Skocz do zawartości

Czy dodanie strony jednego dnia do 150 katalogów gwarantuje klapsa od Google?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro według niektórych z was domeny nie cierpią po serii katalogowania, to skąd te późniejsze spadki i lamenty?:)

Oczywiście 150 linków z katalogów tej same treści dla nowe domeny nie zaszkodzi- najwyżej google zgnoruje duplikaty. Jednak większość pozycjonerów zapomina o jednym - nie powinno się pozycjonować ambitniejszego serwisu sklepu na jedno badziewne słowo, z którego tak ruchu nie będzie. Bo jedną frazę można nawet samymi katalogami wywalić do góry. Tylko potem nasz serwis w zadziwiający sposób straci widoczność na inne frazy w tym longtail. Im więcej marnych linków tym słabsza widoczność ogólna. A kto marzy jedynie o kilku frazach wbitych w top 3 niech zapomni o sukcesach w seo.

Nie cierpię spamerów!

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Eryk chyba rozumiesz ze swoimi nieprzemyślanymi decyzjami naraziłeś właściciela tych katalogów na ban? To czemu ludzi maja płacić za twoja głupotę? Bo chyba nie myślisz ze narzędzie dla "usuwania linków" postawione dla tego żeby robić tobie dobrze?

Takich "pozycjonerów" i ich strony to tzreba banować we wszystkich katalogach czy preclach. Bo jak się nie wie poco się kupuje to trzeba siedzieć na tyłku u czekać aż cały internet będzie do ciebie linkować, tak jak doradza Google.

Dzięki panowie za wyprowadzenie mnie z błędu. Naczytałem się postów, że dla nowej witryny max 5-10 linków dziennie, a gość wrzucił mi wszystko na raz. Teraz wiem, że krzywdy mi nie wyrządził :blum:

Eryk chyba rozumiesz ze swoimi nieprzemyślanymi decyzjami naraziłeś właściciela tych katalogów na ban? To czemu ludzi maja płacić za twoja głupotę? Bo chyba nie myślisz ze narzędzie dla "usuwania linków" postawione dla tego żeby robić tobie dobrze?

Takich "pozycjonerów" i ich strony to tzreba banować we wszystkich katalogach czy preclach. Bo jak się nie wie poco się kupuje to trzeba siedzieć na tylko u czekać aż cały internet będzie do ciebie linkować, tak jak doradza Google.

Nie wiem o czym piszesz, nie kazałem usuwać linków z katalogów

Bo się nie zrozumieliście.

a te 150 domyślam się od kogo kupiłeś , po kilku upomnieniach wali wszystko na raz i śle raport

Dokładnie było tak jak piszesz. Usługę kupiłem na allegro.

Tutaj chodziło raczej o to, że gość skatalogował od razu wszystko i wysłał raport z linkami a MaxPan zrozumiał, że wysłał te linki do usunięcia przez nowy wynalazek G do usuwania linków.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 2 tygodnie później...

Oczywiście, nie ma możliwości aby w jeden dzień się za indeksowało te 150 linków więc nie masz się co martwić. Takie 150 linków z katalogów to za mało na filtr.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Takie 150 linków z katalogów to za mało na filtr.

Ile w takim razie potrzeba na filtr?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tu raczej pytanie brzmi nie "ile ?", ale "jak ?".

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Poza tym nawet jednorazowe "zapuszczenie" nawet większej ilości linków nie jest równoznaczne z ich natychmiastowym zaindeksowaniem - ludzie ogarnijcie się deko to są podstawy :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Oczywiście, nie ma możliwości aby w jeden dzień się za indeksowało te 150 linków więc nie masz się co martwić. Takie 150 linków z katalogów to za mało na filtr.

Ty nawet chyba nie zdajesz sobie sprawy jakie są możliwości przy indeksowaniu linków :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności