Skocz do zawartości

Linkowanie domeny która jest przekierowana na inną

81jarek

Rekomendowane odpowiedzi

Było dużo wątków poczytaj. Żebyś potem nie wyrzucał pieniędzy w błoto.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

A gdyby puścić na taką domenę blasta, który by spowodował np. filtr lub ban domeny z 301, to czy zaszkodzi to docelowej stronie?

Pozdrawiam

Nie spotkałem się z takim przypadkiem.

Czytam i nie wierzę, że stare wiarusy na forum pomagaja w ten sposób.

Przekierowania już od jakiegoś czasu przy zbanowanej a nawet zafiltrowanej domenie nie działają. Sprawdzone już wielokrotnie. Na forum PiO już to wielokrotnie omawiano.

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

czy docelowa domena nie zaliczy kary w przypadku gdy obecnie domena, która przekierowuje jest "czysta" i może zaliczyć jakiś filtr w skutek jakiegoś blasta

Na początku listopada przekierowałem 3 zbanowane domeny na jedną dopieszczoną, bez filtrów, itp.

Skutek:

- pozycje: lekkie zawirowania, nie ma większych zmian

- bany nie przeszły

Jestem ciekaw sytuacji przy 30 albo nawet 300 takich zbanowanych domenach.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

A czego jesteś ciekaw? A jak bym miał tysiąc zbanowanych domen i chciał w ten sposób wykończyć konkurencję to myślisz, że by mi się udało? To jest zbyt banalne żeby mogło działać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zibicom chodzi raczej o to czy docelowa domena nie zaliczy kary w przypadku gdy obecnie domena, która przekierowuje jest "czysta" i może zaliczyć jakiś filtr w skutek jakiegoś blasta.

Dokładnie o to mi chodzi. \

Mówiąc prościej mam stronę na domenie .com , wykupiłem też .pl i z .pl-ki zrobiłem 301 na docelową .com

Jeśli puszcze blasta na .pl-ke i zaliczy jakiś filtr czy ban, to czy zaszkodzi też docelowej .com

Pozdrawiam

Już chyba odpowiedź otrzymałeś.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A czego jesteś ciekaw? A jak bym miał tysiąc zbanowanych domen i chciał w ten sposób wykończyć konkurencję to myślisz, że by mi się udało? To jest zbyt banalne żeby mogło działać.

Bałbym się stwierdzenia, że 301 na pewno nie przenosi bana/filtra.

Może te przysłowiowe "1000" domen nie nie zrobi, ale "1001" już zaszkodzi?

Można jedynie stwierdzić, że kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt/kilkaset/... 301 nie zaszkodzi. Ale może jest jakaś "magiczna" ilość tych 301.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Ale może jest jakaś "magiczna" ilość tych 301.

A może pomyśl nad tym co napisałem wcześniej:

A jak bym miał tysiąc zbanowanych domen i chciał w ten sposób wykończyć konkurencję to myślisz, że by mi się udało?

Bez przeprowadzonego testu nigdy nie stwierdzisz czy 1000 zbanowanych domen może zaszkodzić.

Jeżeli uda Ci się przeprowadzić taki test z tysiącem domen to nadal nie będziesz miał pewności czy 1001 takich domen nie zaszkodzi.

A to, że pojedyncze sztuki nie przenoszą bana jest raczej pewne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności