Skocz do zawartości

Google pozbawiło PR wszystkie podstrony

piotrml

Rekomendowane odpowiedzi

Mam serwis w WordPressie z PR 2, którego wszystkie podstrony straciły PR, jaki posiadały. Strona główna nadal ma PR 2, natomast podstrony n/a.

Być może serwis nie spodobał się Google. Mam pytanie co zrobić, aby Google przywrócił na nowo PR dla podstron? Jesłi załóżmy uznał serwis za niewartościowy, to czy po odpowiednim uzupełnieniu zawartości odzyska "uznanie" Googla, czy jest już na straconej pozycji.

Przyznam się, że jest to serwis, który miał na wielu poszczególnych podstronach p0o jednym zdaniu - bardzo mało treści - i pewnie za to został ukarany.

Jak odzyskać "warość" w oczach Google?

multikonta

Kiedy to się wydarzyło?

Być może to tylko chwilowe zawirowania przy przeindeksowywaniu danych. Zaczął bym się martwić, gdyby główna też dostała n/a i trwało to dłużej niż tydzień/dwa. Właściwie to nawet nie martwić, tylko porzuciłbym taki projekt - moje doświadczenia nie wróżą w takim przypadku nic dobrego.

Latent Semantic Engineering

Nie wiem jak to długo trwa, ale myślę, że nie długo. Jeszcze miesiąc temu na pewno było OK. A czy to jest tydzień, czy dwa, czy kilka dni to nie wiem. Zauważyłem to teraz.

Co to znaczy porzuciłbym projekt?

Ja chciałbym go tak poprawić, że jeśli to była kara Google, mógł ją cofnąć.

multikonta

Co to znaczy porzuciłbym projekt?

To, że ktoś w Google wcisnął spłuczkę i strona spłynęła. Pytanie dlaczego? Bo strona docelowa nie powinna (zakładam, że jest wychuchana), a zapleczówka sobie pewnie zasłużyła, bo taka jej rola.

Zamiast męczyć się z wyciąganiem zapleczówki lepiej postawić dwie następne i tym razem się nie wychylać.

Latent Semantic Engineering

Chyba wolę tę opcję.

Uzupełnij treść. Linkuj ze stron z wysokim PR

Skoro już jakiś wysiłek w nią włożyłem. a popełniłem błąd wolę go naprawić.

Chyba, że Google nie uwzględni mojego wysiłku naprawienia i pozostawi ją w "odstawce", a moja robota naprawiania pójdzie na marne.

multikonta

90% lub więcej. mam co najmniej kilka takich stronek. Stały na b.wysokich pozycjach. Interesujące mnie podstrony także na długim ogonie. Az pewnego dnia.Ciach. PR głównych został ( z reguły PR4 , ale nawet jedna PR5 ) , podstrony n/a . Pozycje poleciały w kosmos. Zmieniłem cała treść na głównej i podstronach. Dostały naprawdę sympatyczne linki, Pisałem dwukrotnie o ponowne rozpatrzenie strony. Wszystko na nic. Ciągle stoją bez zmian. teraz z jednym linkiem do nowych stron. I tak od ponad roku .

Najśmieszniejsze że jedna z takich stronek , na ktorej kompletnie nic nie pozmieniałem , nie zgłaszałem , powróciła do indeksu , ale na pozycje filtra -50 .

Więc jeśli mógłbym doradzić z moich niewielkich doświadczeń , to olej temat i rób nową stronkę.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Wczoraj zauważyłem, że kilka podstron uzyskało ponownie PR0. Ostatnie dni uzupełniałem treść, dodawałem grafikę, przerobiłem trochę strukturę. Czyżby Google doceniło moje wysiłki :D Nawet nie musiałem nic apelować. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma.

multikonta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności