Skocz do zawartości

Własny katalog/własne katalogi

lulu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie wiem czy to dobry temat, ale potrzebuję kilku informacji.

Otóż spotkałem się z opinią że nie ma sensu zakładać własnego katalogu...zastanawia mnie dlaczego...

Gdybym jednak skusił sie na założenie czegoś własnego, a raczej napisanie(html + php/mysql).

I powiedzmy, że wypali, to chciałbym pobierać jakąś opłatę, czy trzeba do czegoś takiego posiadać własną firmę?

Co do opłat, to jaka forma jest najlepsza? dotpay, paypal, przelew?

Wiem, że prościej wykupić licencje, tylko jak już miałbym coś robić, to chciałbym by to miało ręcę i nogi i by posiadało jakiś w miarę sens.

ps. Wesołych Świąt :)

ps 1. Przepraszam, jeśli zły temat

Własny katalog, to najczęściej zaplecze, można postawić pod site, linkować do własnych stron, czy też można obserwować rynek pozycjonowania, frazy, itp.

Jest bardzo wiele skryptów, jeżeli chcesz na[pisać własny, to jedyny sens jaki w tym widzę to późniejsza sprzedaż skryptu, pisać dla jednego katalogu się nie opłaca. Kokosów na 1 katalogu raczej nie zarobisz.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Żeby napisać od nowa skrypt pod katalog będziesz się musiał napocić i raczej nie będzie sensu robić tego pod jeden katalog. Żeby zrobić sobie jakiś site musisz najpierw zebrać sporo wpisów, nikt nie doda Ci strony odpłatnie do katalogu z niskim site. Skrypt musi być seo firendly. Dużo roboty, a pod jeden katalog znikomy pożytek. Zastanów się czy jednak nie lepiej wykupić licencje gotowych skryptów.

Forma opłat dowolna, czym więcej tym lepiej. Jeśli będziesz już na pewno startował z katalogiem, wyślij wcześniej zapytanie do dotpaya czy payu, bo podpisanie umowy trwa koło 2 tygodni.

...

Co do dodawania wpisów, można znaleźć jeszcze bazy np. qlwebów, zawierające po kilkanaście tysięcy wpisów.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

znaczy, ten jeden to miałby być na próbę, czy w ogóle się opłaca i w pewien sposób byłoby to ciekawe doświadczenie

no dobra, to teraz tak z ciekawości, jak wygląda sprawa z paypal? rozumiem, że pobierają jakąś tam opłatę i jak w takim wypadku rozliczać się z podatku?

jeden sie nie opłaca 10 się nie opłaca dopiero po pierwszej setce sie zaczyna opłacać ale jeszcze tez nie wiem czy a żeby ... ale zawsze dobrze napisany skrypt da ci szanse na troszke kaski pod warunkiem ze umiesz to tak prawie z palca :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności