Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@zakręcony, nic z tych rzeczy. Po prostu chciałem się zorientować czy coś straciłem czy nie. O ile na drugi dzień szkolenia była jakaś rozpiska podana to na 1 nie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

hmmmm.... właśnie sobie uświadomiłem, że pierwsza grupa też miała 7godzin... Bo my zaczęliśmy drugą bez Kojota... masakra, jak długo to wyszło....

ale nie wiem: czy warto było się pomęczyć te "kilka" godzin? Coś się nowego dowiedzieliście?

(Kojot już nie żyje :)) chyba się nie odezwie do nikogo przez tydzień...

dymna.jpg

Biorąc pod uwagę to co zobaczyłem i usłyszałem - szkoda że nie mogłem być na 1 dniu.

Szokiem była ilość osób która zapisała się na szkolenie (2 grupa) i nie posiadała XR.

Było warto

300zł za 1 dzień szkolenia to naprawdę niewiele. Szkolenie było od bardzo podstawowych podstaw do tematów średnio zaawansowanych. Chętnie zobaczyłbym na kolejnym szkoleniu coś bardzo zaawansowanego w tematyce XR.

Problemem każdego szkolenia jest to, że prowadzący oczywiście nie mogą przekazać całości swojej wiedzy i wszystkich sztuczek bo jest to zwyczajnie nieopłacalne. Ciekawi mnie na ile oceniacie % swojej wiedzy apropo XR którą nam przekazaliście (chętnie przyjme % na PW :P ).

Jeżeli organizowalibyście jeszcze kiedyś jakieś szkolenia fajną opcją byłoby przygotowanie przed szkoleniem / warsztatami konkretnego rozkładu jazdy (mógłby on zostać przekazany np po opłacie) tak żeby każdy mógł przygotować ewentualne pytania. Fajną opcją byłby też krótki plik txt z najważniejszymi rzeczami które chcecie przekazać gdyby ktoś nie zdążył sobie nagrać zapisać ważnych rzeczy.

P.S. Uprzedzając hejterów - nikt niczego nie obiecywał za pozytywne opinie, Kojotek nie korzystał z modulatora głosu.

:) no to najlepszy komentarz Kojotka to ja miałem po warsztatach...

<cenzura>k...wa..., p...lę</cenzura> taką formę szkolenia jako warsztaty... tyle godzin, a jeszcze nic im nie zdążyliśmy pokazać...

...to chyba wiele tłumaczy ;)

dymna.jpg

pozdrawiam uczestników szkolenia,

Ja chyba następnym razem wybiorę wcześniejszą godzinę jeżeli będzie taka możliwość. Jednak pierwsza czy druga w nocy to nie są już moje godziny hehhe

Ponieważ nadal jestem w tej grupie, która nie korzysta z Rumaka cenniejszy dla mnie był 1 dzień. Natomiast 2 uświadomił jakie wymagania są potrzebne do postawienia systemu spamerskiego :-) i teraz mogę oszacować koszty z tym związane gdyż sama licencja to nie wszystko.

Teraz powoli rodzą się pytania dot. szkolenia i myślę, że będzie ich coraz więcej.

W skali od 1 do 5 daję 4.

Mam nadzieję, że zachęciliśmy organizatorów do przygotowania dalszych szkoleń.

Med Mutter sine vinterhage har du full kontroll på varmen.

Stavanger Termografi - Vi spesialiserer oss på byggtermografi.

Montering av varmepumper.

@Początkujący - masz zdrowie :)

Szkolenie mocno się przeciągnęło :), ja już pod koniec też pracowałem na zwolnionych obrotach.

Same warsztaty oceniam w skali 1-5 na 4. Jeden punkt odejmuję, za małą ilość czasu (sic), jaka była poświęcona na to zagadnienie.

Cieszy fakt, że Trenerzy omówili rzeczowo wiele tematów, bez owijania w bawełnę. Duża wiedza + chęć jej przekazania = udane warsztaty.

Dzięki i piszę się na kolejne.

... A Kojotek wcale nie jest kobietą :P

Szkolenie było fajne, a jak i kiedy dostaniemy gratis:

Gratis: Dodatkowe programy wspomagające pracę z xRumerem (wszystkie aplikacje są autorskie i niedostępne w Internecie) oraz najnowsza wersja moda dla EE kompatybilna z xRumer .35 (wartość rynkowa moda 200USD)

Pozdrawiam

Arek

Chciałem wszystkim podziękować za ostatnie warsztaty i mam nadzieję, że za bardzo nie przynudzałem ;)

Jak napisał wcześniej @początkujący faktem jest że pomimo tego, że na xR przeznaczyliśmy bardzo dużooooo czasu dla każdej z grup, temat na pewno nie został wyczerpany (zapewne kolejne warsztaty, jeśli będzie mi/nam się chciało ;) zrobić z xR podzielone zostaną na 2 grupy "dla początkujących" i bardziej "zaawansowanych" użytkowników).

Problemem każdego szkolenia jest to, że prowadzący oczywiście nie mogą przekazać całości swojej wiedzy i wszystkich sztuczek bo jest to zwyczajnie nieopłacalne. Ciekawi mnie na ile oceniacie % swojej wiedzy apropo XR którą nam przekazaliście (chętnie przyjme % na PW :P ).

Jeżeli organizowalibyście jeszcze kiedyś jakieś szkolenia fajną opcją byłoby przygotowanie przed szkoleniem / warsztatami konkretnego rozkładu jazdy (mógłby on zostać przekazany np po opłacie) tak żeby każdy mógł przygotować ewentualne pytania. Fajną opcją byłby też krótki plik txt z najważniejszymi rzeczami które chcecie przekazać gdyby ktoś nie zdążył sobie nagrać zapisać ważnych rzeczy.

P.S. Uprzedzając hejterów - nikt niczego nie obiecywał za pozytywne opinie, Kojotek nie korzystał z modulatora głosu.

Wypowiadam się tylko za siebie nie za @początkującego

Dla mnie nie ma problemu dzielić się takimi technikami z innymi (całością wiedzy) - rynek SEO jest tak wielki, że szansa na to, że ktoś ze szkolenia/warsztatów wejdzie mi w paradę i spotkamy się w serpach jest znikoma (bliska 0), a nawet gdyby to chciałbym żeby taka osoba była lepsza ode mnie bo tylko w ten sposób sam mogę nauczyć się czegoś nowego i nie stać w miejscu, kiedy inni będą się rozwijać (świat SEO nie ma granic i nawet jak już się myśli, że się wszystko wie tak naprawdę znaczy to, że nic się nie wie).

Pamiętać należy, że tu nie liczy się sam soft, czy też wiedza teoretyczna tylko umiejętność kombinowania i składania wszystkiego w całość, a tego żadne warsztaty czy też szkolenia nie nauczą tylko życie i praca na serpach.

Jeśli chodzi o to co pokazałem vs to czego używam na co dzień to nie skłamię (nie przesadzę) mówiąc mniej niż 1% - powód prosty, nie wolno stać w miejscu i to co dziś działa jutro już może być o kant rozbić tak więc techniki cały czas ewoluują oraz dochodzą nowe - to już wszystko zależy tylko od pomysłowości i doświadczenia.

Zazwyczaj na moich szkoleniach jest spis tematów, jakie chcę poruszyć jednak tym razem było inaczej z kilku powodów (wliczając w to własne doświadczenia z wcześniejszych warsztatów):

1 - nie ustalaliśmy z @początkującym wspólnej wersji warsztatów i tym samym nie było włażenia w dupkę sobie wzajemnie - dało się zauważyć przy xR, że pewne rzeczy całkowicie inaczej robimy (przygotowany był tylko bardzo ogólny plan warsztatów i każdy z nas osobno się miał przygotować)

2 - nauczyłem się już, że niestety ludzie (nie wszyscy ma się rozumieć) bardzo literalnie traktują zarys tematów planowanych do omówienia na szkoleniu, co powoduje małe konflikty z czasem zaplanowanym na szkolenie i nie raz byłem już zmuszony do omówienia tematu bardzooooo ogólnikowo żeby nie było, że nie został temat omówiony, a był w spisie tematów (bardzo nie lubię sytuacji, w których muszę coś robić na "odpiernicz się" żeby potem mi ktoś nie płakał, że znów kojotek coś obiecał i h.. z tego było) - wystarczy popatrzyć na posty powyżej, że dla niektórych (nie piszę do Ciebie czy też do jakiejkolwiek osoby, która była na szkoleniu) mało ważne jest to, że warsztaty trwały naprawdę wiele godzin co wymagało niemałego poświęcenia / nieważne jest podejście nasze do omawianego tematu / nieważne jest to, że każdy potrzebuje odrobinę czasu na odpoczynek / nieważne jest to, że jest Nowy Rok i może ktoś ma plany na najbliższą noc - liczy się tylko to żeby dostać gratisy bo zostało napisane, że będzie - to taki bardzo dobitny przykład, przez kótry wolę planować mniej niż więcej tematów na warsztaty) - przykład omówiony przeze mnie nie ma na celu ataku na jakąkolwiek osobę wypowiadającą się w temacie i tym samym uczestniku naszych warsztatów, a jedynie ma pokazać, że pewnych rzeczy pomimo moich najszczerszych chęci nie da się wykonać, a słowo zapisane na PiO jest niemal słowem zapisanym w Biblii (i tak oto powstał konflikt międy tym co jest/będzie na takich warsztatach, a tym co zostanie zrealizowane)

3 - forma warsztatów tak naprawdę nie pozwala zaplanować tego, co będzie od A do Z - to nie szkolenie, gdzie wykładowca gada, a uczestnicy śpią i myślą "kiedy on k..a skończy nudzić"

4 - każdy na warsztatach ma inną wiedzę tym samym jedni mają problemy ze zrozumieniem pewnych tematów i potrzebują więcej czasu i przykładów, żeby zrozumieć dane zagadnienie, co przekłada się na przesunięcia w czasie i możliwy brak opcji zrealizowania wszystkich zagadnień wynikający właśnie z czasu przeznaczonego na takie warsztaty

5 - jak zauważyłeś (mam taką nadzieję) staram się rzeczowo podchodzić do tematu (szkoda, że Cię nie było na pierwszym dniu - miałem możliwości do "popisania" się) i staram się dotrzeć do każdej osoby, co niestety znów przekłada się na czas

6 - ceny jakie są proponowane przeze mnie są śmiesznie niskie, bo zdaję sobie sprawę z tego, że przez mój pedantyzm i chęć dotarcia do każdego, osoby bardziej zaawansowane mogą się momentami nudzić

7 - odnośnie samego pliku (opisu) co było na danych warsztatach jest to nie do wykonania - wszystkie moje warsztaty są realizowane na żywo i tak do końca nie planuję tego co na 100% będzie lub też nie będzie - jeszcze się nie zdarzyło żebym na różnych grupach mówił to samo w 100% (czasem jest zbieżność duża jeśli dana grupa jest niema i nic się nie odzywa wtedy lecę jak błyskawica albo całkowicie w drugą stronę, że zbieżność jest znikoma gdy grupa jest aktywna) i gdybyś był na grupie o 13 oraz o 18 to byś zaobserwował, że zbieżność w tym konkretnym przypadku była na poziomie mniej niż 50%

8 - staram się dawać dodatkowe materiały całkowicie za darmo (chyba tutaj nie muszę tłumaczyć, że to wszystko ma swoją wartość realną w $), co powoduje, że jakby nie liczyć każdy kto bierze udział w warsztatach nawet jeśliby się kompletnie nic nie nauczył i nie dowiedział nowego (a jeszcze chyba takich warsztatów nie zrobiłem) nie może być stratny i zawsze jest się na plus (stratny mogę być tylko ja nikt więcej) niezależnie od tego czy się dużo nauczył czy też nic

Podsumowując całe te moje wypociny - ja bym bardzo chętnie opisywał wszystko co chciałbym, żeby było na warsztatach, ale z racji pkt powyżej raczej jest to nie do wykonania i zdecydowanie bardziej podoba mi się styl tych warsztatów, kiedy tak naprawdę limitem nie jest to co ja sobie w głowie poukładam tylko sami uczestnicy takich warsztatów, a dokładnie mówiąc ich zaangażowanie i dociekliwość w drążeniu tematów.

Dziękuje za komentarz i na pewno (nie zależnie od tego co zostało napisane powyżej) wezmę wszystkie twoje punkty pod uwagę przy planowaniu kolejnych warsztatów

O mamusiu ale się rozpisałem w tym Nowym Roku ;)

PS: Aktualnie zostały wysłane maile do wszystkich osób, które brały udział w drugim dniu warsztatów z dodatkowymi materiałami obiecanymi w temacie warsztatów (miało być wysłane po Nowym Roku ale ... ;) )

PSII: Wszystkiego najlepszego dla wszystkich w tym Nowym Roku i aby G jak najmniej wprowadzało update'ów, które będą nas kosiły z TOP

PSIII: Sorry za możliwe błędy i przynudzanie, ale tak to jest jak ja się dorywam pod wpływem % do klawiatury i do tego zaraz po północy Nowego Roku :P

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności