Skocz do zawartości

Pozycjonowanie portalu ogłoszeniowego z wieloma subdomenami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem odnośnie pozycjonowania. Chciałbym założyć portal ogłoszeniowy podobny do olx.pl oraz szybkooferty.pl. Chciałbym, aby każde miasto miało swoją subdomenę, tak jak np. lodz.olx.pl, warszawa.olx.pl. Zastanawia mnie tutaj kwestia pozycjonowania, ponieważ jak widzę strony np. lodz.olx.pl, warszawa.olx.pl są na wysokich pozycjach pod frazami np. ogłoszenia łódź, ogłoszenia warszawa, a miast przecież jest kilkaset (i tym samym subdomen) i nie sądzę aby każda z subdomen była pozycjonowana odzielnie, nie są to pozycje promowane w google. Jak została tu rozwiązana sprawa pozycjonowania tych sybdomen ? Kto wie jak to mogło zostać zrobione ? Bo nie sądzę żeby np. ponad 300 sybdomen było pozycjonowane oddzielnie na 10 słów kluczowych każda. Proszę o pomoc bo nie daje mi to spokoju.

Pozdrawiam

każda subdomena ma oddzielnie zastosowane SEO i oddzielnie traktowana jest przez gugla. olx to stary portal ogłoszeniowy i ma wysoki TR, co ułatwia temat.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

A jeżeli każdą z subdomen bym zoptymalizował pod dane miasto, np. lodz.olx.pl z frazami na łódź i była by to pełna optymalizacja tej subdomeny na dany region i bym pozycjonował tylko stronę olx.pl na frazę 'ogłoszenia' to wpłyneło by to na poprawienie się pozycji lodz.olx.pl na frazie 'lodz ogłoszenia' ?

Subdomena jest traktowana odzielnie, na frazy ogłoszeniowe dużych miast jest konkurencja, i będziesz musiał liczyć się z linkowaniem każdej z nich oddzielnie, ale jeżeli zakładasz ogólnopolski serwis ogłoszeniowy, to chyba dysponujesz kwotą przynajmniej 100k zł i nie będzie to dla Ciebie problemem.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

No ok to jeszcze takie pytanie techniczne, jak lepiej zastosować kolejność słów w tytule strony i jakie będą tego różniece przy pozycjonowaniu i efektach, czy lepiej będzie - "Ogłoszenia Miasto - Praca Miasto" czy "Miasto Ogłoszenia - Miasto Praca" ? Proszę o informację. BO teraz posiadam portal ogłoszeniowy gdzie zastosowałem "Miasto Ogłoszenia - Miasto Praca" to mimo tego że pozycjonowałem tylko na frazę "Miasto Praca" to fraza "Praca Miasto" znajduję się wyżej w wynikach pozycjonowania.

W przypadku, trochę trudniejszych fraz - jak Twoje, ja skupiłbym się na pozycjonowaniu kazdej frazy oddzielnie czyli praca miasto, miasto praca, ogłoszenia miasto, miasto ogłoszenia - czyli 4 frazy dla każdego miasta.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności