Skocz do zawartości

Ilość miesięcznych wyszukiwań

web01

Rekomendowane odpowiedzi

Dane są przekłamane, ale o ile tylko G wie.

Co do oczo....ch ilości wyników, boxów, sponsoringów, itp, to coraz więcej osób ma tego dość i blokuje wszystko adblokiem, więc tego już nie ogląda - popularność frazy pozostaje, skuteczność wyświetlania reklam spada, a organiki w serpach...

to już inna bajka ;)

itp, to coraz więcej osób ma tego dość i blokuje wszystko adblokiem, więc tego już nie ogląda - popularność frazy pozostaje, skuteczność wyświetlania reklam spada
"Produkcyjny klient kowalski " to nie maniak komputerowy, więc tak samo jak nie odróżnia sponsorowanych od naturalnych SERP tak samo nie wie co to jest jakiś tam adblok i go nie używa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Także mam odczucie że Google dość znacznie przekłamuje ilość miesięcznych wyszukań

w/g "propozycji słów kluczowych" dopasowanie ścisłe interesująca mnie fraza+miasto pokazuje 22 000

za to w GWT zajmujac top1 praktycznnie od 9 miesięcy wykazuje aż 900.

No chyba że jest inne wytłumaczenie tego przypadku

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

I wszystko się zgadza. Twoje TOP1 + zapewne 3 reklamy powyżej i mamy tak naprawdę 4 miejsce. A gdzieś były jakieś badania, że z 4 miejsca tylko 4% wejść jest czyli 880

Co się zgadza ?

Piszemy chyba o wyświetleniach a nie o kliknięciach

Sprawdziłem jeszcze na tę samą frazę druga domene która jest top 1 w mapach i pokazuje 526

wyświetleń miesięcznie.

Także mam odczucie że Google dość znacznie przekłamuje ilość miesięcznych wyszukań

w/g "propozycji słów kluczowych" dopasowanie ścisłe interesująca mnie fraza+miasto pokazuje 22 000

za to w GWT zajmujac top1 praktycznnie od 9 miesięcy wykazuje aż 900.

przepraszam ale co to jest GWT?

bardzo interesuje mnie narzędzie słów kluczowych z googla bo tego używam jako "bazy" a tu takie rzeczy się dzieją

Gdybanie na ile jest Wiarygodne / Niewiarygodne ... nie ma i tak znaczenia jak innego narzędzia do tego celu nie ma :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

GWT - google/webmasters/tools

Faktem jest że nie ma innego narzędzia, ale akurat na podstwie propozycji słów kluczowych :

wybierałem frazę do pozycjonowania - płacę pozycjonerowi

i wpłaciłem na konto Google kasę w AdWords wiec dla mnie ma to znaczenie i to spore.

• 2 tygodnie później...

Narzędzia Adwords nie ukazują prawdy. Przykłądowo słowo na 1 miejscu od lat - wg google 40 tys wyszukiwań miesięcznie (wg ścisłych kryteriów wyszukwiania) - rzeczywisty ruch miesięczny 3-4 tys. Nie ma lekko w seo

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności