Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zostawianie "czerwonych" czyli niedodanych wdroże na dniach. Co do randomizacji listy kont mogę zrobić jako osobna funkcje - moduł :)

---

Wysłano z iPhone

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Uwaga marudze. To nie sa propozycje zmian ;)

Problem: mam duza liste WP (1mln) znajduja sie w niej duplikaty. Latwo policzyc ze trzeba z tego zrobic 20 list 50k zeby to wciagnac do BS ;)

W takim wypadku 50k stron to dla mnie za malo, szczegolnie ze BS sam w sobie nie ma niczego do obrabiania list. Wiec na maszynie gdzie nie mam USM czy SB/Gscrapera skazany jestem na wrzucanie mu sieczki. W USM jakos magicznie jest to zrobione ze high tech "łyka" duze plik, no i USM ma modul do przycinania do domeny i wywalania duplikatow.

Gdyby sie udalo zduplikowac modul z USM do obrobkli list w podstawowym zakresie (przyciecie i duplikaty + dzielenie na paczki 50k), wtedy BS bylby bardziej samodzielny.

Czytalem wczesniej ze jest jakis sposob na okreslenie wlasnych footprintow rozpoznawania WP, nie moge tego pliku zlokalizowac. Czy taki zewnetrzny pliczek z footprintami istnieje czy tez cos zle zrozumialem? Ubogie pliki ze zmiennymi (dopasowania) w roznych jezykach po rozszezeniu dodaly by kopa programowi juz na starcie. Nie wiem czy wszyscy uzytkownicy musza zaczynac od tego samego, czyli tlumaczenia ich na wszystkie mozliwe jezyki swiata ;)

BTW kupie/wymienie pliki dopasowan ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Korzystając z modułu rejestracji kont w blogach WP zaznaczając opcje Testuj możliwość rejestracji, Używaj proxy mam odpowiedź: [Error] <url> malformed ER 3.

Natomiast mając zaznaczone tylko Testuj możliwość rejestracji wszystko przebiega pomyślnie i wykrywa możliwość zarejestrowania się.

Testy wykonałem na tej samej liście WP.

Dlaczego taki wynik z zaznaczoną opcją Używaj proxy?

1. Czy tylko mi przydałaby się większa ilość wątków do testowania rejestracji na 50 ? :)

2. Przydałaby się także możliwość ustawienia timeoutu jak ma to miejsce w USM.

3. Luźna propozycja: Czy logi mogłyby zapisywać się w bardziej przyjaznym formacie ? Tak, aby łatwo było wyeksportować to do excela i np. zapisać same adresy precli z captchą itp. Czyli po prostu format: Adres;Treść komunikatu.

4. Ilość ponownych prób przy rejestracji. Czyli ustawiam sobie ile razy program ma spróbować się zarejestrować na WP.

5. Można w czasie rzeczywistym zapisywać zmiany w plikach "dopasowania" ? Czyli np. jak jest uruchomiony moduł od rejestracji ? Czy jednak, aby zmiany w plikach zadziałały potrzebne jest ponowne uruchomienie programu ?

6. Odnośnie logów, to jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju :) Plik rejestracjainneinfo.txt zawiera różne komunikaty np.

Ta nazwa użytkownika już istnieje=Login zarejestrowany

Czy w logach nie powinno być tylko komunikat: Login zarejestrowany

?

Dzięki temu w łatwy sposób możemy udoskonalić sobie pliki "dopasowania". Teraz robię to naokoło i schodzi to od groma czasu.

7. Czy dopasowanie musi zgadzać się w 100% z pobranych komunikatem ? Już wiem. Nie musi.

Komunikat jest np. Ta nazwa użytkownika już istnieje, wybierz inną.

A w dopasowaniach mam po prostu: Ta nazwa użytkownika już istnieje=Login zarejestrowany

8. Rozumiem, że jeżeli nie mamy poprawnego "dopasowania" w rejestracjazakonczonaok.txt to nawet jak rejestracja przebiegnie pomyślnie, to adres bloga trafi do boksu: adresy z negatywnym wynikiem operacji ? Tak wynika z moich testów.

9. Cofam pytanie 8. Sam sobie to sprawdziłem poprzez zapisanie komunikatów o zarejestrowanym mailu w pliku rejestracjazakonczonaok.txt. Kurcze usunąłem pierwszy log z rejestracji i nie wiem czy komunikaty o poprawnej rejestracji się zapisywały w logach :D Ale wierzę, że tak jest.

10. Rozumiem, że nie ma oddzielnego pliku dla "Rejestracja wymaga obsługi captcha" ? Ten tekst jest na sztywno wpisany w program i teraz jakbym chciał udoskonalić sobie funkcje do weryfikowania czy jest captcha w formularzu, to po prostu mogę sobie to zrobić w pliku: rejestracjainneinfo.txt ? Np.

Please complete the Captcha=Rejestracja wymaga obsługi captcha

11. Super byłoby gdyby można było definiować własne dane do niestandardowych formularzy np.

https://cribfashion.com/wp-login.php?action=register
https://www.takegmat.com/wp-login.php?action=register

Chodzi np. o plik, który udoskonali skuteczność.

12. W logach zapisują się dziwne krzaki dla języka np .rosyjskiego. Może warto byłoby wprowadzić utf-8 ?

https://www.labelle-studio.ru/wp-login.php?action=register

??????: ???? e-mail ??? ???????????????. ??????????, ??????? ??????

Powyższy komunikat zapewne dotyczy zajętego maila :) Poprawi to znacznie skuteczność.

13. Czy zaznaczając opcję: pobieraj dane ze skrzynki: kasując. Chodzi rozumiem tylko o kasowanie maili, z których udało się wyciągnąć loginy i hasła ? Boje się zaznaczyć tą opcję :D

Ps. Nie wiem czy ktoś już proponował ten funkcje/ulepszenia itp., więc nie krzyczcie :)

Psss. Widzę, że nikomu nie chciało się przetestować dogłębnie, a potem robią jakieś testy. Jak skuteczność głównie zależy od naszych plików "dopasowania". Choć ze strony technicznej też można sprawić, że będzie lepsza skuteczność :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Ile macie blogów WPMU ?

Przyłączam się do zapytania, mi na razie buduje się lista do sprawdzenia WPMU :)

Korzystając z okazji chciałem wznieść toast za autora za bardzo dobry program :drink:

założył mi blogi nawet na kilku tajwańskich serwisach :glupek2:

Mała propozycja - czy można w module "zakładacz blogów" dodać przycisk STOP ;)

Nowa wersja 1.1.9 BlogiSubmitter wydana - Zmiany w module do rejestracji kont oraz głównym od publikacji wpisów w menu kontekstowym listy dodano możliwość zostawiania pozycji oznaczonych jako [Error] np w celu ponowienia danej operacji.

Z tego linka można pobrać obecną wersję: https://www.blogsubmitter.pl/program/BlogiSubmitter.zip

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To był przycisk testowy opcje pozostawiania "czerwonych" którego nie skasowałem.

Z tego linka można pobrać obecną wersję: https://www.blogsubmitter.pl/program/BlogiSubmitter.zip bez tego wrzoda na formularzu ;)

Z okazji dnia kobiet dla kobiet z forum w ramach prezentu okolicznościowego są dwie darmowe licencje + :roza: ode mnie.

Można się po nie zgłosić do mnie na PM :)

Tym samym limit okolicznościowych aktywacji został wyczerpany ;)

-------------------

Pozdrawiam

Dariusz Janicki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności