Skocz do zawartości

Linkowanie z zaplecza

Raul1972

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Chciałbym zapytać o ilości linków jakie można bezpiecznie wysyłać z zaplecza do strony pozycjonowanej. Załóżmy że zaplecze ma site=100. Czy w każdym artykule (na każdej podstronie) można wkleić link do strony, którą chcę wypozycjonować? Chciałbym linkować 5 różnymi anchorami do strony głównej i 5 różnymi anchorami do jednej podstrony. I czy jest sens w każdym artykule dla zamydlenia oczu Google linkować do stron z dużym Trustem? Google, Onet, WP itd.

Czy w każdym artykule (na każdej podstronie) można wkleić link do strony, którą chcę wypozycjonować?

Przecież to Twoja strona, nikt Ci nie zabroni

I czy jest sens w każdym artykule dla zamydlenia oczu Google linkować do stron z dużym Trustem?

Tzn w jaki sposób będziesz "mydlił" bo nie bardzo rozumiem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

hehe. chodzi mi o to jak Google podejdzie do tematu. Czy jeśli wkleje linka w każdym artykule do swojej strony pozycjonowanej to Google nie nagrodzi mnie filtem.

odnośnie "mydlenia": na każdej podstronie oprócz linka do swojej strony umieszczam linki do strony/stron z dużym trustem. jeśli z każdego artykułu będzie wychodził tylko 1 link i to zawsze do tej samej strony linkowanej, to może się Googlowi wydać podejrzane, a jeśli tych linków będzie kilka do różnych stron to chyba będzie już mniej podejrzane

Dam Ci swoje zaufane strony, będziesz linkował do nich?

Ogólnie to co piszesz jest bez sensu i nikt Ci nie odpowie czy to jest dobrze, czy nie i to zależy od wielu czynników. Po drugie jeżeli nie przekonasz się na własnej skórze to i tak nie będziesz wiedział.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Najlepiej jak jest to w sumie nikt nie wie ;)

spróbuj - z zaplecza linkować maksymalnie chaotycznie - raz art z jednym linkiem do strony raz z dwoma kilka artow bez linka itp. Dodatkowo linkuj do strony ze stron o dużym TR a nie odwrotnie.

No i przeczytaj artykuł o kilkudziesięciu sposobach linkowania, jakie polecają bardziej doświadczeni zawodnicy (znajdziesz go w pogaduszkach)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Czy w każdym artykule (na każdej podstronie) można wkleić link do strony, którą chcę wypozycjonować?

Możesz, raz na jakiś czas dawaj link, z innym anchorem, jeżeli link jest na obszarze podstrony, jest traktowany oddzielnie, pomimo występowania na jednej domenie, z innymi linkami do tej samej strony.

Chciałbym linkować 5 różnymi anchorami do strony głównej i 5 różnymi anchorami do jednej podstrony. I czy jest sens w każdym artykule dla zamydlenia oczu Google linkować do stron z dużym Trustem? Google, Onet, WP itd.

Takie mydlenie nie jest konieczne, ale dobrych linków nigdy nie za dużo.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności