Skocz do zawartości

Test katalogów WP-Kat (500 szt)

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Swoją drogą @Gumiss podawanie listy katalogów zwłaszcza na PIO to niezbyt ostrożne posunięcie - po co te adresy? Dane o stronach są podane i adres nic tu nie zmieni a ryzyko wzrasta 10x bo wiadomo, że w Polsce żyje wielu oszołomów.

Z tego co wiem to admini po to zakrywają i ukrywają domeny swoich katalogów tak aby jak najtrudniej było do nich dotrzeć. Gumiss usuń taki plik z domenami bo coś mam wrażenie, że to zaszkodzi Nam wszystkim...

Chodzi mi o możliwość edycji wpisów - głównie linków w treści i głównego adresu url. Nawet pojedynczo, bo i tak nie robiłbym tego ręcznie :)

Wiem, że tak można robić w:

tamia.pl

wp-kat.pl

katalogistron.eu

To reszty nie pisałem. Dzisiaj to zrobię.

Z twojej wypowiedzi rozumuję, że chcesz mieć możliwość edycji wpisu po to, że jak ci się nie spodoba to nie będziesz musiał wykupywać dodatkowego kodu tylko zmienisz sobie isniejący wpis na inny. W ten sposób usuniesz stronę a na jej miejsce dodasz inną.

Z twojej wypowiedzi rozumuję, że chcesz mieć możliwość edycji wpisu po to, że jak ci się nie spodoba to nie będziesz musiał wykupywać dodatkowego kodu tylko zmienisz sobie isniejący wpis na inny. W ten sposób usuniesz stronę a na jej miejsce dodasz inną.

Tak, ale to rzadko się zdarza, ale jednak :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

i dlatego ogłaszają się gdzie się tylko da...

Pokazany jest tylko jeden adres z dodawarką, reszta jest ukryta i widoczna tylko po dodaniu wpisów. Jeżeli ktoś publikuje listę kilku grup na "tacy" to nie jest to jednak dobre posunięcie. Wystarczy opublikować podstawowe dane o domenach, czyli najważniejsze - czy są to domeny pl, regionalki, IDN czy globalne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Lista Cezzego też jest publikowana i nikt jej nie banuje.

Problemem nie jest publkacja, a to, czy z jednej strony osoba dodająca będzie robiła jeden durny opis, zapuści opcję w programie: dodaj dostepne synonimy i puści projekt. A z drugiej własciciele grup bedą akceptować wszystko jak leci od takiej osoby.

Jeżeli wpisy będą sensowne, na katalogach nie pojawią się linki włascicieli katalogów z innych miejsc jak wpisy (czyli jakies swle, prywatne linki itd), to raczej nikt nie zbanuje strony bo jest to katalog.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Lista Cezzego też jest publikowana i nikt jej nie banuje.

to trochę marny argument :) Katalogi najbardziej wartościowe nigdy nie będą wycięte przez Google i sami oni potwierdzają, że wartościowe katalogi są dobre. Wp katy jednak są robione jak widać hurtowo - ceny dodań do np 100 katów wynoszą po 10 złotych i to wpisy premium (dodatkowo te rotacyjne linki w kolumnach to nic innego jak coś w rodzaju swl :) - porównywanie tego więc do listy Cezzego to lekki strzał kulą w płot.

Wiadomo, że właściciele się chcą reklamować aby zarobić na utrzymanie ale pewne rzeczy lepiej nie eksponować, zwłaszcza że do wielu rzeczy w tych katalogach można się przyczepić.

Katalogi są fajne, idea fajna ale mam nadzieję, że właściciele po tym jak nazbierają trochę wpisów to pójdą dalej na jakość, a nie ilość. Wystarczy więc, że po czasie podniosą ceny.

Cena nie zawsze idzie z jakością. Jest wiele seokatalogów które się cenią a jakość marna, poza tym po roku ich nie ma. Z wp-katami tego nie zauważam, ok raz dlatego, że większość z nich nie ma jeszcze roku, ale płace i mam efekt (na razie jest OK).

pozycjonowanie stron www z Brandbay

...Katalogi najbardziej wartościowe nigdy nie będą wycięte przez Google i sami oni potwierdzają, że wartościowe katalogi są dobre.

To jeszcze napisz kto dba o to, że tamte katalogi są wartościowe?

Jak się stawia masowkę i masowke sie akceptuje byle by $ nałapać przed banami, to można dygać o listę, ale ja nie o tym, a o czyms innym. Pisze o tym, że to nie publikacja listy powoduje wycięcie stron, a to co się na nich znajduje :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Pisze o tym, że to nie publikacja listy powoduje wycięcie stron, a to co się na nich znajduje :)

Racja, chociaż nie zauważyłem jeszcze u siebie, żeby ktoś dodał opis z generatora bo taki na pewno by poleciał (a czytam wszystkie dodawane). Kilka mało zsynonimizowanych poleciało do kosza, ale to były jednostki, pewnie jacyś amatorzy, którzy katalogują własne strony i nie mają zbyt dużego pojęcia o tym. Od poniedziałku wprowadzam u siebie też nową grupę wpisów i trochę zmieniam zasady. Wszystko będzie opisane w temacie mojej grupy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności