Skocz do zawartości

NetBrand v1 - monitoring marki w internecie

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

NetBrand v1

Nowy produkt, który ma na celu zostaniem głównym centrum dowodzenia marką w internecie dla drobnego przedsiębiorcy (nie agencji seo).

Opis poniżej:

https://skrypty.pro/157-netbrand-monitoring-marki-w-internecie.html

Jak widać, jest to aktualnie skrypt monitorujący frazy w Google i rozmowy w internecie, w najbliższym planie jest monitoring rozmów na facebooku i filmików/kanałów na youtube.

Program jest napisany modułowo, jeśli ktoś potrzebuje tylko dostęp do np. 1 z 4 modułów to tylko za niego płaci.

Użytkownikiem tego programu nie są agencje seo - jest już wiele bardzo dobrych programów do monitoringu fraz w Google, sam korzystam z innego oprogramowania, a nie NetBranda. NetBrand ma być idealnym rozwiązaniem all-in-one dla drobnego przedsiębiorcy z jedną lub kilkoma stronami, nigdy nie będzie tam obsługi klientów i faktur. Dlaczego więc piszę tutaj na forum dla pozycjonerów?

Kończymy właśnie program partnerski, gdzie każdy z Was będzie mógł otrzymać 50-60% prowizji od abonamentu osób przez Was poleconych - miesiąc w miesiąc - najpewniejsza kasa na świecie. Jeśli klient będzie płacił 50 zł/msc za wszystkie moduły, to aż 30 zł co miesiąc trafi do Was. Więc jeśli macie klientów na pozycjonowanie i dodatkowo chcecie zaproponować im dobry, ogólny i prosty w użyciu program do wszechstronnego monitoringu marki w internecie to macie teraz produkt, który przyniesie Wam dodatkowy pasywny dochód.

Zanim NetBrand rzeczywiście stanie się bardzo dobrym programem, potrzebuje testerów, którzy siądą, poświęcą kilka godzin na instalacje, dodanie projektów i wypisanie wszystkich swoich uwag, które później wdrożymy. Projektem zajmuje się ten sam programista, który od ponad 2 lat rozwija Microsite Managera, także wszystko będzie zrobione najlepiej jak być może. W zamian najlepsi moi partnerzy otrzymają oczywiście soft za darmo i wyższe prowizje.

Aktualnie promocja za oba moduły na 3 miesiące za 10 pln netto. 10 najbardziej zaangażowanych testerów, którzy wyślą najwięcej wartościowych sugestii otrzyma roczną licencję, a niektórzy wyższą prowizję od sprzedaży.

Formularz sugestii:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGVQYXNyWk5yYmJaU0kyRUFvYTRxX2c6MQ

Proszę o Wasze opinie, wszystko jest jeszcze do ugadania, utnijmy trochę tortu takim portalom usługowym jak monitoringi fraz w internecie i monitoringi dyskusji - przecież możemy zrobić to taniej i lepiej dla klienta, i podzielić się zyskiem. Mam już ugadane z dwoma firmamy hostingowymi, które będą mocno promowały ten produkt, również za jakiś czas postaramy się o reklamę w którejś z ogólnopolskich gazet.

Zapraszam do zakupów testowej wersji 3 miesięcznej za 10 pln (symboliczna kwota dla selekcji) i rozpoczęcie tego wspólnego projektu. Z góry przepraszam za trochę górnolotny język, ale jestem tym projektem chyba tak podekscytowany jak wtedy gdy wydawałem MM 2 lata temu, który okazał się największym moim sukcesem. Na wszystkie pytania tutaj odpowiem jutro. Dobranoc :)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ci, którzy czytają maila pewnie wiedzą, że istnieje nowa promocja:

https://skrypty.pro/157-netbrand-monitoring-marki-w-internecie.html

Skrypt NetBrand na 6 miesiecy za darmo. Zglosilo sie juz prawie 200 osób (oczywiscie wiekszosc nawet nie zainstaluje skryptu), ale mysle ze z tak duza grupą testerów rozwój nabierze tempa.

Dla tych którzy zakupili - proszę o cierpliwość odnosnie wysylki licencji, przy takim zainteresowaniu zajmie nam to dobrych kilka dni.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

To musze to podekscytowanie troszeczkę ostudzić, monitoring marki mały przedsiębiorca ma za darmo przy pomocy:

https://www.google.com/alerts

i nie musi nic instalować

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Masz racje, choc u nas odrobine inaczej to dziala. Poki co skrypt w fazie rozwoju, teraz bedziemy mieli duzo testerow i mysle ze cos fajnego z tego powstanie. Na pewno niedlugo dojdzie facebook i youtube + jakis sposob na wykrywanie emocji opinii (pozytywna, negatywna, neutralna). Aktualnie to przede wszystkim monitoring fraz dla nieograniczonej ilosci domen + prosty znajdywacz opinii.

Chciałem przetestować ale nie było czego. Wprowadziłem sobie pozycje do monitoringu, uruchomiłem monitoring 2 fraz, skrypt w logu zapisał, że pozycje są 0. A są top 1 także jak narazie to podstawowa funkcjonalność nie działa...

Ponadto:

- W instalacji nic nie było o chmodach/chownach ale się domyśliłem tego.

- Instalacja także nie proponuje dodania skryptów monitorujących do CRONa, też tego trzeba się domyślić.

- W mailu pisze, żeby zadawać pytania na pomoc.skrypty.pro, szkoda tylko, że nie ma działu dla tego produktu, dla pozostałych są.

Fotograf na ślub i wesele. Suknie ślubne, albumy ślubne i wiele innych usług. Fotograf ślubny gorzów zaprasza!

Licencję dostałem, monitoring zainstalowałem, ale bardzo szybko go odinstalowałem.

Powód: nie wiem czy to ja jestem taki tępy, ale jakoś mało intuicyjny ten skrypt się dla mnie wydał.

Ogólnie fajna inicjatywa z licką na pół roku za darmo, może się komuś przyjmie.

Dzięki.

Wprowadziłem sobie pozycje do monitoringu, uruchomiłem monitoring 2 fraz, skrypt w logu zapisał, że pozycje są 0. A są top 1 także jak narazie to podstawowa funkcjonalność nie działa...

Na mojej instalce działa, także czy mógłbym Cię prosić o podanie domeny i frazy na PW, sprawdzę u siebie - będziemy wiedzieli czy to wina skryptu lub serwera, wtedy ewentualnie jakbyś mógł udostępnić ftp dla mojego programisty to sprawdzi o co chodzi.

- W instalacji nic nie było o chmodach/chownach ale się domyśliłem tego.

- Instalacja także nie proponuje dodania skryptów monitorujących do CRONa, też tego trzeba się domyślić.

- W mailu pisze, żeby zadawać pytania na pomoc.skrypty.pro, szkoda tylko, że nie ma działu dla tego produktu, dla pozostałych są.

Poradnik z instrukcją instalacji (zostanie dzisiaj puszczony mail do wszystkich użytkowników dodatkowo:

https://docs.google.com/document/d/10-rpTT0O6g3gPBZq2Zm9DfgmBVD4ZbG5Z2gMhbKeUB0/edit

Subforum na pomoc.skrypty.pro zaraz stworze.

Powód: nie wiem czy to ja jestem taki tępy, ale jakoś mało intuicyjny ten skrypt się dla mnie wydał.

Wiem chyba w czym jest błąd - wszystkie pozycje w menu są "równe", zmienimy to na (wysuwane menu):

1. Informacje

- dostępne moduły

- CRONy

- użytkownicy

- wyszukiwarki

- ustawienia (jakieś inne w przyszłości)

- kategorie

2. Monitoring Pozycji

3. Monitoring Dyskusji

Ogólnie cała idea skryptu jak i jego funkcjonalność nie jest skomplikowana, jak dobrze pojdzie to do konca marca bedzie nowa wersja z poprawionymi wszystkimi niedogodnościami i dodanymi nowymi modułami monitoringu o których pisałem.

• 1 miesiąc temu...

Chciałem przetestować ale nie było czego. Wprowadziłem sobie pozycje do monitoringu, uruchomiłem monitoring 2 fraz, skrypt w logu zapisał, że pozycje są 0. A są top 1 także jak narazie to podstawowa funkcjonalność nie działa...

potwierdzam, wszystkie pozycję w logu 'na zero'. dziś pierwszy raz zainstalowałem skrypt i bez efektów. poczekam jeszcze dzień

potwierdzam, wszystkie pozycję w logu 'na zero'. dziś pierwszy raz zainstalowałem skrypt i bez efektów. poczekam jeszcze dzień

23 III dalej nic się nie dzieje

Tutaj udzielamy pomocy - https://pomoc.skrypty.pro - to forum czyta programista i udziela pomocy.

Najprawdopodobniej zbanowane IP dla googla na tym serwerze.

W takim razie dane do ftp i panelu Netbranda na forum dla Marcusa i on to sprawdzi.

Ewentualnie fraza i domena dla mnie na PW i zobaczymy czy u mnie dobrze pobiera.

W takim razie dane do ftp i panelu Netbranda na forum dla Marcusa i on to sprawdzi.

Ewentualnie fraza i domena dla mnie na PW i zobaczymy czy u mnie dobrze pobiera.

właśnie to uczyniłem. poszła wiadomość na waszym forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności