Skocz do zawartości

Dlaczego nie mam backlinków

DavidCrane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie początkującego.....

Założyłem stronę kilka miesiący temu, jest dodana do kilku katalogów, różne serwisy podają od 30 do 70 back linków,

Jednak jak wpisuje w google polecenie link:adres mojej strony to pokazuje mi 0.

drugie pytanie tak przy okazji....

wpisując site:adres mojej strony, raz podaje mi 260 storn a raz 520, od czego to zależy, że z dnia na dzień się zmienia o połowę??

pozd.

Google kłamie.

Podobnie jak Majestic czy Ahrefs.

Prawda jest taka, że nigdy nie uda Ci się ustalić pełnej puli linków jaką zdobyłeś, chyba że rejestrujesz wszelkie linki jakie dodałęś do precli, katalogów czy na swoim zapleczu.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Gdy spytasz Majestic czy Ahrefs - podadzą pełne dane.

Ha ha dobre, podadzą pełne dane, to czemu nie pokazują linków na jednej z moich stron z zaplecza? System Ahrefs czy Majestic da się łatwo zablokować stąd nieprawidłowe wyniki i fakt niepodważalny, że nie da się tymi systemami w 100% efektywnie analizować linków konkurencji.

Ps. Sorry ale chyba mówimy o dwóch różnych rzeczach.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Dokładnie,

ja twierdzę, że ahrefs czy majestic wyplują Ci to, co mają w swojej bazie - czyli podadzą pełne dane ze swojej bazy.

A Google nie poda Ci pełnych danych które ma.

Ok, sorry to coś Ciebie źle zrozumiałem na początku. Pozdrawiam.

ja twierdzę, że ahrefs czy majestic wyplują Ci to, co mają w swojej bazie - czyli podadzą pełne dane ze swojej bazy.

Z tego co się orientuję to żadnemu pozycjonerowi nie zalezy na tym, żeby ahrefs czy majestic zaindeksował ich linki :D Po drugie, nawet bez blokowania pokazują one 1/10 linków.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z tego co się orientuję to żadnemu pozycjonerowi nie zalezy na tym, żeby ahrefs czy majestic zaindeksował ich linki

Hmm jak nabijasz punkty w e-webie to fajnie mieć trochę linków zaindeksowanych w tych narzędziach.

jeżeli interesują Cię informacje o linkach, które widzi Google użyj Narzędzi dla webmasterów Google

Narzędzia dla Webmasterów Google też pokazują zero, a dokładniej komunikat "brak danych" w wyjaśnieniach pisze, że to normalne dla nowych stron, ale moja jest od sierpnia, więc 4 miesiące już istnieje.

ahrefs pokazuje mi 70 linków, ale wiele jest zdublowanych więc ta liczba nie jest chyba do końca wiarygodna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności