Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

No i niby wszystko fajnie, ale.. Przerzuciłem sobie blogi z seocata, odpaliłem sprawdzanie czy blogi są AA. Znalazł mi, że połowa z nich jest AA a w seocacie wszystkie są AA i dodaje do nich wpisy normalnie. Czy to było testowane na innch wersjach WP? Bo 50% strat to trochę dużo.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Nie wiem jak BS pobiera konta z maili

Pobiera wszystkie konta w skrzynki email pop3. W katalogu dane/dopasowania/ emaileloginy + emailehasla

są pliki z ciągami znaków dla logonów i haseł w danych językach można tam dopisać lu usunąć jeśli chcemy tylko anglojęzyczne, polskojęzyczne itd.. Niestety jest pewna wp ilość która ma błędne kodowanie i zamiast ciągu np Nazwa użytkownika wysyła ??=??s/ o z takich nie da sie obecnie wyciągać.

@Przerzuciłem sobie blogi z seocata,

Niem jak seocata sprawdza, ale program BlogiSubmitter sprawdza na podstawie ciągów znaków charakterystycznych dla kont auto approve i jest to wysoce skuteczne. Katalog dane/dopasowania/infoautoapprove.txt można dopisać obcojęzyczne ciągi charakterystyczne dla kont auto approve.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeżeli chodzi o szybkość dodawania, to BS znów wygrywa :peace:

No na pewno i z tego powodu go tez kupiłem, oraz z tego, że jeszcze przed dodaniem można odsiać AA od moderowanych, no ale co z tego jak robi to mało skutecznie...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tu masz o AA https://www.forum.opt...30#entry1170056 skuteczność 100%

Jeśli pomimo tego znajdzie się niezgodność w klasyfikacji AA wystarczy przesłać do mnie linki takich blogów i popracuje nad tym. Nie miałem możliwości testowania na wszystkich blogach w sieci :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeżeli chodzi o szybkość dodawania, to BS znów wygrywa :peace:

No na pewno i z tego powodu go tez kupiłem, oraz z tego, że jeszcze przed dodaniem można odsiać AA od moderowanych, no ale co z tego jak robi to mało skutecznie...

Ojeju, ojeju a zadbałeś o to by w pliku dane/dopasowania/infoautoapprove.txt

były wszystkie value, a nie tylko:

value="Publikuj"

value="Opublikuj"

value="Publish"

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Ojeju, ojeju a zadbałeś o to

Już tak, mam nawet po chińsku.

Czy jeszcze coś gdzieś trzeba dopisywać żeby podnieś skuteczność czegoś? :)

Ojeju, ojeju a zadbałeś o to

Już tak, mam nawet po chińsku.

Czy jeszcze coś gdzieś trzeba dopisywać żeby podnieś skuteczność czegoś? :)

I jak lepsza skuteczność??

Weź pod uwagę, że niektóre czasem dostają 404 lub 503. Precle to precle:P

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Czy jeszcze coś gdzieś trzeba dopisywać żeby podnieś skuteczność czegoś?
dane/dopasowani/ *.TXT.

I w razie potwierdzonej nie zgodności wysłać do mnie zgłoszenie do BOK dane kontaktowe

podając adres bloga i co jest niezgodne wtedy będę mógł się temu przyjrzeć i w razie potrzeby wydać update danej funkcji.

I jak lepsza skuteczność?? Weź pod uwagę, że niektóre czasem dostają 404 lub 503. Precle to precle:P

Dokładnie. Skuteczność jest 100% tylko blogi muszą być działające, nie modyfikowane itd... Jest cała masa blogów na syfilitycznych serwerach które zwracają błędy 500 itd i tak program ponawia wysyłanie. Do tego dochodzi jeszcze kwestia proxy. publiczne porxy mają to do siebie, że nie gwarantują 100% ciągłości w przekazywaniu żądań HTTP. Dlaczego to chyba oczywiste.

---

Przede wszystkim należy poddać weryfikacji posiadaną listę - rozpoznawanie skryptów , bo po harvesterze z googe możne być lista wielu set tysięcy, a newet milionów adresów jednak na pewno nie wszystkie będą aktualnie dziać, będą blogami kompatybilnymi, starymi wersjami WP, zmodyfikowanymi itd...

Przydałoby się sprawdzanie występowanie linka po publikacji i eksport kont użytkowników, gdzie opublikowano wpis (po dodawaniu).

Program rozpoznaje możliwość AA, a w późniejszym czasie, albo nie publikuje, albo w opublikowanych wpisach nie ma linków. To zapewne wtyczki na WP, ale cięzko to jakoś przefiltrować by uzyskać baze z której będziemy mieć 100% wpisów z linkami.

O_o

@Program rozpoznaje możliwość AA

Program rozpoznaje po charakterystycznych ciągach znaków dla konta AA nie mam możliwości werfiakcji pozostałych parametrów jak minimalna długość wpisu, ile ilinków itd... Więc jak artykuł będzie niezgody z ustawieniami wtyczki "wypiekacz" taki wpis zwróci link do jego strony choć ten trafi do [szkice]. Dlatego bardzo ważne jest posiadanie "sprawdzonych" list blogów.

W następnym upadate / wersji programu jaka wyjdzie dodam sprawdzanie czy faktycznie pod linkiem jest nasz wpis :pisze:

W następnym upadate / wersji programu jaka wyjdzie dodam sprawdzanie czy faktycznie pod linkiem jest nasz wpis :pisze:

No ale to jest już w USM - chyba, że to będzie jakoś automatycznie robiło zaraz po dodaniu i gdzieś wyrzuci tylko te blogi na których znajduje się link. Wtedy to by już bajka była ;)

U mnie rozpoznawanie AA śmiga jak trzeba, trzeba poustawiać Publish, dla różnych języków.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

że to będzie jakoś automatycznie robiło zaraz po dodaniu i gdzieś wyrzuci tylko te blogi na których znajduje się link. Wtedy to by już bajka była
No to mamy tą bajkę w postaci nowych funkcji:

Nowości w programie:

- Funkcje potwierdzania strony wpisu z opublikowanym artykułem który jest online, a nie trafił przez blokadę "wypiekacza" do "Szkice" lub z innych powodów nie jest dostepny;

- Filtrowanie kont z których dodano wpisy;

Poniżej nagranie z działania tych nowych funkcji:

Pozostałe nagrania z obsługi i działania BlogiSubmitter'a

=========

< A miałem dziś robić podprogram do zakładania blogów, ale co się odwlecze pewnie nie uciecze > :pisze:

Przypominam, że jeśli wykonywaniem są operacje z wykorzystaniem proxy zwłaszcza publicznych proxy które nie gwarantując ciągłości przekazywania danych <nawet pomimo ich "sprawdzenia"> między kolejnymi żądaniami HTTP może się zdarzyć, że wpis będzie dodany, ale nie uda się go potwierdzić, bo proxy "zerwie" połączanie. Zakładam, że jeśli takie sytuacje będą, będą to jednak sporadyczne. I śmiało można wykorzystywać publiczne proxy zwłaszcza w blastach czyli publikacjach do setek, a nawet tysięcy serwisów.

Można też używać prywatnych proxy w zapisane w pliku w formacie :

192.176.xxx.xxx:3128#TuLogin:TuHaslo

Jeśli mamy tylko jedno konto proxy musimy je w pliku powielić 10 razy, bo od tylu wczytuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności