Skocz do zawartości

[szukam] Program do szybkiego stawiania zaplecza

Osiek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam pytanie, czy istnieje jakiś program, który ułatwi mi szybkie i dość masowe stawianie zaplecza? Funkcje, które miałby posiadać, to np. definiuję mu dane do różnych FTPków i on mi uploaduje cały folder, który mu wskażę, możliwość dodawania tam później treści. Nie będę ukrywał, że zależy mi głównie na SEOKatalogach. Postawić, dodać strony i w przyszłości jak dojdzie jakaś nowa strona, to też jednym klikiem dodać do całej listy.

Pozdrawiam,

Patryk.

Nie będę ukrywał, że zależy mi głównie na SEOKatalogach.
Czyli chcesz stawiać masowo SEOKatalog'i ? Bo piszesz bardzo enigmatycznie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Koledze Osiek'owi < bez urazy> chyba jeszcze sylwestrowe bąbelki nie wyparowały, bo jedynie to może tłumaczyć ten post w kontekście SEOkatalogów :olaboga:

Co tu dużo automatyzować:

- dodajesz na koncie hostingowym domenę + bazę dla niej;

- wysyłasz pliki na FTP ;

- uruchamiasz instalator czy też z ręcznika wgrywasz dane do bazy;

i w zasadzie to wszystko.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Licząc cenę licencji SEOkatalogu, i ilość w jakich ten skrypt się stawi, zautomatyzowanie tej czynności jest całkowicie bez sensu

Dokładnie. Wcześniej było już parę projektów różnych softów do masowej moderacji seoków i chyba wszystkie padły, więc taki soft tym bardziej nie ma sensu.

No ale jeżeli kolega chce stawiać hurtowo seoki w dużych ilościach to myślę, że będzie go stać na zlecenie napisania takiego softu.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

To nie chodzi o to... Jak masz dużyyyy nadmiar gotówki to mogę napisać taki dedykowany instalator, ale jego koszt przekroczy n-krotnie koszt zlecenia instalacji jakiemuś podwykonawcy handmade jeśli nie chce ci się robić tego samemu. Wiec Twój pomysł jest lekko dziwny, ale jak mawiają "Twój cyrk twoje małpy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności