Skocz do zawartości

Jak udostępnić film youtube jako strona fanowska facebook?

pbupbu

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że po nowych zmianach w youtube jest jakiś problem z udostępnianiem filmów na stronach fanpage.

Moge udostępniać jedynie jako JA, natomiast nie moge jako strona facebook gdzie przed wprowadzonymi zmianami nie było z tym problemów wystarczyło korzystać z facebooka jako strona i tyle.

Pomocy!

Nie zauważyłem tego probelmu... chodzi o wrzucenie linka do filmiku na youtube do postu, który publikujesz jako strona?

Czasem zdarza się, że jeżeli link ma jakieś dodatkowe dziwne parametry doklejane przez youtube to nei chce się pokazać jego opis i miniaturka i dodaje się sam link. Wtedy najlepiej po prostu pobrać odpowiedni link w sekcji "Udostępnij" pod filmikiem.

Chodzi o bezpośrednie z youtube udostępnienie filmu do fanpage.

Gdy klikam w YT udostępnij >> facebook to tradycyjnie otwiera się okienko facebooka, tylko że z wiadomością iż aby mieć dostęp musze przełączyć i korzystać z facebooka jako Moja Osoba, czyli nie ma możliwości jako strona fanpage.

Dziwne bo jako strona fanpage moge udostęniać to co chce z innych witryn, problem dotyczy tylko youtube czyli w moim przypadku klapa :/

Ale skopiować link możesz jako użytkownik, a potem tylko wkleić w treści publikowanej na FB jako strona ;)

ok ale to wygląda poprostu brzydko, zwłaszcza jak chcesz umieścić jeszcze inne linki w tym poście, poza tym nie da się połączyć fanpagu z kanałem yt, no chyba że gdzieś popełniam błąd

Z tego co się orientuje to wszystkie pluginy FB w stylu komentarze czy like box działają dla konkretnego użytkownika, a nie dla strony, więc z tym może być problem. Jednak w przypadku aplikacji są pozwolenia dla aplikacji na zarządzanie stronami danego użytkownika, więc teoretycznie może istnieć jakaś aplikacja, która umożliwia integrację w ten sposób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności