Skocz do zawartości

Wigilia na deptaku w Radomiu

Hicarian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I sam już nie wiem, przyznawać się do miasta, w którym się urodziłem, czy nie... Ale chyba się przyznawać, ludzie są wszędzie tacy sami i lubią dostawać coś za darmo :)

Ahh - chodzi Ci o porządne teksty na strony www? Pewnie, zapraszam. Wybierasz te bardziej informacyjne czy z soczystą dawką perswazji?

https://www.radom.ws/

Bardzo mnie dzisiaj zaskoczyła, rosnąca z godziny na godzinę, popularność krótkiego filmu z niedzielnej wigilii na deptaku. Tym bardziej, że łudząco podobny filmik, nakręcony praktycznie z tego samego miejsca i przedstawiający podobne sceny, zamieścił na youtube radomski oddział Gazety Wyborczej i jakoś tamten film przeszedł prawie bez echa. Film jest częścią fotorelacji z tej imprezy (link niżej) i przedstawia niewielki jej fragment. Nie wiem czemu taką sensację wzbudziło zabieranie ze stołów napojów, które przecież po to właśnie zostały tam ustawione. Potrawy i ciepłe napoje były wydawane prosto z kuchni polowych, co zresztą widać na zdjęciach. Oprócz tego organizator postanowił zrobić coś w rodzaju "szwedzkiego stołu", na którym był opłatek, chleb, mandarynki i te nieszczęsne napoje. Proszę zwrócić uwagę po pierwsze na brak kubków, po drugie na brak miejsc do siedzenia przy stole i wreszcie po trzecie, na to, że pora roku raczej nie zachęca do spożywania napojów, w tych warunkach dość mocno chłodzących. Po co więc te napoje tam stały? Może jako reklama? Chyba nikt nie powie, że po to, by ktoś wziął butelkę, napił się "z gwinta", po czym tę butelkę z powrotem odstawił. Skoro się tam znalazły, bez kubków i miejsc siedzących, to jedynym wytłumaczeniem jest to, że były tam właśnie po to, by każdy chętny mógł je wziąć do domu. Co innego można było zrobić? Ludzie biorąc te napoje nie zrobili więc niczego złego, ani tym bardziej sprzecznego z prawem. Nie rozumiem tego całego zamieszania, jakie film wywołał. Tym bardziej, że tak się dzieje co roku, więc widocznie tak ma być, skoro organizator ciągle te stoły z napojami ustawia. Robił tak nawet przy ujemnych temperaturach, gdy w butelkach był lód, więc tym bardziej należało je zabrać do domu. Nie spodziewałem się również tylu negatywnych opinii na temat naszego miasta. Nie chcę, by było w ten sposób postrzegane, więc film kasuję.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

opłatki też był wystawione aby je zabrać do domu, podgrzać i zjeść, taki zwyczaj pewnie w pewnych kręgach, jak autor tego arta nie widzi w tym nic niemoralnego to szok i 100 metrów mułu, normalnie sami biedni i bezdomni przy stole rządzą, choć sądząc po towarze który znika to można by wydumać, że to było kręcone w Nowy Rok z rana i po prostu wszyscy po imprezie na kacu są, heh

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Dobra ja już kończę robić bekę z tej Pani ja rozumiem że ktoś jest biedny wszystko luz

tu nie chodzi o tą rzekomo chytrą Panią -jak to mówią dają to brać ,biją to spier................

chodzi mi o tego parszywego prezydencika (zwracam się do was Radomszczanie) co sobie robi pijar polityczny rozdając z pieniędzy podatników te napoje zbyszko i inne rzeczy dla cwaniaków (bo oczywiście normalni ludzie płacący podatki od nieruchomości i inne samorządowe daniny wypoczywają po pracy)-uważam całą tą ideę tego "szwedzkiego darmowego stołu dla cwaniaków" za totalnie irracjonalną i nie przemyślaną (i złodziejską)

nie chcę z siebie robić tu wielkiego korwinisty i kapitalisty ale sami zobaczcie do czego prowadzi redystrybucja pieniędzy publicznych...

macie tutaj jasny i ewidentny przykład

do

a)złodziejstwa

b)cwaniactwa

c)Zbijania kapitału politycznego (Bo prezydent tak robi od lat więc spoko)

Mi się to nie podoba i wcale nie mam tu nic do tych ludzi

jak się okrada ludzi podatkami wszelkiej maści i robi kapitał polityczny a potem zwyczajnym ludziom których też się z podatków okrada coś daje pod państwa to wszystko wygląda jak na tym filmie jak to mawia mój szanowny tata "chamstwo złodziejstwo i cygańska muzyka"-dziennikarz powiedział że po to są te zbyszka na stole żeby je brać teraz zastanówmy się po co robić taką opłatkową imprezę

żeby

a)spotkać sięz innymi obywatelami podzielić się opłatkiem zjeść coś np (nie neguje pomysłu kuchni polowej mimo że też idzie z kasy podatnika ale przeboleje to)

b)nastawiać na stołek różnych dóbr zapłaconych z pieniędzy podatnika po to żeby cwaniaczki nabrali sobie ze stołów do reklamówek

pisze o tym bo wielu ludzi mówi "a ty nie poznałeś biedy więc nie pyskuj"

nie tak się pomaga biednym,nie w ten sposób-ten sposób moim zdaniem urąga człowieczeństwu

dziękuje pozdrawiam

A tu ciekawostka, jak Sieć wszystko błyskawicznie podłapuje: www.facebook.com/chytrababazradomia

genialny wiral

gratulacje za szybkie decyzje dla "Zbyszko"... ;)

a Wy... podobno tacy fachowcy od internetu ;)... i tak ładnie podbijacie :) a podobno za komercyjne usługi zawsze bierzecie kasę :P

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności