Skocz do zawartości

Skuteczność tradycyjnych metod

Duncan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Tradycyjne" metody (na łatwe i średnie frazy) jeszcze działają, tylko trzeba stosować je z głową i umiarem :-)

nie wiem, czym są dla Ciebie "tradycyjne" metody, ale TE TRADYCYJNE są skuteczne dla każdej frazy...

dymna.jpg

Moim skromnym zdaniem dołączę do grona zwolenników metod tradycyjnych, według mnie tych z przed 5 lat czyli katalogowanie, zasada link to link nie umarła. Można iść ścieżką szybkę ale droższą, płatne katalogi zamknięte precle ale to kosztuje. Można iść ścieżką która jest darmowa, oczywiście nie liczę czasu pracy. Gdybanie bez pokrycia nic tu nie wniesie czyli najlepiej dać przykład rzeczowy, zrobiłem na darmowej domenie stronę prostą ot maleńka rzecz turystyczna dodam iż moczyłem w termach bukowińskich swe opasłe ciało we wrześniu i z miłości do gazdy wykonałem ten drobiazg (po to aby na tym powiesić i innne linki). Od 16 września dodawałem tylko do darmowych miejsc wszędzie tam gdzie wpis wchodzi a przez te kilka lat uzbierałm parę linków (na ang też). Co to dało, mamy już po świętach więc powiem tak, frazy jakie poszły ot po to aby zaistnieć wiadomo nikt tak szukać nie będzie : bukowina pokoje u galicy, bukowina u galiców, noclegi u galiców, wczasy u galiców, pokoje gościnne u galiców, bukowina noclegi u galicy - właściwie każda jest w top-10 ale dla mnie najważniejszą jest - noclegi bukowina- która jest też na 9 miejscu. Co się przez to potwierdza - da się tradycyjnie zbierając link do linka wyjść dość wysoko. Zaraz usłyszę - no ale w nazwie domeny jest fraza - tak lecz to jest przykład mam strony które w nazwie domeny nie zawierają fraz i też tak są na pozycjach.

Czy da się tak szybko uzyskać pozycje - no nie jest to za szybko ale trwa to prawie 3,5 m-ca (pośpiech jak wcześnije pisałem na tym forum jest wskazany przy łapaniu pcheł) ja robię to pomału bo mam sporo czasu zresztą na ememeryturach również tak robić będziecie o ile jeszcze wtedy one będą. Powracając do przykładowej strony kostowało mnie to według Majestic seo wstawienie 6252 linków a po m-cu już załapała PR2, moztrusk - 5,35 mozrank - 4,35.

Który link dodany przez nas samych jest zgodny z wytycznymi Google? Żaden
Co za nonsens :crazy:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

tyle że aby dawały to coś musi być ich nie dziesiątki czy setki jak dawniej , a tysiące czy dziesiątki tys.

No i właśnie w ten sposób cały czas Google tworzy coraz silniejszy popyt (zapotrzebowanie) na spam, ale nikt z nich tego nie dostrzega, to jest dla mnie nie pojęte ta ich zaślepiona metodologia.

Im więcej krzyczymy tym więcej zmian google robi bo widzi że to działa , sami się wykładamy :)

Jeśli 10 dobrych stron na fraze X z top korzysta m.i.n z katów a ty masz ten sam profil linków bez katów to nie wejdziesz w top.

Miałem już spadki i wzrosty przez katy i precle.Moim zdaniem warto za nim się kupi jakąś usługę przeanalizować profil linków naszej strony bo jeśli mamy np. 50% linków z katów to kolejna porcja może nam spadki zafundować .Jesli mamy 60% z blogów to nie dodawać do blogów tylko katy właśnie pomogą, i tak dalej do każdej strony inna metoda.Ja to jeszcze postanowiłem patrzyć na skrypty ale to już moja fanabelia :)

Jeśli chodzi o linki z socjali to w tej jednej kwesti miał racje moim zdaniem.

Może ktoś robi jeszcze testy na działanie linków tylko z socjali?

Jeśli 10 dobrych stron na fraze X z top korzysta m.i.n z katów a ty masz ten sam profil linków bez katów to nie wejdziesz w top.

Bez problemu można robić Topy za pomocą tylko jednego skryptu, nie trzeba naśladować konkurencji.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Wiadomo czynników trochę jest. Ale jeśli zrobię profil swój jak top1 i jeszcze dodam jakieś dodatkowe źródła to powinienem mieć duże szanse że go prześcigne i nie muszę się zastanawiać które źródła są lepsze?

Gerdi wiadomo są źródła dające więcej mocy i mniej .Hipotetycznie strona nasza ma te dające dużo mocy i trafficu jednak są to źródła całkowicie różniące sie od profili źródeł top10 .

Teraz pytanie czy nasza strona robiona jednym tylko jak mówisz ma szanse na top 3 czy google wpuszcza do takiego top strony z profilem podobnym do istniejących w top 10 już? (mogę dodać że pare topów sprawdziłem i podobne mają profile zwłasza im popularniejsza fraza)

Pytam Was, jak sprawa się ma na dzień, czy tradycyjne metody faktycznie tak straciły na znaczeniu, czy liczą się wyłącznie tzw. żywe linki np z portali społecznościowych?

Mocno polecam Ci testy. Wybierz frazy, metodę linkowania, zarejstruj domenę i lecisz z koksem. Tutaj możesz dostać 100 różnych odpowiedzi/podpowiedzi ale tylko Ty ostatecznie i prawdziwie możesz je zweryfikować. Dlatego odpalaj projekt i w niedługim czasie to Ty będziesz wiedział co działa a co nie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Każda metoda jest dobra - pod jednym warunkiem - musi być używana z głową.

To jest największa trudność w dzisiejszym SEO nie robić za mało, ale też nie zrobić za dużo, bo konsekwencje mogą się pojawić bardzo szybko.

A tradycje, jako, że mają już pewną tradycję trwać nadal będą...

wszystko działa, tylko nie wszystko działa na ludziki i nie wszystko ich do nas przyciąga. Tutaj może leżeć skuteczność socjalek....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności