Skocz do zawartości

stat4u, zliczanie wejsc

remik09

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio analizowałem 3 różne staystyki poczawszy od stat4 przez awasta i onetstate.

Wychodzi, że w stat4 widać najlepsze wejścia bo róznica jest prawie 1 tysiąca unik.

Może zaliczać wejścia poprzez np. nazwa.pl albo nazwa.pl/index.html ( i uzna to za 2 unik).

Ale tak to jak zaobserwowałem to nie zalicza podstron jak kolejne unikq.

do filtrów ?

filter.ini w Operze, AdBlock w Mozilli i Firefoksie

O ile mozna to jeszcze zrozumiec w przypadku stat.pl (ankiety omijajace czasami blokade pop-upow po prostu draznia), o tyle w przypadku stat4u to juz troche dziwne zachowanie. Ale tak sie dzieje.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Trochę offtopic ale nie widziałem lepszego tematu gdzie mógłbym to umieścić? Czy Wam też stat4u ostatnimi czasy (kilka ostatnich dni) zwyczajnie wiesza się? Tj. przez kilka godzin - kilkanaście godzin jest w statystykach godzinnych 0 odwiedzin, po czym nagle się one cudownie odnajdują :-/. Może drobnostka ale denerwująca, a wcześniej tego nie było

Moja stronka www o internetowej strategii online OGame:

https://ogame-center.ovh.org/

Jeszcze trochę niedorobiona, ale to się szybko zmieni ;-)

To zazwyczaj zależy od tego jakie obciązenie generuje twoja www, u mnie zazwyczaj widać:

Przepraszamy statystyka chwilowo nieczynna . Nie mozna ogladac statystyk, odwiedziny stron sa rejestrowane

Średnio staystyki mogę obejrzeć koło godziny 10 rano (żeby sprawdzić staty za poprzedni dzień i czasem po 23).

Ale swoją drogą stat4u strasznie zaniża statystyki.. Na stronie korzystam stat4u i stat .pl i różnice wynoszą nawet 5000 odsłon na niekorzyść stat4u. A niemożliwe żeby stat .pl zawyżał bo te się zgadzają z kolei ze statami kanału adsense który mam na każdej podstronie.

Trudno o lepszy topic, wiec pytam tutaj. Zliczam ilość wyświetleń reklam na stronie (wyświetlenie i ++ do bazy), prowadzę też monitoring stat.pl. Różnica ilości odsłon z mojej bazy była o ok. 50% wyższa niż stat.pl. Przefiltrowałem więc zliczania o nazwę klienta (googlebot itd). Wyniki się polepszyły. W tej chwili róźniza wynosi ok. 20%.

Czy ktoś ma pomysł w jaki sposób stat.pl odrzuca odsłony (może IP) ? Dobrze by było, aby liczba odsłon reklam pokrywała się z ilością odsłon strony w statystykach (w miarę możliwości).

Pozdrawiam

Achi

Gdzie zainstalowac stat4u- na glownej stronie czy w ramce ktora sie pojawia zawsze, przy kazdej podstronie?

Umieszczanie na kazdej postronie chyba mija soe elem, bo wtedy wyniki beda zawyzone, ale z drugiej strony co zrobic jesli ludzie wchodza na moja www niekonecznie prez glowna strone, tylko np w wyszukiwarce znalazlo im postrone i na niej sie najpier znalezli. Jak to zrobic?

Gdzie zainstalowac stat4u- na glownej stronie czy w ramce ktora sie pojawia zawsze
Nie wiem jaką ramkę masz na myśli. Statystykę wstawiasz na tych stronach, co do których chcesz mieć informację na temat ich odwiedzania.
bo wtedy wyniki beda zawyzone
Co ma być zawyżone? Po to właśnie jest podział na wyświetlenia i odwiedziny (Ilość unikalnych użytkowników dziennie).

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności