Skocz do zawartości

Co interesuje potencjalnego poczatkujacego pozycjonera podczas oceny konkurencji, na co patrzy

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

Szlafrock tak masz racje ale na pio nawet wzmianki o nim nie słyszałem więc wnioskuje że mało osób je blokuje jeszcze.

Zgred ja akurat mam odwrotne zdanie i uważam że takie audyty dużo dają o czym na własnej skórze się przekonałem.Jednak piszesz że mogą być za darmo, a ja jeszcze nie widziałem darmowej usługi tego typu, proszę cię pomóż mi i podaj takową będę bardzo ci wdzięczny.

Tak slaymer mam tego dużo i chce to spieniężyć lub zamienić za jakąś usługę coś w tym złego?

Co do targetu to chyba się mylisz bo po co w takim razie tyle osób z nich korzysta. Po za tym od kiedy mam dostęp 3 stronki wchodzą w serpy jak masełko i co ważne nie mam już tylu wahań pozycji. No i jak ktoś na forum się pyta o taki raport lub chce współdzielić konto to zaraz ma grom krytyki co też mi dużo mówi o skuteczności.

Mówisz że targetu nie ma, w takim razie należy przekonać ludzi że im się to przyda a na pewno się przyda. Argument np. większość profesjonalistów korzysta w pozycjonowaniu namiętnie z tych narzędzi i pewnie duża z nich część bez nich i tych raportów nie mogła by swojego zawodu uprawiać. :)

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak slaymer mam tego dużo i chce to spieniężyć lub zamienić za jakąś usługę coś w tym złego?

No i jak ktoś na forum się pyta o taki raport lub chce współdzielić konto to zaraz ma grom krytyki co też mi dużo mówi o skuteczności.

Przeczytaj sobie "Terms and Conditions" większości takich narzędzi to się dowiedz dlaczego...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

KataLogi.co - nic złego w zarabianiu pieniędzy nie widzę, po prostu zastanowił mnie target. Laik tego nie kupi, bo nie zrozumie nic z tego, albo dostanie dane, dzięki którym wcale nie poprawi swoich pozycji, a ktoś kto zajmuje się SEO, to takie programy, konta ma :)

Ale powodzenia, może to jakoś spieniężysz, czego życzę.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

rafal nie ma tam takiego zapisu, po za tym na swoim koncie mogę robić raporty komu chce. I po trzecie uważam te nagłe troski o prawo w Ściśle określonych tematach są bardzo podejrzane a dla mnie info że warto się tym zainteresować. To samo z rodzajami pytań, nie które kilka razy zadawane pozostają bez odpowiedzi lub z mylna odp. a drugie zadawane po raz setny zbierają mnóstwo odpowiedzi w tym vipów którzy nie są źli za setne te same pytanie. Jak się jeszcze przyjrzeć to sytuacja powyżej z wysypem odp. jest prawie zawsze przy postach z pytaniami bez odp. Być może to mój wymysł kto wie :)

Slaymer masz racje o tak dlatego ma być prosty żeby laik to zrozumiał i skoro ja amator potrafie te dane wykorzystać to inny też to będzie potrafił. No ale zobaczymy ,trafna uwaga :)

Owszem można zablokować boty ale trzeba wiedzieć jakie i tym mniej popularne tym mniej go osób blokuje. A na pio nie znalazłem ani jednego posta o tym narzędziu więc na razie chyba działa :)

Jedną komendą blokujesz wszystko z wyjątkiem Google i masz pozamiatane.

Wcześniej coś pisałeś o wykryciu zaplecza przy wykorzystaniu odpowiednich footprintow. Powiem krótko, jeżeli ktoś już ukrywa zaplecze to wie jak to robić i żadne narzędzie go nie wykryje (no chyba, że masz dostęp do GWT konkurencji, co jest raczej mało prawdopodobne).

sygnaturka_forum.png

@Miedzynami

Zaplecze musi być zaindeksowane, żeby spełniało swoje założenia, jeżeli jest zaindeksowane w google to jest do znalezienia ;)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Jedną komendą blokujesz wszystko z wyjątkiem Google i masz pozamiatane.

No proszę, ludziska ponad 400 postów tematów na ten temat w jednym z działów napisali, a to takie proste...Zdradź tę tajemnicę i magiczną formułkę

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Zaplecze musi być zaindeksowane, żeby spełniało swoje założenia, jeżeli jest zaindeksowane w google to jest do znalezienia ;)

znajdź z powietrza linki do strony klienta (podam ci nawet www) do sieci moich prywatnych wpków z zablokowanymi robotami ahrefsa majestica,OSE (od razu mówię linków nie ma w OSE,ahrefs,majestic)

powiedz jak to zrobisz ;)

oczywiście odrzucam opcję włamania się na moje konto GWT

słucham uważnie

T.

tomek_25 - po pierwsze nie mam w tym celu, po drugie nie chce mi się ;), ale wierzę, iż jest to do wykonania jak ktoś ma za dużo wolnego czasu. Czy czas na to poświęcony jest czasem racjonalnie wykorzystanym - zapewne nie.

międzynami

Co do ukrycia zaplecza to nie szyfr i ma jakieś charakterystyczne elementy po których można znaleść te strony?

Tak czy owak moja konkurencja słabo to robi a stronki lecą w górę ładnie i u większej częsci fraz w sieci w top5 tak nie ma jak ty mówisz

Jakby by tak wszyscy robili jak ty mówisz to te narzędzia były by bez użyteczne i nie było by tak jak teraz że tylu z nich korzysta.:)

Po za tym w PL dobrych pozycjonerów jest jak na lekarstwo a fraz i nisz tysiące i tam nawet zaplecza nie ukrywają. :)

Tak więc śmiem twierdzić źe taka bezużyteczna analiza w 75% przypadków da bardzo dobry efekt i zaoszczędzi mnóstwo czasu na ślepe linkowanie a pozwoli z konkretyzować działania i metody linkowania. Co mylę sie? w końcu to jest usła za pare złoty :)

znajdź z powietrza linki do strony klienta (podam ci nawet www) do sieci moich prywatnych wpków z zablokowanymi robotami ahrefsa majestica,OSE (od razu mówię linków nie ma w OSE,ahrefs,majestic)

powiedz jak to zrobisz

oczywiście odrzucam opcję włamania się na moje konto GWT

słucham uważnie

Nie zawsze jest to możliwe, ale w większości przypadków da się to zrobić. I nie myśle tutaj o żadnych włamach. Zarzuć mi linka www do strony a zobacze jak dobrze pochowałeś zaplecze ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności