Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie przeprowadzam test... zajmie on okolo tygodnia. Z tego co zauważyłem BS pobiera prawie 100% kont z maila. Porównuje go do seocata bo tylko seocat z polskich softów robi to samo, czyli rejestruje i dodaje do publicznych precli. Test jest bardzo prosty: Mam kilka połączonych baz w sumie ponad 10k precli (ponad 9k z ostatniego havestu, które umożliwiają rejestrację, więć wiem że mały % będzie AA). Już sprawdziłem AA BS i na tą bazę wykrył mi ponad 300 WP AA (dodałem wszystkie języki z translatora więc powinien wykryć wszystko). W południe puściłem dodawanie na tą samą bazę w seocat. Na chwilę obecną mam 301 dodań teoretycznie AA. Wszystko testuję na jednym linku, więc po dodaniu przez seocata przefiltruję linki dodane USM pod kątem tego gdzie tak na prawdę znajduje się link. Jak już będę miał potwierdzoną bazę blogów na których znajduje się link z seocata to puszczę na te same blogi blasta z BS. Oczywiście zakładam 10% ryzyka, że mogło mi konto polecieć, bo wiadomo jak jest z publicznymi preclami. Dlatego przyjmuję, że blast robiony parę dni później, jeżeli nie będzie miał mniejszej skuteczności niż 10% tego co dodał seocat to będzie ok.

Na chwilę obecną mam 301 dodań na tą samą bazę seocatem, gdzie wcześniej sprawdzana wykrywaczem dodań BS miała niecałe 400. A zostało jeszcze niecałe 10k blogów do dodania.

O wynikach będę pisał po zakończeniu dodawania seocatem i po blaście na tą sama bazę zaraz po skończeniu dodawania przez seocata (kryterium - link znajduje się po dodaniu na wskazanej podstronie) narzędziem USM.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pamiętaj jeszcze o tym co pisałem o proxy.

---

Wprowadziłem zmianę w sprawdzaniu wpisów na stronie, bo poprzednia miała przekłamanie przynajmniej dla kont w blogach *. wordpress.com.

Muszę jeszcze przyjrzeć się samemu dodawaniu wpisów gdyż dla blogów na kontach w *. wordpress.com. coś jest jednak nie tak i nie osiągam 100% dodanych, a powinien.... Ale to na dniach, bo od jutra do wtorku z powodu wyjazdu będę sporadycznie online.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co do proxy to będzie szło bez nich. Zarówno z seocata jak i BS chociaż są to różne IP, ale rejestrowałem się też bez prosiaków, więc te co mają wtyczkę z blokadą stopforumspam to i tak wyleciały już przy rejestracji (jestem tego zdania, że jak mają jużtakie wtyczki to raczej AA nie będą :))

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

OK, wiec jak chodzi o dodawanie *. wordpress.com. gdzie jedno konto usera ma wiele blogów trzeba to robić jednowątkowo. Te organicznie wynika z specyficznej obsługi nadawania identyfikatorów nie po dodaniu, ale przed i współbieżność powoduje problem. Tego nie da się obejść. Co prawda trwa to znacznie dłużej, ale przy dodawaniu jednowątkowym uzyskałem 100 % potwierdzonych wpisów.

Jeśli mamy konta na różnych blogach wtedy można dodawać wielowątkowo.

=========

Xemix - jak tak ci zależy na tym limicie zgłoś się do mnie w środę przygotuję specjalnie dla Ciebie wersje bez wymogów długości wpisu :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W tej bazie mam całe 0 adresów z wordpress.com, więc akurat o to nie ma się co martwić. Test jest bardzo prosty:

1. Wczoraj zharvestowałem X linków - po odsianiu duplikatów i po sprawdzeniu w USM czy jest tam rejestracja WP rejestrowałem się do nich. Z rejestracji przyszło ponad 10k maili - BS pobrał prawie wszystkie (chyba 0,5% tylko nie pobrał - bo to niekoniecznie dane do logowania musiały być, więc jest duży + bo seocat pamiętam, że pobrał mi około 30% tylko tego co miałem na świeżej skrzynce).

2. Połączyłem 2 bazy - tą, którą miałem w seocacie oznaczoną jako publiczne AA (niecałe 500 sztuk) i te ściągnięte konta z rejestracji z BS (ponad 10k). Najpierw dodaje seocatem - jak doda mi np. do 500 (sprawdzę w USM czy linki na podstronach są) to "ręcznie" (chyba, że macie jakiś inny sposób :)) wyciągnę z bazy te adresy i puszczę projekt z tą samą ilością znaków i też z jednym linkiem w treści na SB. Będzie to robione zaraz po skończeniu tamtych, więc coś tam może już odpaść bo to publiczna baza, ale będzie widoczny % do którego nie doda (zakładam, że 10% to granica błędu, chociaż blogi które miałem w seocacie są już dość stare i cały czas to AA szło).

Test robię tylko dlatego, że po skopiowaniu danych z seocata, gdzie wcześniej dodawało mi nim normalnie wpisy, BS przy testach czy AA wykrył mi tylko 122 blogi. Wydaje mi się to o dużo za mało, bo jakieś 25% tego co wcześniej było dodań, ale może przy samym dodawaniu będzie lepiej... zobaczymy.

Nie bardzo ogarniam ten test, ale późno jest więc wybaczcie.

Nie prościej by było tę bazę puścić w obu programach jednocześnie? zobaczyć do ilu jeden się zarejestruje, do ilu drugi i analogicznie, do ilu doda jeden a do ilu drugi?

bo jakoś to wszystko zawile brzmi (ale tak jak mówie późno jest) :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Jak już jesteśmy przy temacie to dodam, że BS nie obsługuje tych starych wersji WP...

I pamiętaj jak BS rozpoznaje AA po przez ciągi znaków: dane/dopasowania/infoautoapprove.txt

OK, jeszcze jedna techniczna kwestia :) Wersja co jest w paczce na serwerze1.0.5 potwierdzając wpisy sprawdza występowanie część tytułu wpisu na stronie wpisu. Wiec jeśli w tytule będą polskie litery może sporadycznie się zdarzyć, że blog ma "fake" kodowanie i "są krzaki" we wpisie, więc ten wpis najprawdopodobniej nie zostanie rozpoznany jako potwierdzony.

Jak nie znajdzie kategorii to doda do domyślnej.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

@slaymer masz rację, test powinien być na danej bazie adresów od początku do końca, ale za późno na niego wpadłem ;) Co do rozpoznawania AA to już pisałem, że dopasowania przetłumaczyłem na wszystkie możliwe języki (nawet chiński - chociaż jego mi utf wyciął chyba, ale nie harvestowałem blogów z chin więc i tak ich nie ma). Chociaż akurat tutaj to dopasowanie nie będą miały nic do rzeczy. Tak samo nie będę sprawdzał od razu BS czy wpis jest na pewno opublikowany - sprawdzę linki po dodaniu czy blastowany link się tam znajduje w USM - tak samo jak linki z seocata.

Ogólnie mówiąc, dla tych którzy nie jarzą :) - będę mial x blogów do których dodał seocat i link jest opublikowany AA. I zaraz po zakończeniu blasta z seocata puszczę dodawania na bazę do której dodał seocat z BS. Teoretycznie powinien dodać 100%, bo będzie to na tych samych kontach. Praktycznie to w sumie nawet nie ma co zakładać żadnego marginesu błedu, bo jak np. jakiś blog poleci albo konto na nim to można to ręcznie zweryfikować.

Chodzi po prostu o sprawdzenie skuteczności dodawania, bo chyba każdy widzi gołym okiem, że BS jest szybszy w działaniu, ale póki co mam wątpliwości co do skuteczności po przeprowadzeniu testu na AA z bazy którą posiadałem (jak już pisałem value mam na prawie wszystkie języki i to w 2 wersjach - publikuj i opublikuj)

Jak chcesz się koniecznie bawić w testy to rób jak to pisał slaymer na jakieś większej grupie kontrolnej powiedzmy 10.000 najlepiej anglojęzycznych. Testuj rejestrację BS i tym z którym porównujesz i dodawanie wpisów do kont jednak też wyciągniętych za pomocą danego programu nie na przemian.

Dodam, że twój test zwłaszcza tak prowadzony jak piszesz nie ma większego znaczenia przynajmniej dla mnie, bo ja jestem pewien poprawnego rozpoznawania i dodawania wpisów do blogów kompatybilnych z programem. Masz to wszystko na nagraniach. Przy wielowątkowym dodawania o czym pisałem tutaj był problem jednak nie wynikający z funkcji programu, ale samych ograniczeń WP. Przy innym ustawieniu testowałem wielokrotnie na tej samej grupie osiągając 100 skuteczność dania.

To co piszesz "już pisałem value mam na prawie wszystkie języki i to w 2 wersjach" zdecydowanie trzeba traktować z przymrożeniem oka, bo język to jedno, a co innego ustawienia regionalne komputera które są wymagane do obsługi danego języka - to tak na marginesie :faja:

No, ale to chyba nie ma znaczenia w jakim języku będzie WP, jeżeli będzie można się zalogować bo konto będzie założone i dodać wpis - już nie ważne czy do przeglądu czy publikacji, ważne że go gdzieś wysyła. Czy w tym wypadku język ma jakiekolwiek znaczenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności