Skocz do zawartości

Wyjście domeny z bana - proszę o opinie

PSN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie w Nowym Roku i od razu życzę wszystkiego dobrego oraz samych TOP1. ;)

Od razu też chciałbym przejść do sedna. Jakiś czas temu (w lipcu czy coś koło tego) wielki G. zbanował mi kilka domen zapleczowych. Od tamtej pory udało mi się część z nich wyciągnąć z bana, jednak trzy lub cztery wciąż tkwią w niebycie ze znanymi wszystkim łatkami:

Narzędzia Google dla webmasterów: problemy z jakością w witrynie XYZ.

Prośba o ponowne rozpatrzenie witryny XYZ: Witryna narusza wskazówki Google dotyczące jakości.

Próbowałem wielu zabiegów, poszukiwałem powielonej treści, zmieniałem szablony, wstawiałem zdjęcia, usunąłem oczywiście linkowanie itd., itd. - powoli nadchodzi czas, kiedy zaczynam się poddawać i chciałbym prosić o pomoc oraz zerknięcie na jedną z moich domen bardziej doświadczonych i kumających politykę G. kolegów (oraz koleżanki!) :) Chciałbym jednocześnie zaznaczyć, że treść mam wpisaną z palca, staram się, żeby stała na dość wysokim poziomie.

Adres domeny to https://dzieciaczki.waw.pl/ - za wszelkie konkretne uwagi i sugestie, dlaczego mogę tkwić w banie - serdecznie dzięki.

Pozdrowienia!

Tak na szybko, po wejściu na stronę tak na prawdę nic nie ma, trzeba kliknąć więcej i dopiero coś się pojawia, ale też nie za dużo. Rozbuduj stronę aby wyglądała bardziej naturalnie.

Strona główna prezentowała się już różnie - od jednego obszernego tekstu statycznego, przez nagłówki ostatnich notek (różne ilości: od 3 do 5), aż po to, co widać teraz - za każdym razem nie o to Googlom chodziło, bo zmiana wyglądu pierwszej, głównej strony nic nie dawała, a więc to [chyba] nie to...

to jest blog zapleczowy, kup nowa domenę przenieść blog a o tamtej domenie zapomnij

google banuje zaplecza i bedzie banować, nie wiem jak by nie wyglądały, poprostu w to miejsce kupujesz nowa domene pod zaplecze

kolejna rzecz - postaw ten blog nie na domenie regionalnej, google ostatnio dość często banuje takie domeny a zwłaszcza iż masz go w domenie waw.pl

pisanie o odbanowanie zaplecza do google to kopanie się z koniem,

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

@ja1: wszystkie zmiany, o których pisałem przed chwilą, dotyczyły również podstron kategorii, także zakładam, że to nie to, aczkolwiek może faktycznie spróbuję.

@sttorm: ja rozumiem, że G. będą banować, to nie jest treść dla użytkowników, a ponoć to dla nich najważniejsze (z czym oczywiście można polemizować), jednak tak jak pisałem w 1. poście: UDAŁO MI SIĘ już odbanować podobne strony zapleczowe w ilości kilku, także sądzę, że jest się o co bić (szczególnie ważny kontekst mocy) i chciałbym poznać Wasze zdanie na temat, gdzie - oprócz samej idei bloga, którą wszyscy znamy - może leżeć problem.

Co do domen regionalnych, to słyszałem i wiem, że łatwo nie jest. Cały czas trzymam kilka domen z regionalek i nie jest z nimi wcale najgorzej. :)

Tak czy siak - dzięki za sugestie i uwagi, choć nie ukrywam, że liczę na jeszcze inne spostrzeżenia.

PS. Na tej domenie mam też subdomeny, utrzymane oczywiście w podobnym tonie - gdyby ktoś chciał zerknąć, to jest to np. adres https://wakacje.dzieciaczki.waw.pl/. Może to jakoś pomoże w znalezieniu rozwiązania...

problem tkwi w subiektywnym odczuciu osoby która ci dała BANA jeśli BAN jest ręczny, czy teksty na niej są dla ludzi czy tylko po to aby wpływać na ranking witryny w wyszukiwarce

kolejna kwestia ile subdomen było na takiej stronie i czy były jednoczy wiele tematyczne, mogły być potraktowane jako precle,

z innej strony jeśli udało ci się odbanować takie strony to na co się powoływałeś?

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Testowo wprowadziliśmy w ban zapleczówkę z dobrą ręcznie pisaną treścią (linki side-wide, upchane w treści i blogrollu) , zdjeliśmy linki, opisaliśmy co zrobilim i prośba o ponowne rozpatrzenie - doopa, info o tym, że nie spełnia i inne bla bla, poczsekaliśmy, naściemnialiśmy, że zmieniono treści i inne bla bla (oczywiście nic nie robiliśmy) i .... doopa znowu, że nie spełnia. Odczekaliśmy 2 tyg , opisaliśmy, że zmiana adresów, treeści, linkowania wewnetrznego i coś tam jeszcze (oczywiscie na stronie zero poprawek) i znowy poszła do ponownego rozpatrzenia ..... No i zwrotna informacja o cofnieciu ręcznej ingerencji i inne pierdoły że jest już ok :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Testowo wprowadziliśmy w ban zapleczówkę z dobrą ręcznie pisaną treścią (linki side-wide, upchane w treści i blogrollu) , zdjeliśmy linki, opisaliśmy co zrobilim i prośba o ponowne rozpatrzenie - doopa, info o tym, że nie spełnia i inne bla bla, poczsekaliśmy, naściemnialiśmy, że zmieniono treści i inne bla bla (oczywiście nic nie robiliśmy) i .... doopa znowu, że nie spełnia. Odczekaliśmy 2 tyg , opisaliśmy, że zmiana adresów, treeści, linkowania wewnetrznego i coś tam jeszcze (oczywiscie na stronie zero poprawek) i znowy poszła do ponownego rozpatrzenia ..... No i zwrotna informacja o cofnieciu ręcznej ingerencji i inne pierdoły że jest już ok :D

przetestuje, przetestuje :)

zakładałem multikonta dostałem bana

A pomijając już 'testy' nie lepiej wziąć nową domenę niż męczyć tą biedną wawke:P?

chyba to jest wrocław:p

szczerze irytuje mnie google, akurat mam dwa takie przypadki:

- na mocnej domenie padł ban na subdomeny (tylko za to że były puste:/ robiłem teksty, skórki, troche nie miałem czasu więc stały dośc długo). Teraz jest mega wielki problem żeby to odbanować. pomimo fajnych skórek, naprawde dobrych linków i tematyki.

Drugi przypadek, fakt domena ze statlinkiem, dostała bana, życie. Przerobiłem ją na WP, tematyczna skórka, żadnych linków, a tu masz, niespełnia jakości :/ Dodam, że linki ma również dobre bo - NATURALNE - kiedyś ktoś na tym stawiał całkiem fajny projekt edukacyjno mutlimedialny, więc nawet są arty w gazetach :D

zakładałem multikonta dostałem bana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności