Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się moduł do sprawdzania AA, to sprawa bardzo ułatwiająca robotę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na życzenie userów wprowadziłem mały dodatek do zamiany formatu definiowania kont jaki używa program :

LoginKonta::HasloKonta::https://www.AdresKontaBloga.pl

na format:

https://www.AdresKontaBloga.pl|LoginKonta|HasloKonta

zdaje się jest to format publikera. Dodatek dostępny jest w Akcje -> Zmieniacz kont na format publikera.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To może tak od razu na format seocata byś machnął? BS szybciej się maile odbiera i w sumie tylko do tego go wykorzystuje, więc ułatwiłoby pracę jak by było więcej możliwości formatowania listy, może nawet dałoby się napisać coś takiego, że każdy mógłby sobie ustawić jak chce sformatować tą listę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Panie kolego do czego Ty wykorzystujesz program jest twoją indywidualna sprawą.

Nie znam formatu danych wykorzystywanych w innych programach. Możesz wysłać propozycje tej zamiany/dodatku/funkcji tak jak to robią inni użytkownicy czyli do BOK zostanie ona rozpatrzona i ile będzie to technicznie możliwe i uzasadnione dla programu wdrożona.

@BS szybciej się maile odbiera i

Tak na marginesie to powiem ci, że z uwagi na wielowątkowość wszystkie operacje program BlogiSubmitter wykonuje szybciej niż "program skryptowy" < z tego co mi wiadomo jednowątkowy> z którym tak uporczywie i całkowicie bezsensownie porównujesz z wyjątkiem właśnie tej, bo ta operacja wykonywana w BlogiSubmitter jest jednowątkowo, więc nie powinno być zbytnich różnic. Ale jeśli i to robi to szybciej to cóż...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Na życzenie userów wprowadziłem mały dodatek do zamiany formatu definiowania kont jaki używa program :

LoginKonta::HasloKonta::https://www.AdresKontaBloga.pl

na format:

https://www.AdresKontaBloga.pl|LoginKonta|HasloKonta

zdaje się jest to format publikera. Dodatek dostępny jest w Akcje -> Zmieniacz kont na format publikera.

Moduł działa bardzo dobrze, w kilka sekund sobie zaktualizowałem bazy:)

:brawo:

Uwaga ciekawostka: dla tych co nie wiedzą - (ja nie wiedziałem).

Jeżeli boli was, że nie działa wam ctrl+a i lecicie od dołu do góry to wiedzcie, że działa prawy przycisk i zaznacz wszystko. :paker:

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Jak skończę na dniach i wydam moduł do zakładania blogów na platformie WordPress Multi-Users mogę dodać przycisk do zapisu listy kont po konwersji :pisze:

Moduł do zakładania blogów na platformie WP - MultiUser dodany.

Moduł umożliwia:

- Zakładanie innymi słowy rejestrację blogów nie mylić z kontami, bo w ramach bloga user staje się administratorem co zapewnia wpisy auto approve;

- Podczas zakładania kont moduł może losować nazwy dla subdomen lub używać stałych;

- Szybkie wprowadzenia kategorii do blogów dzięki czemu dodawane wpisy można do do nich przypisać;

By nie było niedomówień - skuteczność w zakładaniu sam oceniam na średnią. Są blogi które maja różne dziwne zabezpieczenia, wiele pol tokenowych itd z którymi moduł sobie nie poradzi, ale w tego typu blogach można zakładać konta ręcznie. Należy mieć też na uwadze, że im lepiej zabezpieczony blog tym większa szansa, że konto o wiadomym przeznaczeniu zbyt długo nie wytrzyma. Ale to już zależy od usera / administratora bloga.

Wracając do tematu modułu jego skuteczność jak zresztą wszystkich tego typu programów zależy od posiadanej listy blogów. Do celów demo - nagrania była wykorzystana "surowa" lista 60 blogów z czego 40 okazało się "produkcyjnych". Niestety jest sporo blogów w których zarejestrujemy się ręcznie / z automatu, ale ich subdomena czyli nasz blog nawet po prawidłowej aktywacji działać nie będzie - taki to już urok.

Drugim sposobem na wykorzystanie tego modułu jest użycie go do tworzenia blogów na powiedzmy 10 - N własnych WP w trybie MultiUser.

Obecna platforma WP umożliwia ten tryb pracy bez żadnych dodatkowych modułów - instalacji. Wystarczy włączyć wildcard dla domeny i możemy zakładać blogi w subdomenach tworząc w ten sposób jeszcze lepsze zaplecze.

Nagranie z działania i obsługi tego modułu:

Pozostałe nagrania z obsługi programu BlogiSubmitter - kanał na Youtube.

Promocyjna cena programu bez zmian 250 zł netto.

===============================

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki

Święty Marcin 29/8, 61-806 Poznań

NIP: 7831514314

REGON: 301740913

Kontakt:

Email: biuro@http200.pl

Email: systemy.internetowe@gmail.com

Telefon: 723 227 124

Dane konta do zakupu programów:

ING Bank Sląski: 05105015201000009079642766

Zastanawiałem się jak rozwiążesz drugi etap rejestracji, ale widzę że jest najs :) Zakładanie kategorii też mi się bardzo podoba, jak dla mnie jeszcze opcja zmiany hasła dla wszystkich na jedno to samo by się przydała, ale to szczegół.

[edit]

i jeszcze jak by się dało z automatu zmianę skórek zrobić.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Witaj Mionie

Testowałem BlogiSubmitter przez tydzień i muszę przyznać, że program spełnia swoje zadanie. Zarówno rejestracja kont, aktywacja jak i postowanie sprawują się bardzo dobrze. Oswoiłem się już z myślą, że softy pisane pod windows działają szybciej od tych, które są do instalacji na serwerze. Nie znam się na kwestiach technicznych ale to widać gołym okiem. Jest to zatem ogromna zaleta tego typu programów. Podczas obsługi BS wpadło mi do głowy parę pytań.

- jaką wersję WP ten program obsługuje

- czy da się na własną rękę dodać obsługę starszych wersji WP?

PS Czy dałoby się trochę skrócić interfejs tego softu oraz USM? Na wirtualnej maszynie sprawia mi to trochę kłopotu że soft nie mieści się w okienku. Chyba że ktoś z Was zna sposób na to, jak temu zaradzić. Używam "rdesktop" i próbowałem zmiany rozdzielczości ale to nie pomaga.

seowyszbanner.gif

@- jaką wersję WP ten program obsługuje

Te nowe wersje. Trudno mi powiedzieć dokładnie nr WP, ale ich cecha charakterystyczną jest okienko szybkiego dodania wpisu po prawej stronie na stronie po zalogowaniu. Nad starszymi wersjami zamierzam popracować, by też obsługiwał tylko muszę na takie trafić. Jak Macie - możecie podesłać na/do MionBOK .

@czy da się na własną rękę dodać obsługę starszych wersji WP?

Jasne program NIE nakłada ograniczeń na współbieżne wykorzystanie przeglądarki ;)

Mniejszego oka niż te po otwarciu się nie da zrobić. To nie jest program na kieszonkowe komputerki.

Nie ma takiej opcji - jeszcze nie ma takiej opcji, aleeeee <górale na skale> już jutro możne bYk dodana

Dodam, że moduł do zakładania blogów uzupełnia funkcję podlinkowania wpisów z modułu generatora linków lub tu

.

:pisze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności