Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mion nie będę się wtrącał w Twoją technikę sprzedażową, ale takie podejście ze nowi mają lepiej może doprowadzić do tego ze sporo osób będzie czekać z zakupem programu np miesiąc czy pół roku bo będzie taniej, więcej i lepiej.

Dodam tylko ze mi to rybka czy mam licencję na 1 czy na nawet 5 pc i tak i tak osobiście korzystam z jednego pc, ale wprowadzenie dodatkowej licencji dla obecnych posiadaczy byłby to pewnego rodzaju ukłon w stronę jak by nie patrzeć stałych klientów bo większość co ma BS ma i USM

Pozdrawiam

Mion nie będę się wtrącał w Twoją technikę sprzedażową[..] ,
Ja mam odmienne zdanie na ten temat.

Nie będę brał dalszego udziału w tej "dyskusji", bo to nie jest koncert życzeń. Jak już pisałem piszę programy by je sprzedawać, więc pozwolicie, że to ja będę decydować co i za ile i kiedy będzie taniej.

Pozdrawiam wszystkich "pokrzywdzonych", tym że mogą kupić TANIEJ i to na dwa stanowiska :hi:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jego soft, jegfo sprawa czy bedzie sprzedawal za 150 dla nowych czy odda za darmo. Ci co uzywaja BS i tak juz kupili co mieli kupic na tyle stanowisk ile im potrzebne i z nich kasa splynela. Nie sadze ze teraz sie rzuca na dodatkowe licencje. To promocja dla tych co softu nie maja i mysla czy go kupic czy nie. I rozumiem Miona ze wyprzedaje soft po nizszej cenie z podwojna licencja (75 netto za licke) bo moze sie jeszcze ktos chetny trafi na tym nasyconym rynku. Taki jest cykl zycia produktu ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Produkt wpada w cykl schylkowy i trzeba tworzyc nowy produkt zeby rozpoczac cykl od nowa.
Czas życia danego produktu - seo narzędzia jest taki jak metody pozycjonowania którą wspiera - obsługuje. Skuteczność metody opartej na "blogach" maleje i nie jest to żadna tajemnicą, ale też nie jest całkiem "zerowa" i sądzę, że jeszcze jakiś czas spokojnie "podziała".... co za tym idzie przydatność przedmiotowego programu.

Wiec jeśli dla kogoś z wielce "pokrzywdzonych" użytkowników którzy kupili wcześniej wydanie 150 zł na kolejną licencję jest kwotą za dużą wcale tego programu nie potrzebuje nawet jak by dostali kolejną licencję za darmo. Tak ja to widzę.

@Xemix - tak się składa, że dostałeś licencję za FREE, wiec się nie martw o jego rozwój, bo nawet jak nie będzie rozwijany czego przecież nie powiedziałem nic na tym nie stracisz! :zeby:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion: wiem, że dostałem za free, pamiętam - zresztą sam zaproponowałeś/zaoferowałeś mi wybraną lickę u Ciebie za free :D ale to nie o to chodzi :) Chodzi mi o to, że warto pomyśleć o abonamencie bo wydaje się, że dla wszystkich by to wyszło na dobre :) Ty otrzymujesz kasę i masz za co rozwijać soft, a użytkownicy dostają cały czas rozwijane oprogramowanie. Coraz więcej seo-softów wprowadza/rozpoczyna działalność na rynku z abonamentem i jakoś ludzie na to nie narzekają. Takie są prawa rynku i nie oczekujmy cudu, że soft za 150zł będzie dynamicznie rozwijany przez kilka lat bo to nierealne (oczywiście odnoszę się ogólnie, bo wiem, nie powiedziałeś, że wstrzymujesz rozwój softu :D).

#edit: aha, i uważam, że precle nawet te publiczne nadal są skuteczne :) Trzeba umieć je wykorzystać.

Abonament ma zastosowanie w bardziej złożonych programach lub projektach.

Program BlogiSubmitter nie potrzebuje abonamentu, bo:

- jeśli dojdą w nim nowe funkcje będą one za free;

- jest za małe pole do popisu w tym konkretnym programie by abonament miał rację bytu;

---

#edit: aha, i uważam, że precle nawet te publiczne nadal są skuteczne Trzeba umieć je wykorzystać.

Tym bardziej program w obecnej niskiej cenie jest atrakcyjny ;)

----------

Mały prezent na koniec dnia od Miona - Wszyscy którzy brali udział w dzisiejszej dyskusji < do tego momentu i bedę konsekwentny, wiec proszę się nie przymawiać >, a posiadają już minimum jedna licencje na BS mogą się zgłosić na PM po kolejną którą dostaną GRATIS.

@Mion, tak w trybie wyjasnienia - nie pisze o tym ze nie bedzie rozwoju produktu jakim jest przedmiotowy BS tylko o ogolnych prawach rynku. Nikt nie bedzie pracowal nad produktem ktory nie przynosi dochodow, to logiczne. Bardzo mily gest z twojej strony dla osob ktore wyrazily dzisiaj swoje uwagi co do nowej polityki sprzedazowej, ktora gdybys nazwal "Czasowa promocja dla nowych kupujacych 1+1gratis" to nie bylo by tej dyskusji ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Mion nie będę się wtrącał w Twoją technikę sprzedażową, ale takie podejście ze nowi mają lepiej może doprowadzić do tego ze sporo osób będzie czekać z zakupem programu np miesiąc czy pół roku bo będzie taniej, więcej i lepiej.

Dodam tylko ze mi to rybka czy mam licencję na 1 czy na nawet 5 pc i tak i tak osobiście korzystam z jednego pc, ale wprowadzenie dodatkowej licencji dla obecnych posiadaczy byłby to pewnego rodzaju ukłon w stronę jak by nie patrzeć stałych klientów bo większość co ma BS ma i USM

Pozdrawiam

Przecież to normalne. Za nowy samochód (lub inny produkt) płacisz krocie, za dodatki do niego też. Jeśli już autko (czy inny produkt) ma rok, dla lata, to cena jego spada, co związane jest nie tylko z jego wiekiem, ale z prawami popytu i podaży. Rynek w pewnym momencie się nasyci i bez promocji ciężko jest potem sprzedawać produkty w takich samych cenach.

Nie ma się też tu co dziwić tym, co czekają na promocje. No bo popatrz, ja widzę to na swoim przykładzie, zamierzam wydać nieco 200-300 złotych na jakąś dodawarkę/harvestera. Jako, że dla mnie to nowość i nie wiem, czy i jak mi posłuży, to z pewnością nie wydam 500 i więcej na taki program i będę szukał czegoś, co wpasuje się w moje oczekiwania cenowe. Właśnie wtedy znajduję w temacie, że Mion, czy jakiś inny użytkownik robi promocję i mogę kupić programy za powiedzmy 350-400. No to wtedy z pewnością skuszę się na taką "promocję" i wysupłam ciut więcej, niż chciałem dać.

No i na pewno nie czułbym się pokrzywdzony, jeśli po roku Mion czy inny użytkownik ten program udostępni nawet za darmo. Przecież to jego program i jego polityka cenowa, która jest niezwykle trudną sprawą w każdej firmie.

No, to się rozpisałem :) A na koniec, aby było wesoło: czekam na promocję 300+1 hahaha :)

Nie przegrałeś, dopóki walczysz!

Hehe. Ja tak sobie czytam i czytam, myslę. Mam jedna licke od dawna. Wlasciwie dziala non stop w 2 kopiach. Jak dorwalem soft baz publicznych bylo na jakies 2000 precelkow. Obecnie zostalo jakies 300-400. Gdybym nie mial swoich WP, pewnie bym rzucil w kat.

Po cholere wam 2 licki?:)

Ja tam czekam na promocje USM dla tych co nabyli BS ;] znajac zycie prewnie przespie ;)

O_o

Po cholere wam 2 licki?

Na dwa lub więcej VPSów itd ... Blogów publicznych jest jeszcze cała masa - tysiące (przynajmniej tak słyszałem do innych userów programu).

Ja tam czekam na promocje USM dla tych co nabyli BS ;] znajac zycie prewnie przespie
Wiec zgłoś się do mnie na PM to zrobimy już dziś LUB skorzystaj z promocji: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/156261-program-wyszukujacy-w-katalogach-preclach-google-sie-pr/page__st__1110#entry1216428 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności