Skocz do zawartości

Pingowanie wpisów na darmowych blogach

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

Taka ciekawostka w kwestii indeksacji - od tamtego czasu nic więcej już nie było robione i efekt jest taki:

zaindekpodlinprecle.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wracam do tematu z pewnymi obserwacjami - post na stronie pozycjonowanej opublikowany 8 stycznia. Nie linkowany tego dnia w żaden sposób. 9 stycznia rano daję arta na blogu zapleczowym na bloxie z jednym linkiem do strony pozycjonowanej, przy czym to goły link - bez anchorów, tylko wklejony adres strony. Tego samego dnia wieczorem art ze strony pozycjonowanej jest TOP1 w serpach (dzień po publikacji, bardzo łatwe frazy, około 100 tysięcy wyników, ale tu nie o pozycję chodziło, a o zaindeksowanie), a art z zaplecza na blox jest na miejscu 9.

Mam odpowiedź na moje pytanie, które zadałem w pierwszym poście w temacie - nie trzeba pingować zaplecza na darmowych blogach typu blox, blogspot (którego szybkość indeksowania testowałem w międzyczasie na innych stronach, również wpisy indeksowane w ciągu kilku godzin), bo roboty łażą po tych platformach jak szalone.

• 2 tygodnie później...

kiedys testowalem indeksowanie z zenbloga aby zobaczyc jak Google indeksuje powstale blogi bez żadanych linkow i wyszło, że 25% blogów było po tygodniu w indeksie - reszta nie. Po prostu nie wszystkie platformy są mocno przejeżdzane przez wyszukiwarkę i nie do wszystkich jest dostę dla googlarki przez sitemape czy przez linki np. ostatnie posty na naszej platformie.

Test robiłem bez żadnego zewnętrznego linka - zakładane były blogi tylko z jednym postem. Po dodaniu kolejnego posta z wzajemnym linkowaniem(link w poście do losowego innego bloga)po tygodniu z tych 25% zrobiło się 50% a po dwóch 70%

Nie używałem zadnych innych mechanizmów...z wpisami w seokatalogach jest znacznie gorzej jeśli chodzi o indeksacje. Największe będą się ładnie indeksowały ale słabych to nawet niewarto na siłe indeksować.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Największe będą się ładnie indeksowały ale słabych to nawet niewarto na siłe indeksować.
I tu zaczynają się schody... bo jaki jest tym janwiększym, jaki średnim, a jaki słabym.... Ja uważam, że każdy ma jakiś potencjał o ile nie jest na zbanowanej domenie dla których wskaźnik site pokazuje "nie została odnaleziona." i niestety są też i takie = zbanowane domeny :kwasny:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności