Skocz do zawartości

linkowanie wlasnych wpisow

Raul1972

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

1. Czy jest sens linkowania zdobywanych linkow we wszelkiego rodzaju wpisach (katalogi, precle, fora itd. ) ze stalych SWLi? mam na mysli Statlinka i Livelinka. Znaczy podejrzewam, ze jakis tam sens jest, ale czy moc takiego linku znaczaco wzrosnie, czy lepiej zostawic punkty z SWLa na inne cele a wpisy tylko pingowac i dopalac z SWLa rotacyjnego?

2. Posiadam kilka stron zapleczowych tematycznych z pozycjonowana strona i 2-3 strony nie zwiazane tematycznie. kazda z tych stron ma okolo 20 podstron z PR=3 (site kilkadziesiat do kilkaset). Trust Ranki tych stron niewielkie. Na niektorych pracuja SWLe a jedna ma filtra.

Chce z tego zaplecza likowac 2 strony. po 5 linkow - podobne anchory. to w sumie daje 10 linkow wychodzacych z kazdej ze stron zapleczowych. Biorac pod uwage ze mam 20 podstron z PR=3 czy warto je wykorzystac do podlinkowania wpisow na stronach z wysokim trustem (harvard, katalog onetu itd), czy lepiej cale 20 linkow przeznaczyc na swoje strony? i czy SWLe i filtr maja tu jakies znaczenie?

Z gory dzieki za kazda odpowiedz

Czy jest sens? Dla jednego jest większy, dla innego mniejszy a jeszcze dla innych to brak sensu :-)

Jeżeli masz stosunkowo dużo wygenerowanych punktów - czemu nie. W przeciwnym wypadku - trochę szkoda kasy (pomijam już fakt stosowania SWL-i jako takich).

• 3 tygodnie później...

Wychpodzi na to, że im więcej linków prowadzi do strony z umieszczonym wpisem, tym mocniejsze są linki z tego wpisu do strony pozycjonowanej, tak?

Dokładnie tak.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności