Skocz do zawartości

Budowanie zaplecza (subdomena czy domena)

Magnato

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do Was pytanko, obecnie jestem w trakcie pozycjonowania mojego sklepu internetowego związanego z modą. Narazie dodaje strone do wartościowych katalogów ( liste znalazłem na tym forum ) oraz do precli. Chciałem zabrać się za budowę zaplecza, i tutaj mam do Was pytanko. Chciałem postawić bloga na wordpressie oraz pisąc artykuły jednocześnie linkując do mojego sklepu. Blog będzie miał większą wartość jeżeli postawie go na domenie.pl czy moge go pozostawić na domenie wordpressowskiej. Jest jeszcze jedna opcja, mógłbym wykupić subdomene. Którą opcja będzie najbardziej wartościowa ? Pozdrawiam

Wykupić subdomenę? Tego się nie kupuje tylko robi się za darmo :)

A w kwestii domena vs subdomena to jeśli ma to być w celach zapleczowych to lepiej oczywiście na domenie. Na subdomenie możesz postawić sobie bloga w którym będziesz opisywał obecne trendy w modzie, jakieś zniżki dla czytelników itd.

Tak przynajmniej ja bym to rozwiązał

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

No nie jestem zbytnio zaawansowany dlatego wypaliłem z wykupieniem tej subdomeny. Też raczej nastawiam sie na jakość i traktuje to raczej jako bardziej długotrwałą inwestycje, tymbardziej że mam bardzo dużo materiałów na bloga. Z tego co czytałem na forum to najkorzystniejsze dla mnie będzie pozycjonowanie strony poprzez zaplecze, natomiast rozumiem że im lepiej wypozycjonowane zaplecze tym lepszej jakośći linki do strony pozycjonowaniej ? Taki multilevel marketing w przypadku pozycjonowania ?

Pozdrawiam

Nie no przyrównanie MLM do piramidy Ci się udało :) Ale rozumiesz dobrze.

Spróbuj trzecią opcję: domeny .tk. Domena główna którą masz za darmo - taki wariant pośredni. A tak na marginesie, jeżeli ma to być wartościowe zaplecze, którego nie będziesz wstydził się pokazać klientom, to postaw na czym chcesz - samo się obroni.

Potwierdzam słowa @served. Obie opcje są dobre w przypadku porządnego zaplecza i tylko od własnych upodobań zależy, która opcja bardziej odpowiada.

Nie zapominaj, że samo zaplecze powinno być większe niż 1-2 strony. Dodatkowo bez linkowania jest ono mniej wartościowe niż precle czy katalogi.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności