Skocz do zawartości

Dziwne zjawisko z klikalnością

mchrapka

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami tak sobie patrzę na statystyki adkontekst i mam takie coś - przez np. 2 godziny mam sporo klików za dużą stawkę - kasa przyrasta - człowiek się cieszy - oczywiście nie jest to klikalność podejrzana - taka jaką miałem kiedyś w adsense - normalna ;) A tu za chwilę koniec - i przez kolejne 3 są po prostu minimalne ilości klików (10 razy mniejszy CTR np). A kliki są warte bardzo mało - CPC średnie spada, CTR spada, eCPM spada - i to drastycznie.

Jest to dziwne dla mnie. Takie zjawisko ciagle się powtarza. Też tak macie? Z czego to może wynikać?

Dla mnie trochę podejrzane - nie wierzę, żeby ktoś celowo klikał, bo nie chciałoby mu się przez 2 godziny i to tak regularnie. Zresztą jest to w różnych godzinach. Może jakieś przeciążenie adkontekstu powoduje błędne naliczanie kliknięć albo co.

No taka możliwosć też istnieje - tutaj "kłania się" mniejsza liczba reklamodawców w takim razie - słabsze dopasowanie.

Cóż - mam nadzieję, że będzie na tym polu coraz lepiej. Bo faktycznie jeżeli jest jak piszesz to wtedy jak mam te "dobre" reklamy to zarobki są po prostu super - niestety - czasami mam od rana fajny eCPM, który potem spada o połowę albo i więcej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności