Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

W sieci są też takie blogi w których program BlogiSubmitter na pewno się zarejestruje, ale wpisu nie doda z prostej przyczyny, bo są to stare wersje skryptów wp których program BlogiSubmitter nie obsługuje i nie będzie. Program jest przewidziany dla nowych wersji skryptowych WP.

Oczywiście jeśli znajdziesz niezgodności i będzie to blog(gi) na nowym skrypcie WP który program błędnie zaklasyfikuje lub nie będzie wstanie dodać powinieneś to zgłosić do BOK <podając adres i inne parametry wpisu, a najlepiej konto > bym mógł problem zdiagnozować i podjąć możliwe kroki by go wyeliminować i wydać stosowne update.

Znaczenie ma kodowanie znaków i ich obsługa w systemie Windows .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kasowanie maili w nowej wersji usprawnia pracę, na jednym z kont mam ponad 50k rejestracji, przy sprawdzaniu 12k się wywalił, a po ograniczeniu liczby i kasowaniu działa prawidłowo - test na skrzynce o2.pl

[edit]

Da się zwiększyć ilość wątków? Teraz chyba max jest 20.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Byłoby gicioerm gdyby podobnie jechał drupala - strony/posty/komentarze

@Mion zamierzasz wdrożyć obsługę Drupala?

Jeżeli tak, to kiedy się można spodziewać. Bo z chęcią bym kupił soft, a jakby obsługiwał ten skrypt, zrobiłbym to od razu.

Kasowanie maili w nowej wersji usprawnia pracę, na jednym z kont mam ponad 50k rejestracji, test na skrzynce o2.pl

Mała uwaga to nie program się wywalił, ale połączenie ze skrzynką POP 3 zostało przerwane. Darmowe skrzynki no o2 maja to do siebie, że nie są stabilne. Przy tak dużej liczbie emaili polecam pobierać porcyjnie D - ILE np: 0 - 10000. 10000 - 10000 itd... Jeśli mimo tego będą z tym problemy przekoduję funkcję inną obsługę pobierania :pisze:

Co do liczby wątków 20 nie przewiduję zmiany w tej kwestii.

Mion zamierzasz wdrożyć obsługę Drupala?Jeżeli tak, to kiedy się można spodziewać.
Jak widać w programie jest pole wyboru dla typu skryptu :) Ale nic nie obiecuje co do tego jakie będą dodatkowo wdrożone i kiedy. Jak już zostaną wdrożone zamieszczę informacje z podaniem aktualnych funkcji oraz ceny programu.

Z jedynych zapowiedzi nowych funkcji to jest ta.

----

@blakeFajnie, że robisz porównanie. Mógłbyś pomyśleć również o jakiś screenach

A jak chodzi o Twoje testy blake to polecam formę jako nagranie i tak jak pisałem.

OK, z powodu wyjazdu do wtorku wieczorem online będę sporadycznie...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A jak chodzi o Twoje testy blake to polecam formę jako nagranie

Niestety nie wiem jak się screencasty nagrywa i nie mam czasu się uczyć.

Dodam, że twój test zwłaszcza tak prowadzony jak piszesz nie ma większego znaczenia przynajmniej dla mnie, bo ja jestem pewien poprawnego rozpoznawania i dodawania wpisów do blogów kompatybilnych z programem.

Dodawarka jest do stron opartych na skrypcie wordpress tak? Czyli chyba każdy WP powinien być kompatybilny. nie było w bazie żadnego bloga na wordpress.com

bo są to stare wersje skryptów wp których program BlogiSubmitter nie obsługuje i nie będzie.

Czyli już wszystko jasne, a teraz wynik testu (na który wpadłem po sprawdzeniu możliwości dodania na grupie wp z seocata):

Miałem listę X adresów WP (jedne już zarejestrowane, drugie jeszcze nie). Te do których nie byłem zarejestrowany wrzuciłem do BS - zarejestrował i odebrał maile ładnie i szybko (czy do wszystkich do których mógł - nie wiem).

Po połączeniu tych wszystkich list mając już loginy i hasła wrzuciłem bazę do seocata i puściłem dodawanie - trwało ponad 15h na 15 wątkach - przydługawo. Po skończonym blaście skopiowałem wszystkie urle z raportu i przesiałem przez USM czy link na pewno znajduje się na wskazane podstronie (USM nie zawsze wykrywa wszystkie linki - powtarzam to 3 razy a on dalej wypluwa ze znalazł w tych, gdzie wcześniej twierdził, że nie ma a po tych 3 przebiegach sprawdziłem listę ręcznie - znalazłem jeszcze 2 urle gdzie był link).

Została mi baza 509 sztuk WP AA do których seocat dodał posta i USM potwierdził, że link się tam znajduje (nie jest możliwe, że w międzyczasie ktoś to zmoderował, bo to był bełkot z mieszarki).

Przerobiłem bazę na format BS i wrzuciłem do dodawarki (te same loginy i hasła).

Test robiłem tylko po to, żeby porównać skuteczność dodawania i gdyby była ona zbliżona do siebie to BS bije wszystko na głowę bo jest dużo szybszy, ale wynik testu niestety sprowadził mnie na ziemię.

BlogiSubmitter dodał i potwierdził wpis w 301 preclach.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeżeli tak, to kiedy się można spodziewać. Bo z chęcią bym kupił soft, a jakby obsługiwał ten skrypt, zrobiłbym to od razu.

Też bym od razu zakupił soft. Jeszcze może artcile friendly ?

Co do liczby wątków 20 nie przewiduję zmiany w tej kwestii.

Pytał ktoś kiedyś dlaczego taka mała ilość wątków ? Tak samo w USM.

Nowa wersja 1.0.6 programu BlogiSubmitter została wydana.

Poprawiono w niej tryb potwierdzenia publikacji wpisu, bo tam był pewien bug.

Dodatkowe ciągi tekstowe można dopisywać w pliku dane/dopasowania/dozobaczwpis.txt

Weźcie pod uwagę, że moduł sprawdzający autoaprove sprawdza czy value={Publish|Opublikuj itp}. Może być wiele innych problemów z publikacją artykułów jak np. Przekroczony transfer, wpis może posiadać za dużo linków, wypiekacze i inne śmieci które czynią z precla "Witryne z artykułami do przedruku":D, błąd skryptu itp...} Tak więc blog, który został przez BS został uznany za auto-aprove teoretycznie jest auto aprove ale w praktyce nie oznacza to, że Twój wpis napewno sie tam pojawi:)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Wiele razy pisałem w topicku o USM czy też tutaj by adresy kontrowersyjnych blogów złościć do BOK. Wiele razy pisałem też, że forum i PM nie to nie support czy "BOK" dla programów jakie moja firma wydaje. Więc nic na to nie poradzę, że zamiast wysłać stosowne zgłoszenie do rozpatrzenia z podaniem listy adresów i opisem "problemu" ktoś woli "bić pianę" i publikować wyniki jakiś dziwnych, subiektywnych testów które nie mają znaczenia dla rozwoju programu BlogiSubmitter.

Wczoraj wieczorem po trudniej, wielogodzinnej trasie diagnozowałem zgłoszenie użytkownika < z którym między czasie uzgodniłem dostęp do kont w problematycznych blogach za co dziękuję: :hi: >... i znalazłem bug w programie czego owocem była zmiana. Tak działa suport w większości firm w tym i mojej ....

:pisze:

że forum i PM nie to nie support czy "BOK" dla programów jakie moja firma wydaje.

Ale ja nie chce zgłaszać żadnych problemów, bo ich nie widzę. Rozmawiamy o programie, chyba od tego jest ten wątek? Napisałeś wcześniej, że program nie obsługuje starszych wersji WP i nie będzie, a po wyrywkowym sprawdzeniu blogów do których nie dodał to były właśnie stare wersję, więc wszystko jest chyba dobrze.

Czekam więc z niecierpliwością na obsługę kolejnych skryptów do których inne softy nie dodają (np. drupala jak pisał golum), bo póki co BS niestety musi pójść w odstawkę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeśli będzie obsługiwał drupala i inne blogi na pewno poinformuje o tym w tym topicku .

Na razie obsługuje paltformę blogowo /skryptową wordpress do której zresztą robię kolejny dodatek do programu .

Z przydatnych rzeczy

• zdjąć limit 25 tysięcy wczytanych blogów. Listę 360k adresów musiałem dzielić na kilka części, co zabiera czas.
  • Próbowałem też zmusić do współpracy z Captcha Sniper, jednak captche nie są przekazywane do CS mimo emulowania decaptchera i odpowiednich zapisów w pliku hosts. Rejestruje przez prywatne proxy.

Z przydatnych rzeczy

• zdjąć limit 25 tysięcy wczytanych blogów. Listę 360k adresów musiałem dzielić na kilka części, co zabiera czas.
  • Próbowałem też zmusić do współpracy z Captcha Sniper, jednak captche nie są przekazywane do CS mimo emulowania decaptchera i odpowiednich zapisów w pliku hosts. Rejestruje przez prywatne proxy.

Z limitem się zgadzam - zdjęcie go byłoby czymś fajnym.

Jeśli chodzi o CS to sprawdź dokładnie albo odezwij się do mnie na PW - u mnie wszystko śmiga.

Kapania Adwords -  https://kcmobile.pl tel. 604 939 140, e-mail: biuro@kcmobile.pl

Co do limitu mogę zwiększyć tylko do 50 K gdyż powyżej tej liczby wizualny komponent przechowujący listę adresową bardzo zwalnia.

Jeśli już jesteśmy przy temacie rejestracji kont to należy mieć na uwadze drugą kwestię, a mianowicie emalie zwrotne po rejestracji zwłaszcza jeśli korzysta z darmowych kont pocztowych które IMHO mogą blokować konto powyżej n liczy emaili w ciągu krótkiego czasu. Jeszcze inna kwestia to pobranie danych kont po rejestracji w dziesiątkach tysięcy blogów ... też jest to techniczny problem do rozpracowania.... Tak, czy inaczej jak zaistnieje potrzeba wydam dodatek Hight Tech podobny do google harvester z USM służący do rejestracji kont obsługujący milionowe listy adresowe :pisze:

Moim zdaniem soft wyśmienity, czekam na kolejny update z nowymi dodatkami/modułami :) Najbardziej mi się podoba moduł do sprawdzania AA klik i po paru minutach wiem na czym stoję i jak się ma moja lista. :faja:

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności