Skocz do zawartości

Google ciąglę krzyczy strona zawirusowana, chociaz jest czysta.

Gregor27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakis czas temu zostala zainfekowana witryna www.e-kg.pl

Zostala wyczyszczona, zadne zainfekowane pliki juz sie nie znajduja (mam nadzieje) strona zostala zgloszona do google o werefikacje ale dalej widnieje napis i dalej ja blokuje.

Czy mozecie pomoc? sprawdzalem przez rozne serwisy i jest niby czysta juz, antywirus tez nic nie wykrywa, zostala przeszukana i usunieta z ok tysiaca zarazonych plikow.

info od googla

Podczas ostatniego testowania tej strony przez Google serwer zwrócił treść, która spowodowała przekierowanie przeglądarki do witryny zawierającej złośliwe oprogramowanie. Niestety wyszukiwarka Google nie mogła wyodrębnić złośliwego kodu znajdującego się na stronie. Zalecamy sprawdzenie, czy w kodzie źródłowym witryny nie wprowadzono żadnych nieautoryzowanych zmian, oraz zapoznanie się z naszymi wskazówkami na temat czyszczenia witryny i wysyłania prośby o jej sprawdzenie.

=

W ciągu ostatnich 90 dni przetestowaliśmy w tej witrynie następującą liczbę stron: 127. Wyświetlanie 1 z nich spowodowało pobranie i zainstalowanie złośliwego oprogramowania bez zgody użytkownika. Witryna ta po raz ostatni była odwiedzana przez Google 2013-01-02, a po raz ostatni znaleziono w niej podejrzane treści 2013-01-02.

Złośliwe oprogramowanie obejmuje 4 exploit(s).

Ta witryna działała w następującej liczbie sieci: 2, m.in. AS198414, AS15169 (Google Internet Backbone).

1.Skanowalem ( ja tylko zajmuje sie czyszczeniem )

2.wszystko pozmieniane hasla

3.sciagniete i przeskanowane, pozniej kazdy plik recznie sprawdzany i dziwny kod usuniety kod ktory pododowal zainfekowane pliki

4.nic dziwego nie zauwazylem w logach, jeszcze przed atakiem, dane zostaly wgrane przez ftp,

Juz zgłaszałem 2-3 razy, jeszcze raz wyczyscilem ten serwis niby jeszcze byl shell code umieszczony sam nod mi wykrywal go.

Sprawdzalem strone serwisami ktore umozliwaja taka mozliwosc ale nic nie wykrywaly oprocz tego ze strona jest na blacklist i tyle.

za cholere nie wiem co jest grane,

A moze po prostu google zbanowal strone poniewaz adres ip witryny na ktorym lezy strona i inne strony byly zainfekowane, sam juz nie wiem

Taka odpowiedz otrzymalem od googla

Drogi właścicielu lub webmasterze witryny https://www.e-kg.pl/!

Otrzymaliśmy od właściciela witryny prośbę o ponowne rozpatrzenie zgodności witryny https://www.e-kg.pl/ ze wskazówkami Google dla webmasterów.

Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu na stronach, mogącej mieć wpływ na pozycję witryny w rankingu Google. Nie ma potrzeby przesyłania żądania ponownego rozpatrzenia zgłoszenia witryny, ponieważ wszelkie problemy z pozycją w rankingu, które mogły wystąpić, nie są związane z ręcznymi zmianami wprowadzonymi przez zespół ds. spamu na stronach.

Oczywiście mogły wystąpić inne problemy z witryną, które mają wpływ na jej pozycję w rankingu. Serwery Google określają kolejność wyników wyszukiwania przy użyciu serii formuł zwanych algorytmami. W ciągu każdego roku wprowadzamy setki zmian w naszych algorytmach wyszukiwania, a ranking stron jest opracowywany na podstawie ponad 200 wskaźników. Wraz ze zmianami naszych algorytmów oraz zawartości internetu (w tym Twojej witryny) mogą wystąpić pewne wahania pozycji w rankingu spowodowane wprowadzanymi aktualizacjami mającymi na celu zaprezentowanie jak najlepszych wyników użytkownikom.

Jeśli zauważysz zmianę pozycji w rankingu, która Twoim zdaniem może być spowodowana czymś więcej niż tylko zwykłym działaniem algorytmu, warto zbadać możliwe przyczyny tej sytuacji, takie jak np. istotna zmiana w zawartości witryny, systemie zarządzania treścią lub architekturze serwera. Twoja witryna może uzyskiwać niskie pozycje w rankingu na przykład wówczas, gdy serwer przestanie udostępniać strony Googlebotowi lub gdy zmienisz adresy URL znacznej części stron w witrynie. Listę innych potencjalnych przyczyn niskiej pozycji witryny w wynikach wyszukiwania znajdziesz w tym artykule.

Jeśli nadal nie możesz rozwiązać problemu, odwiedź Forum pomocy dla webmasterów, aby uzyskać pomoc.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

Co mam robic w takim razie?

Slyszalem ze można zrobic ale nie wiem w jaki sposob

wyłączy sprawdzanie zewnętrznych linków przez Google a problem się rozwiąże.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zgłaszałem juz wiele razy ( nie za kupą).

Strona byla czyszczona, zadne serwisy oferujace skanowanie nic nie wykryly.

Skoro strona jest czysta od syfu, to czemu google krzyczy?

Czyzby trafilem na pecha i google tak czy siak bedzie ją blokował bo np.

- sa drazliwe reklamy?

- byly jakieś odwołania do innych stron zarazonych?

Nie mam juz pomysłu, google tak mnie wykonczyl że sam już nie wiem co robic dlatego zwracałem się do was.

Raz krzyczy raz nie. mam nadzieje ze teraz juz na dobre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności