Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

@lament w jakim kodowaniu plik txt zapisac by krzaków nie było z tych danych i czy BS obsłuzy to kodowanie?

Ja to zrobiłem w ten sposób. Otworzyłem nowy dokument tekstowy, zmieniłem kodowanie na utf-8, następnie wkleiłem wszystkie języki i przekonwertowałem na ANSI. Wywaliłem wiersze z pytajnikami (podobno nie wszystkie języki program obsługuje) i wkleiłem do pliku docelowego. Całość wykonałem w notepad++.

Mała prośba do Miona czy Mógł byś wykonać zmianę tych parametrów w programie żeby nie trzeba tego było zmieniać samodzielnie. z góry dziękuje.

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

#martyn być może nadpisałeś plik emailehasla.txt lub emaileloginy.txt, ewentualnie zmieniałeś jego kodowanie. Spróbuj nadpisać orginalne teraz i jak dodajesz nowe wersje językowe to wklej je poniżej po przekonwertowaniu na ANSI. Ja miałem to samo na o2.pl

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Ja mam pliki w dopasowaniach kodowane w UTF-8 bez BOM i skrzynka o2 działa bez zarzutu. Sczytuje linki aktywacyjne jak i z danymi kont, więc nie wiem czy kodowanie jest problemem.

Ja miałem problem na o2, ale nie z zalogowaniem się przez BS, jedynie z rejestracją na blogach. Otrzymałem jedynie 3 maile na 40, które zostały wysłane na konto. Jak stworzyłem np. na Yahoo, to tam od razu przyszły wszystkie maile.

Swoją drogą, jakie strony polecacie do postawienia kilku swoich darmowych blogów? Rejestracja może być robiona ręcznie, to nie problem, nie jestem leniwy :D Wiem, że jak się człowiek do niektórych rzeczy przyłoży, to wychodzą one znacznie lepiej, niż miałby to zrobić za nas komputer :) Ważne jest to, aby potem można było na spokojnie dodawać kolejne artykuły przy pomocy BS :)

Nie przegrałeś, dopóki walczysz!

Ja miałem problem na o2, ale nie z zalogowaniem się przez BS, jedynie z rejestracją na blogach. Otrzymałem jedynie 3 maile na 40, które zostały wysłane na konto. Jak stworzyłem np. na Yahoo, to tam od razu przyszły wszystkie maile.

Na o2 domyślnie włączony jest filtr antyspamowy i większość maili tam ląduje. Trzeba go w opcjach wyłączyć i wtedy wszystko działa jak należy.

Z pocztą na yahoo uważaj, bo kilka WPMU ma poblokowane wysyłanie linków aktywacyjnych na yahoo.

Dzięki za info :) Dla informacji, jeśli ktoś zakładał na Yahoo pocztę pod program, to trzeba aktywować w ustawieniach poczty połączenia POP3, w innym przypadku program się nie połączy. A co do o2, to muszę sprawdzić w ustawieniach, bo widzisz, tu akurat na to nie wpadłem hehe.

Nie przegrałeś, dopóki walczysz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności