Skocz do zawartości

[program] BlogiSubmitter - program do obsługi blogów.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 632
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tym modułem który dziś doszedł to nie bo było by to bezcelowe. IMHO założenie bloga na wordpress.com ręcznie to czysta przyjemność. Dodam, że pozakładane blogi w tym serwisie można obsługiwać programem BlogiSubmitter w zakresie pozostałych funkcji nawet wprowadzania kategorii...

Tak, czy inaczej nie wykluczone, że niebawem do tego typu operacji też wydam odpowiedni program.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tym modułem który dziś doszedł to nie bo było by to bezcelowe. IMHO założenie bloga na wordpress.com ręcznie to czysta przyjemność. Dodam, że pozakładane blogi w tym serwisie można obsługiwać programem BlogiSubmitter w zakresie pozostałych funkcji nawet wprowadzania kategorii...

Tak, czy inaczej nie wykluczone, że niebawem do tego typu operacji też wydam odpowiedni program.

Mion, BS jak mówią serce i rozum "sza-cun, szacun" :) . Program świetny

Również uważam, że program świetny podobnie jak inne programy Miona.

Co do zalet:

- przede wszystkim szybkość, stabilność - w końcu program pod Windows i tutaj nie ma co do tego wątpliwości

- moduły sprawdzania np. możliwości rejestracji, czy AA działają rewelacyjnie

- dodawanie - w krótkim czasie mamy gotową listę dodanych i potwierdzonych linków

- obsługa naszych własnych blogów zapleczowych z tym programem to przyjemność

Program jest wart swojej ceny na pewno. Zwłaszcza, że doszły dziś nowe funkcje.

Na razie jedynym błędem jaki zauważyłam jest optymistyczny pasek postępu :) w module rejestracji kont - mam 25k listę, jest przerobione 4k a pasek jest na końcu :) ale dla mnie nie musi być wcale tego paska a uwaga w ramach żartu :) bo to drobiazg. Reszta programu działa bez zarzutu :) Program polecam

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Również uważam, że program świetny [...] Program polecam
:hi: dziękuję, dziękuję ... i jak widać program jest rozwijany ...

Nowa funkcja to: Moduł ręcznego zakładania blogów w tym blogów w serwisie wordpress.com

Ustawienia dodatkowe:

Jeśli będzie wyskakiwał komunikat o HTTPS https://answers.microsoft.com/en-us/ie/forum/ie8-windows_7/how-do-i-get-a-security-warning-to-stop-popping-up/11b9ab57-82f0-4773-b958-9f0783e3b66d

oraz emulacji IE 8 https://stackoverflow.com/questions/6717055/how-do-i-turn-off-compatibility-view-on-the-ie-webbrowsercontrol-in-a-winforms-a Mozna też wprowadzic plik rejestru z zip'a

Program automatycznie wypełnił pola formularza .

Oraz funkcja losowego wstawiania loginów z pliku o jakiej pisał Kolega Xemix.

Pozostałe funkcje.

:pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zgadza się dobrze się rozwija, zakładanie blogów na WP MU, to całkiem dobra funkcja, już testowałem i śmiga jak trzeba.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zgadzam się nowe aktualizacje nawet optymistyczny pasek mi naprawiły :) Jedynie prośba czy można zwiększyć ilość wczytanych adresów w module rejestracji kont z 25k na więcej?

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

@Danae, cieszę się że o to zapytałaś. Mam nieodparte wrażenie że @Mion tylko Ciebie słucha :D

@Mion po prostu dobrodusznie zakładał, że my tego softu będziemy używali do postowania na NASZYCH blogach. Tymczasem ja harvestuję co popadnie, wrzucam do programu i czekam na efekt. 25k to trochę za mało skoro z podstawowego harvestu wychodzi mi co najmniej 3x tyle domen. Oczywiście da się taki plik podzielić ale to trochę zajmuje. Może Mion wprowadzi opcję dzielenia plików w swoich softach lub opcję doładowywania kolejnych linii w pliku.

seowyszbanner.gif

Aktualna wersja BlogiSubmitter 1.1.3: zwiększyłem limit wczytywanych danych do 50.000.

Powyżej tej liczby wczytywanie bardzo zwalnia. Można też uruchomić kilka instancji programu.

Polecam uprzednie filtrowanie zharvestowanych list np za pomocą modułu USM rozpoznawania skryptów High-tech.

Przypominam też, że jeśli korzysta się z darmowych kont pocztowych nagły napływ emaili w dużych ilościach na dane konto pocztowe może spowodować blokadę takiego konta.

Co do obsługi tych starych wersji WP to celowo nie wprowadziłem, bo były one dziurawe przez co mogą to być serwisy typu "Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!".... z takich stron linki raczej nie są zalecane :olaboga:

To nie jest kwestia zmiany cyferki, ale obsługi wczytywania w tym trybie wizualnym trwało by to za długo, więc na dzień dzisiejszy 50.000 jest wartością graniczną. Jak będę miał więcej czasu zmienię sposób obsługi tak by można było wczytywać / obsługiwać duże listy ~ 1M i więcej ....

Jutro też pojawi się fajny <mam nadzieje> dodatek / moduł :pisze:

1 M to by było całkiem nieźle.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Polecam uprzednie filtrowanie zharvestowanych list np za pomocą modułu USM rozpoznawania skryptów High-tech.

Dokładnie tak aktualnie robię, trochę na około ale to lepsze niż dzielić 160k na pliki po 25k.

Jutro też pojawi się fajny <mam nadzieje> dodatek / moduł

Czekamy :hi:

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

W „stajni softów SEO” od Mion'a posiadam UltraSeoMaster, z którego jestem bardzo zadowolony. Teraz przyszedł czas na kolejny program.

Po kilkudniowych testach BlogSubmitter chciałbym wyrazić własną opinię o tym narzędziu. Test przeprowadziłem na prywatnych WP jak i darmowych platformach.

Plusy:

— szybkość działania,

— intuicyjna obsługa,

— obsługa blogów multiuser,

— obsługa skrzynek e-mail (importer pop3) ,

— automatyczny kreator umożliwiający zakładanie kont na free pratformach WP,

— bezbłędne dodawanie artykułów do priv. WP,

— bezbłędne dodawanie artykułów do free platform WP,

— współpraca z dodawarką SEOCAT tzn. konweter (dobra sprawa),

— generator loginów do blogów,

— tester artykułów (poprawności synonimów),

— generator linków z anchorami,

— obsługa deathbycaptcha.com oraz decaptcher.org,

— obsługa proxy (również przez API).

Minusy:

— podstawowe okno programu nie mieści się na małym monitorze np. 15’ (rozwiązaniem jest rozszerzenie okna na całą wielkość),

— brak możliwości skasowania pojedynczych adresów url w oknie „multiuser” (trzeba zamykać i na nowo otworzyć okno, aby usunęły się dane).

Tak naprawdę to drobiazgi, które za bardzo nie przeszkadzają w pracy. Chciałem znaleźć jak najwięcej, jednak nie udało mi się - o czymś to świadczy.

Na koniec chciałbym rozwiać ewentualne wątpliwości - BlogSubmiter na Windows 8 działa bez problemów. Nie spostrzegłem żadnych błędów czy zawieszeń. Co ważne - jest intuicyjny, bez problemu poradzi sobie nawet „laik w SEO”. Bardzo dobre narzędzie dla osób/firm myślących o założeniu i prowadzeniu nisko budżetowego zaplecza na darmowych blogach jak i tych, co posiadają setki priv blogów WP (błyskawiczna aktualizacja).

Czekam na kolejne narzędzia. ;)

P.S. Jedno zdanie o autorze - Mion . Zauważyłem, że wprowadza funkcje z dokładnym przemyśleniem. Pochwalam, ponieważ jakby realizował „zachcianki” każdego użytkowania, programy mogły stracić swoją przejrzystość, stabilność czy skuteczność.

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności