Skocz do zawartości

Z jakich cms'ow korzystacie?

Site.net

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Reasumując - jak wiadomo, najlepszym systemem CMS jest system autorski, dobrze napisany, zoptymalizowany i co ważniejsza dostosowany pod nasze potrzeby. Nie każdy może sobie jednak pozwolić na taką opcję, więc musimy zastanowić się nad darmowymi alternatywami. Joomle odpuściłbym sobie na starcie - jest bardzo ciężka, a dla początkującego jej optymalizacja może sprawiać problemy. Wordpress - oczywiście ten dobrze skonfigurowany i zoptymalizowany nie jest naprawdę złym wyborem, szczególnie, gdy chcesz mieć do dyspozycji multum skrórek. Mógłbyś spróbować również Windu oraz Quick CMS.

Pozdrawiam Robert Murawski

Sorry za mały offtop ale zastanawiam się czy macie jakieś problemy z grafikami do autorskich CMS-ów? Czy jest też tak, że sami tworzycie logikę, schemat plików szablonu, wrzucacie dane do Twiga i Frontedowiec Wam to składa? :)

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jedynym Systemem Zarządzania Treścią z jakiego korzystam jest własny. Umożliwia to pełną wiedzę na temat tego co robimy, a w momencie wystąpienia błędu szybką jego naprawę. Większość z was powie, że własne rozwiązania nie mają tylu modułów co rozwiązania takie jak np. WordPress tutaj się nie zgodzę bo każde udogodnienie, które jest mi potrzebne tworze sam zgodnie z wytycznymi. Wykorzystywanie kogoś rozwiązań nie jest dobrą sprawą.

• 2 tygodnie później...

Mógłbyś spróbować również Windu

Właśnie się przyglądam demo - masakra, jeśli chodzi o h1, h2, alt itp.. A niby

Tworząc nasz CMS staraliśmy się nie zapominać o SEO, nasze strony dobrze się pozycjonują, a roboty Google bardzo dobrze je indeksują.

:D

Pozwolę wtrącić się do rozmowy. Ktoś napisał, że najlepszy jest dedykowany. Spytałbym się na jakiej podstawie tak sądzisz? w czym dedyk będzie lepszy od rozwiązań, które rozwija miliony osób? posiada 15 tysięcy modułów itd. Chyba że mówimy o tym że ktoś ma budżet nieograniczony i możliwość zatrudnienia super programistów do tworzenia rozwiązania przez parę lat. Ja słyszałem same dobre opinie o wordpressie, ale korzystam z drupala i jestem jego wiernym fanem, z nim zrobię małego bloga, stronę, serwis, sklep, aplikacje co tylko się chce, bez konieczności tworzenia koła od nowa. Trzeba sobie życie ułatwiać:)

Rozwiązania internetowe dla biznesu

Drupal Solution

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności