Skocz do zawartości

Ogłupiali mnie długo i - o zgrozo - skutecznie. Jestem idiotą!

bogdansenator

Rekomendowane odpowiedzi

Głupieję z każdym dniem. Wybaczcie mi, że będę uogólniał, ale celowo napiszę w imieniu szerokiej rzeszy osób - codziennie głupiejemy. W dużym towarzystwie będę czuł się ze swoją głupotą bardziej komfortowo, może ją trochę oswoję. Jeśli uznam ją za całkiem powszechną, wówczas głupota stanie się normą, a być normalnym to przecież żaden wstyd.

https://www.weszlo.com/news/13302-Oglupiali_mnie_dlugo_i_-_o_zgrozo_-_skutecznie_Jestem_idiota

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Uważam osobiście że ogłupiani się ludzie którzy oglądają telewizję, aby reklamy, talen showy, dlaczego my, oni i wszscy, ukryte prawdy, nawet sobie myślę że media wciskają nam kity specjalnie nie dlatego że nas to interesuje a tak żeby odciągnąć od tego co na prawdę jest ważne, praktycznie wcale telewizji nie oglądam, ale z 2 tygodnie temu wcisnąłem polsat, było o jakichś duperelach, o tym że ludzie robią zakupy, co warto kupić, wiecie konsumenckie pierdoły, i sobie zadaje pytanie, czemu nikt nie mówi o tym że rosną podatki, że drożeje żywność itd, o tym że kilkaset przedsiębiorstw zbankrutowało, tylko o informacjach w stylu "kup kup kup" dlatego już z dobrych kilka lat nie oglądam telewizji, chyba że Discovery, resztę informacji które uważam że są mi potrzebne czerpię tylko i wyłącznie z internetu, dla mnie telewizja teraz to jeden wielki chłam. Większą wartość ma już telegazeta.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

@bogdansenator - tak bo 5-7 letnie dzieci wiedzą co to jest Coca Cola, KFC, McDonalds, młodzież ma zawrót głowy wokół FB, NK, Ipodów, Ipadów, tabletów, ludzie w średnim wieku są mamieni kredytami, chwilówkami itd, a starsi ludzie Tv Trwam, radiem Maryja. Tylko tak chyba była zawsze, tylko teraz bardziej to dostrzegamy bo możemy skonfrontować swoje tezy z innymi, a nie tylko z rodziną czy znajomymi z tego samego środowiska które są podobne, kto wie jak studiował czy studiuje że poglądy na różne sfery życia zmieniają się wraz z poznanymi ludźmi :P

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Pierwszy komentarz pod artem, moim zdaniem bardzo trafny:

"Przeciętnemu Stanowskiemu wiedza o wadze Ewy Farnej i nazwisku premiera Izraela jest mniej więcej tak samo przydatna."

XX lat temu mieliśmy znacznie mniejszy dostęp do informacji niż w dobie internetu. Czy mając dostęp do praktycznie nieograniczonej ilości informacji można powiedzieć że głupiejemy? Skoro autor tekstu ogląda TV i twierdzi że głupieje to sam sobie jest winien. TV 10, 20 lat temu niby oferowało coś więcej niż teraz? Media to biznes a nie charytatywna instytucja dostarczająca cenne informacje. Większość ludzi potrzebuje głupot i sensacji, dlatego media wyglądają tak a nie inaczej. To czy głupiejemy zależy od nas samych.

nteligentny człowiek jest sobie w stanie sam wyselekcjonować

Inteligentny człowiek który posiada odpowiednią wiedzę jest sobie w stanie sam wyselekcjonować wartościowe materiały z całej tej miałkiej papki.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności