Skocz do zawartości

Forum zabiera coraz więcej transferu

marek.seo

Rekomendowane odpowiedzi

Forum jest odwiedzane głównie przez boty, różnego rodzaju automatyczne dodawarki, w mniejszym stopniu przez zwykłych użytkowników. Mimo to z miesiąca na miesiąc jest coraz większe zapotrzebowanie na miesięczny transfer w hostingu.

Jak rozwiązać ten problem?

Nie warto zwiększać hostingu jedynie dla spamu od automatów, który i tak jest moderowany.

exaBotDefender -> słaby pomysł. Blokuje nie tylko "boty", ale fizycznych userów którzy "szybciej klikają", a nie to to chodzi.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion ja mam coś takiego zastosowanego na jednej ze swoich stron i jest ok.

Testowo sprawdziłem jeszcze jak wygląda blokowanie userów... po klikałem kilkadziesiąt kart od razu (ok.20-30) i nie zablokowało mnie.

Zablokowało tylko jak otworzyłem ponad 30 i ile pamiętam.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zablokowało tylko jak otworzyłem ponad 30 i ile pamiętam.

W takim razie takie zabezpieczenie jest guzik warte.

Ale sam skrypt bardzo ciekawy, gdyby go ulepszyć nieco mógłby faktycznie stanowić dobry punkt w obronie przeciwko atakom ddos czy botom.

@marek.seo, ja od siebie proponuję wpierw zrobić analizę najbardziej transferożernych elementów i dopiero wtedy podejmować kroki optymalizacyjne.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności