Skocz do zawartości

Z jakich cms'ow korzystacie?

Site.net

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

yhy :D a nie potrafi? :D :D :D

a poważniej współczuje temu co to będzie poprawiał :) -> zobacz na ilość linii kodu html :) to jest dopiero krowa-silnik :)

ironizujesz czy naprawdę nie rozumiesz?

zgadnij :)

ponad rok temu spędziłem ponad tydzień na poprawianiu joomla dla swoich potrzeb, zrobiłem kilka wtyczek etc i rezultat był mało zadowalający a ilość kodu powalająca -> drugi tydzień poświęciłem na napisanie własnego prostego cms :) stawianie strony na jednym i drugim trwa tyle samo a ten mój ma tę przewagę że mogę dopisać do niego co chcę i ma raptem w wersji podstawowej 2mb :)

podejrzewam ze na jutro mogę zrobić taką stronę jak ta "chwaląca się" z walidującym się html

a to że jest kicha to wina programisty/webdesignera? a może autora strony? działającego w/g zasady -> wgram parę wtyczek i nich się zachwycają :D

Mam pytanko z jakich cms'ow korzystacie??

wiadomo ze WP to prawie kazdy korzysta albo korzystal ale chodzi mi o jakies inne cmsy

chce zroznicowac swoje zaplecza i zastanawiam sie na jakich cmsach

najlpiej zeby cms byl dosyc lekki no i najwazniejsze zeby byly darmowe templatki najlepiej w duzych ilosciach :D

myslalem nad joomla ale dosyc ciezka no i duzo roboty przy niej ,

Joomla jest dobra, choć waży troszkę więcej. Polecam - to chyba drugi najbardziej popularny CMS po Wordpressie (majac na uwadze Drupala). I wcale nie jest przy niej dużo roboty. To MIT. Joomla jest prosta w obsłudze i konfiguracji.

Oprócz Joomli polecam Ci także Quick.CMS - tempalatek za dużo (darmowych) do niej nie ma, ale to ustrojstwo waży niecałe 2 MB, nawet tego nie musisz instalować, po prostu kopiujesz na serwer i od razu działa. Wymaga jedynie PHP, dane zapisuje w plikach płaskich (do utworzenia 1000 stron działa stabilnie).

Kolejne popularne to Drupal, Typo5 oraz CMS Made Simple. Nie znam ich dobrze, bo dopiero się z nimi zapoznaję. Ale do tej pory używałem Wordpressa, Joomli oraz Quick.CMS-a. Najbardziej do gustu do tej pory przypadła mi Joomla.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Anonimowa ankieta dotycząca wybóru CMS-a na stronę

Witam serdecznie, jestem studentem 4 roku informatyki na P.CZ. bardzo proszę o udział w mojej ankiecie na temat zastosowania systemów zarządzania treścią. Ankieta zawiera około 10 krótkich pytań na 5 min.

wesoly.gif

Ankieta ma charakter poglądowy i pomoże mi w odpowiedzi na postawione sobie pytanie, mianowicie jaki jest najbardziej wszechstronny system zrządzania treścią.

Adres do ankiety: https://moje-ankiety.pl/respond-47105.html

Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.

• 1 miesiąc temu...

Z mojej strony:

TYPO3

WordPress - najczęściej

PyroCMS

Modx

Z Joomli nie korzystam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności