...]

Hosting ma znaczenie- jeżeli nie dla Ciebie to dla użytkowników

Jeżeli masz coś komercyjnego lub coś co będzie miało dużo userów to nie pchaj się na yoyo albo wordpress. Jak chcesz zrobić zapleczówke to raczej tylko na yoyo albo tam.

Kiedyś chciałem założyć stronkę na ugu bo mi właśnie ktoś powiedział że to nie ma znaczenia, ale miało bo się wyświetlały błędy. Jak przenosisz treść na stronie to zrób sobie przekierowanie to to będzie lepiej traktowane przez G

jedyny problem jaki możesz mieć to przy przeprowadzce na inny skrypt możesz nie mieć tego samego skryptu, czy wtyczek. Mogą być problemy ze zmianą linków, ale da się to załatwić za pomocą 301.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Tak jak napisał @ blackpress.pl, plus mogą tam wystąpić lekkie wahania pozycji w serpach, ale nie powinno być większego problemu. Zmianę zrób w miarę jak najszybciej.

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

czy jak w przyszłości będę chciał zmienić hosting na płatny (i zrobić bloga np. uzywając wordpress.org), to będzie to miało jakieś znaczenie dla SEO?

Są do tego dedykowane konwertery jak np. Blogger Importer więc problemów nie powinno być, zaznaczam "nie powinno".

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności