Skocz do zawartości

Prolink a pozycjonowanie (strategia)

sasza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam klienta, którego strona www posiada ponad 90% linków przychodzących z prolinka (coś koło 400 domen). Klient nie chce się pozbyć prolinka bo mówi, że jest skuteczny. Ja mam tylko "pomóc" mu wbić do topów niektóre frazy z długiego ogona.

Nigdy nie dawałem swl na główną stronę $, bo wszędzie się słyszy. że swl to zło. Więc nie wiem co o tym myśleć. Stąd ten temat i kilka pytań do tych co mają doświadczenie z pozycjonowaniem z swl:

Może się to udać? co myślicie o takiej "strategi"?

Jest to system linków rotacyjnych czy stałych?

Stosujecie prolinka na głównej domenie? - jeśli tak to ile % linków z tego dajecie?

Jakbyście postąpili w takiej sytuacji??

Nie powiedziałbym, że prolink to swl. Linki na pewno są stałe, bo kupujesz na minimum 30dni. Znam prolink bardziej ze strony sprzedawcy i byle spam nie przejdzie moderacji. Całości na pewno bym nie usuwał, przejrzał i usunął ewentualne strony wątłej jakości.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności