Skocz do zawartości

Fraza z miastem czy bez miasta

pablopj

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry Wszystkim!

Na razie tylko dodaję stronę do katalogów. W katalogach umieszczam linki, w postaci "fraza miasto miasto".

Moje pytanie brzmi, czy lepiej jest pozycjonować tak jak przykład powyżej czy na samą frazę?

Proszę o odpowiedź.

Jak na lokalny dajesz samą frazę, jak na polski dajesz frazę + miasto, miasto wybierasz losowo.

A tak poważnie, jeśli na rynek Katowic dajesz frazę: najtańszy warsztat samochodowy Katowice, jeśli na rynek ogólnopolski, dajesz frazę: warsztat samochodowy.

A tak poważnie, jeśli na rynek Katowic dajesz frazę: najtańszy warsztat samochodowy Katowice, jeśli na rynek ogólnopolski, dajesz frazę: warsztat samochodowy.

Dla wyników lokalnych czasem warto dać i jedno i drugie. Wpiszcie w google: warsztat samochodowy i w narzędziach wyszukiwania ustawcie lokalizację: Katowice. Co zobaczyliście?

Eksperyment Discover.pl

jeżeli dla Ciebie jest ważniejsza fraza lokalna to na lokalną to dawaj z miastem (wiem to z doświadczenia) wtedy też osiągniesz lepsze wyniki. potem powoli wprowadzaj frazę na Polskę, i staraj się nie trafić w mapy bo to zaszkodzi twoim wynikom (z doświadczenia)

Zrób inaczej. Utwórz tyle podstron w ilu miejscowościach chcesz być wysoko z tytułem "fraza - nazwa miejscowości". Postaraj się na każdej podstronie wpisać choć trochę zmieniony tekst oczywiście z frazą kluczową - miejską. Linkuj podstrony między sobą. I pozycjonuj tylko strone główną na frazę bez nazwy miejscowości. Możliwe że nawet w dużych miastach będziesz wysoko a w mniejszych - prawie na pewno, tzn. podstrony.

Site rulez

Dziękuję za zainteresowanie tematem i rozwianie wszelkich wątpliwości.

Konkretnie, to ja chciałbym wypozycjonować swoją stronę na frazę "tworzenie stron www". Na Polskę nawet nie mam co startować, więc pozostaje mi tylko pozycjonować na frazy lokalne.

Zadałem pytanie, bo myślałem, że jeśli będę pozycjonował na frazę, a ktoś sobie dopisze miasto, to też mnie znajdzie.

Niestety z podstawową wiedzą o SEO, nie masz co startować do tej frazy, po prostu szkoda Twojego czasu.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zrób inaczej. Utwórz tyle podstron w ilu miejscowościach chcesz być wysoko z tytułem "fraza - nazwa miejscowości". Postaraj się na każdej podstronie wpisać choć trochę zmieniony tekst oczywiście z frazą kluczową - miejską. Linkuj podstrony między sobą. I pozycjonuj tylko strone główną na frazę bez nazwy miejscowości. Możliwe że nawet w dużych miastach będziesz wysoko a w mniejszych - prawie na pewno, tzn. podstrony.

A co w przypadku kiedy na stronie kategorie główne to województwa a podkategorie to największe miasta w tych województwach ? wówczas chyba najlepiej pozycjonować na frazę + miasto te podstrony a nie główną?

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Nie zagłębiając się zbytnio w temat. Główne pytanie brzmi na jakim obszarze chcesz działać, czy na terenie całego kraju czy w poszczególnym mieście. Druga sprawa to taka, że na początku lepiej pozycjonować się na prostsze frazy, nie ma się co porywać z motyką na Słońce.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności