Skocz do zawartości

Author rank - czyli co knuje google?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dowiedziałem się o możliwości wstawienia obrazka z własnym zdjęciem do serpów google ( przy meta tagach). Czyli jak użytkownik czegoś szuka obok linku do naszej stronki pojawi się nasze foto - wiadomo. No i meta author służy do powiązania tego zdjęcia z google plus. Chyba może to być fajny pomysł na marketing - choć opcja powiazuje jedynie zdjęcia z naszą podobizną jako autora artykulu i jesli w goole+ nie mamy zdjęcia z widoczną twarzą to googlas nas nie wyświetli.

Chociaż znalazłem powiązane zdjęcie na której widnieje obraz rzeczy a nie człowieka a chodzi o serwis antyweba

luknijcie na serpy

https://www.google.p...iw=1600&bih=716

Jestem bardzo ciekaw, jak tego dokonać. Chciałbym aby przy każdym wyniku obok linku pojawiało się logo serwisów nad którymi pracuję - to byłoby coś - tylko czy to jest realne?

Nie cierpię spamerów!

Zobacz ile on ma osób w kręgach Google, ja tylu znjomych nie mam, ba w życiu nie miałem; czy to znaczy, że Google mnie zmusi do otworzenia się na ludzi? Hmmm...I don't think do...wolę nie miec znajomych, niż mieć hejterów:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

We wtyczce YOAST do WP jest pole "Strona autora w google". Tak opcja powiąże nam autora (czy to osobę prywatną czy profil firmowy) z kontem. Nie do końca wiem jednak jakie są tego konsekwencje.

Interesujesz się turystyką? Jestem pasjonatem regionalnych wypraw rowerowych, pieszych i wodnych - głównie z zachodniej Polski. Opisuję szlaki turystyczne - oficjalne i nieoficjalne - zapraszam :) : https://turystyka.e-mucha.info/szlaki-turystyczne/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności