Skocz do zawartości

Co interesuje potencjalnego poczatkujacego pozycjonera podczas oceny konkurencji, na co patrzy

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja naprawdę bez żadnych zgryźliwości radzę Ci, żebyś nie oferował rzeczy, których nie potrafisz wykonać dobrze i sam nie wiesz co powinno się w audycie znaleźć i prosisz nas o pomoc. Ja chętnie Ci pomogę, wskażę w czym problem i na co zwrócić uwagę, ale nie jeżeli robisz to za pieniądze.

Wyobrażasz sobie, że jesteś u lekarza, a on wpisuje na forum "na co mam zwrócić uwagę jak przyszedł do mnie pacjent z przeziębieniem?"

np. Ktoś dostanie profil linków z podziałem na parametry i już wie precyzyjnie np. gdzie linkować

A co jeżeli sprawdzasz mojego klienta, którego linkuję z zaplecza ukrytego przed wszystkimi botami oprócz Googlebota i w ahrefsie czy innym majesticSEO zobaczysz jedynie 150 linków z katalogów i 500 z forów internetowych na jakąś konkurencyjną frazę? Wyślesz to klientowi mówiąc że ma linkować w tych 150 katalogach i 500 forach i będzie git? :)

Ogólnie się zgadzam z tym co mówisz tyle że to prosty audyt i narzędziem auto który zbiera informacje ze wszystkich tych ahrefsów majestików i innych. Prosty audyt za pare złoty dający wiele informacji .A że mam wolne jeszcze 200raportów to czemu ich nie sprzedać po co mi tyle.

W takiej ofercie wypisze wszystkie parametry tylko chciałem wyszczególnić na pierwszym planie te na które najbardziej ludzie zwracają uwagę.(np. jest szał na linki z dobrym PR, jest a że jest to przereklamowane już mało kto wie )

Co do ukrytego zaplecza to przy odpowiednich footprintach można chyba je łatwo znaleść ?.Ale tu dopiero weszłem w temat a ilość informacji w sieci i tu na forum świadczy że jest to strzał w 10. :)

Chętnie skorzystam z jakiś rad jeśli jest taka opcja i to będzie dla mnie nie na sprzedaż, bo raport to automat :)

to prosty audyt i narzędziem auto który zbiera informacje ze wszystkich tych ahrefsów majestików i innych.

Szanujący swoja pracę pozycjoner blokuje roboty "ze wszystkich tych ahrefsów majestików i innych."

Więc, Twój audyt na podstawie tych narzędzi może być mało wiarygodny.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

prosty audyt strony według tego co padło w pierwszym poście robi się ZA DARMO. Lub jako dodatek do porządnego audytu/zaleceń.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wiesz Zgred, to pewnie jak z optymalizacją. Jedni robią za darmo, "w cenie pozycjonowania" inni biorą 500 stów i więcej.

Kolega pewnie ma dojście do konta na majesticu (chyba gold ma powyżej 200 raportów) i chce sobie zarobić na następny miesiąc. Aczkolwiek nie wiem, kto mógłby kupić taki raport, jakoś targetu nie dostrzegam, ale to w sumie jego problem.

Chyba, że zrobi coś na kształt słynnego SWOT'u firmy z dużą ilością "S" w nazwie, który zarówno Twoi i jak i moi klienci swego czasu dostali :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

SWOT nie SWAT :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Szlafrock być może ale mi jak na razie działa , te strony co analizuje dają mi tyle info że jestem w stanie je wyprzedzać a skolei jednocześnie ktoś próbuje mnie depozycjonować dwie www co świadczy o tym że ktoś widzi zagrożenie co mnie cieszy bo to znaczy że idę w dobrym kierunku.Zauważyłem też przy analizie że niektóre stare metody linkowania nawet zprzed 5 lat jednak działają, no i Wydaje mi sie że obecnie depozycjonowanie jest dużo prostsze jak tak obserwowałem sobie konkurencje jak się biją.Owszem można zablokować boty ale trzeba wiedzieć jakie i tym mniej popularne tym mniej go osób blokuje. A na pio nie znalazłem ani jednego posta o tym narzędziu więc na razie chyba działa :)

.Zapewne zgred masz racje ale ja to widziałem opinie że w ogóle audyt jest nie potrzebny i to jest oszukiwanie ludzi , nawet tu na pio. :)

Porównywałem też info z tego automatu z realnymi audytami stron i powiem szczerze że myśle że dużo sie nie różnią po za ceną, i mam tu na myśli audyty za około 500zyla. bo te za pare tysięcy to domyślam się że to już zupełnie inny szczebel jest :).

Mam też pytanie bo profesjonalista robiący audyty przecież też nie ma dostępu do ukrytego zaplecza konkurencji musi innymi drogami szukać?

Skoro audyt jest niepotrzebny i jest to oszukiwanie ludzi to po co chcesz to robić ?!

Poza tym majestic i ahrefs oraz ose to nie jedyne źródła informacji o linkach :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności