Skocz do zawartości

Jaka jest pozycja mojej strony?

skocz po linka

Rekomendowane odpowiedzi

Marecki, mogłem sam wejśc z tak odległej pozycji. Domena ma dwa lata, na początku była linkowana z katalogów. Od pazdziernika dodaję od 5 do 10 katów dziennie i czasem piszę jakieś posty na forum. Multikody kupiłem z firm, które polecają się na tym forum i tutaj jestem bardzo zadowolony.

Czytałem wcześniej gdzieś na PiO, że strona może trochę spasc, by wrócic na wyższe pozycje po kilku dniach. Pierwotnie miałem zamiar zlecic pozycjonowanie pewnej dużej firmie, ale policzyli mnie jak korporację, więc stwierdziłem, że sam się pomęczę. Czytam dział dla początkujących, ale najchętniej oddałbym to komuś i zajął się swoją robotą. Najgorsze jednak jest to, że nie wiem czy mnie na to stac.

www.studio-podlog.pl

ale policzyli mnie jak korporację,

licząc ze to frazy regionalne - schody Olsztyn, podłogi Olsztyn, panele Olsztyn to cena ma się wąchać ok 50 zł netto za frazę. Wiec chyba tyle to wydać możesz. Bo sam to więcej zaszkodzisz.

MaxPanie, szczerze mówiąc to najbardziej się bałem zepsuc. 50 zł za frazę regionalną i jestem w top-3? Jednak myślałem jeszcze o jednej ogólnopolskiej frazie "podłogi", na top10.

To jest niższa wycena niż z tamtej firmy i, coś mi się wydaje, poparta prawdziwą fachowościa. Tamci chcieli 600 zł netto/miesiąc. Dlatego wtedy zwątpiłem. Czy Pan np. zechciałby mi pomóc?

1 - przed sprawdzaniem pozycji wyloguj sięz konta google,

2 - google monitor ostatnio rzeczywiście coś szwankuje,

3 - przez ostatnich kilka dni serpy znowu "tańczą",

4 - katalogując własnoręcznie pamiętaj o zmianie tekstów we wpisach ;)

hmm... ciekawe co Wielkie G kombinuje...

Romanticus, właśnie nie byłem zalogowany na konto google. Kilka tygodni temu, prawie do świąt byłem w topach. Jednak wtedy wyświetlało różne podstrony, które na tę okolicznośc zrobił mi fachowiec od robienia stron www. Dziś rano strona wróciła, ale już nie z podstronami, tylko ze stroną główną. To chyba dobrze?

Póki co odpuszczę z katalogami, bo przed świętami zamówiłem usługę dodawania wpisów do kilkuset precli. Pomny rad na forum, allegro ominąłem szerokim łukiem.

Mimo wszysko, wczesną wiosną, albo jeszcze w styczniu, będę szukał kogoś do pozycjonowania. Niech każdy robi to w czym jest dobry.

Ładny keyword stuffing jest na stronie głównej. Słowo Olsztyn wciśnięto gdzie się da. Na dłuższą metę nie jest to dobra technika.

Według mnie zamiast na siłę pozycjonować frazę "Podłogi" pokusiłbym się o stworzenie podstron dla miast sąsiednich, czyli realnego zasięgu (przynajmniej na początek).

Można pokusić się o podstrony typu:

Ostróda

Realizacje naszej firmy w Ostródzie:

1. Podłogi w domu prywatnym /////

2. Parkiet w domu weselnym ///

Oczywiście jeśli Wasz "katalog realizacji" jest obszerny.

Na stronie Kontakt i w stopce warto pokusić się o mikroformaty. Nie zagłębiałem się w Google Places. Jeśli nie ma to obowiązkowo stworzyć i spiąć ze stronę. Na frazy podłogi Olsztyn itp. mamy mapkę w której warto się wyświetlać.

Stronę mi robiła firma Art Ekipa i tutaj jestem bardzo zadowolony. Taka konstrukcja strony to moje zaniedbanie, co wynika z braku zdefiniowanego celu. Skąd firma ma wiedziec co klient chce, skoro on sam tego nie wie? Właśnie o pozycjonowaniu na województwo i okolice myślałem, wybierając obecne słowa kluczowe.

Na stworzenie podstron z miastami sąsiednimi, spokojnie znalazłyby się zdjęcia i opisy realizacji.

W google mapach jestem już dawno, tylko ostatnio nie mogę nic z tym zrobic, bo po zalogowaniu wyskakują dziwne krzaczki na mozilli i IE.

Strona jest postawiona na Joomli. Mam o tyle dobrze, że są jakby dwie strony administracyjne i internetowe. Jeden zestaw jest do cwiczeń, zaś drugi do opublikowanej witryny. To warto byłoby zostawic.

A jakbyś widział przeróbkę witryny? Zlecic to obecnemu wykonawcy zgodnie ze wskazówkami, czy też komuś innemu?

W marcu będzie kolejna opłata za hosting i domenę. Wolałbym zmienic je na jakieś tańsze, bo teraz płacę krocie. Wtedy zaoszczędzone środki chciałbym przeznaczyc na profesjonalne pozycjonowanie. Z czasem człowiek traci ochotę na garażowe rękodzieło.

A jakbyś widział przeróbkę witryny?

Przede wszystkim zrób porządek z urlami, bo teraz nie wygląda to za dobrze:

/parkiety/parkiety-egzotyczne.html

/2012-12-03-20-05-16/panele-drewniane.html

/2012-12-03-20-05-16/panele-laminowane.html

/2012-12-03-08-15-22/schody-stairscenter.html

/2012-12-03-08-15-22/schody-mera.html

/2012-12-03-08-18-16/listwy-podlogowe.html

/2012-12-03-08-18-16/chemia-do-pielegnacji-podlog.html

/meble.html

/podlogi-panele-schody-olsztyn.html

/2012-12-03-08-22-18.html

/kontakt.html

/schody-mera.html

/component/content/article/19-aktualnosci/17-schody-drewniane.html

/component/content/article/19-aktualnosci/16-podlogi-drewniane.html

/component/content/article/19-aktualnosci/15-podlogi-drewniane-olsztyn.html

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

• 3 tygodnie później...

Mam już wpisy w kilkuset katach i około trzysta precli. Nie wiem co dalej robic. Preclowac? Rumak? Czy może jednak zlecic komuś?

OMG, z takim podejściem w ogóle nie powinieneś się sam za to zabierać. Po takich zabiegach nawet jeśli zdecydujesz się zlecić pozycjonowanie na zewnątrz, to prawdopodobnie podbiją cenę ze względu na podwyższone ryzyko filtrów i konieczność oczyszczenia profilu linków przed rozpoczęciem jakichkolwiek innych działań. I wtedy będziesz szukał, kto wyceni Ci pozycjonowanie tylko na 600 zł miesięcznie.

Jeśli wkręcił Ci się temat pozycjonowania to zgłębiaj go, ale ucz się na hobbystycznej stronie czy zapleczówce, ale nie na stronie firmowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności