Skocz do zawartości

Home pl opinia o hostingu

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Korzysta ktoś z Cron na tym hostingu ?

ja korzystam

co do hosta to w zasadzie bezawaryjnie ale drogo i można za tę cenę mieć wiele więcej przy tej samej jakości :)

e:/ nie nadaje się do większych obciążeń więc jak ktoś planuje większy ruch na stronie radzę omijać home

I przy okazji jak ktoś pisze ze drogo i za tą cenę można mieć coś lepszego to napiszcie co

np. IQ - choć muszę przyznać, że czasami ciężko jest się z nimi dogadać.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

Niestety ostatnio ciągle 503 i 503...

no to jestem zaskoczony !

Mam od 4 lat na home.pl i jak na razie jestem super zadowolony a najbardziej z nieograniczonego transferu i dużej powierzchni dyskowej, ceny straszne ale stawiam tam strony na których mi zależy !!

Jakoś nie chce mi się wierzyć w powyższą rozmowę, chyba że przyjęli do pracy kogoś kto nie miał pojęcia. Mam już długo tam serwery i nic się nie dzieje, jak potrzebuję pomocy zgadza się pojawia się od konsultanta od razu formułka, że przez telefon nie, że weryfikacja, ale to akurat dobrze bo to jest potrzebne i każdy chyba wie dlaczego.A po zatym nigdy żadnych problemów nie miałem oprócz tego że jak patrze na fakturę to ciut za dużo tam jest cyferek.

Bezawaryjność to podstawa w home ale faktycznie cena to jest najbardziej korzystna tylko w pierwszym roku promocji, później jak to z reguły bywa stały klient płaci więcej. Do obsługi technicznej jak i czasu pracy 24h to nie można mieć żadnych zastrzeżeń. W Norwegii np. skontaktować się teoretycznie można np. z serwisem w godzinach od 8 do 16 i z godzinna przerwą na papu o weekendzie zapomnijcie.

w Home zaniedbali całkowicie stronę https://home.suggester.pl/ no ale cóż uroki korporacji. Czasami gdy czegoś brakuje w hostingu np. obsługi Gzipa to zasłaniają się tym, że ich platforma jest Autorska a nie jakiś tam Apache... U mnie na 5 punktów mają 4+.

Med Mutter sine vinterhage har du full kontroll på varmen.

Stavanger Termografi - Vi spesialiserer oss på byggtermografi.

Montering av varmepumper.

a ja mam pytanie odnosnie GZIP w home jest ono w końcu czy go nie ma.

Od obsługi klienta z home dostałem takie rozwiązanie :

Gzip jest dostepny

Uprzejmie informujemy, że użycie kompresji gzip, przy wykorzystaniu platformy hostingowej home.pl, możliwe jest zarówno w przypadku treści statycznych, jak i generowanych dynamicznie.

1. Treść statyczna

W celu użycia kompresji gzip dla statycznego elementu skryptu (najczęściej są to pliki .css, lub .js) należy umieścić na serwerze uprzednio skompresowane pliki, a następnie dodać do pliku .htaccess zapis wzorowany na poniższym (dla plików .css).

Location /*.css

Header set Content-Encoding "gzip"

:Location

Zamiennie do pliku *.css można podać dowolne rozszerzenie.

2. Treść dynamiczna

W przypadku treści dynamicznej, plik php mający serwować skompresowana treść powinien zostać utworzony w oparciu o poniższy przykład:

<?php

ob_start(); //przełącza w pozycje ON status wyjściowego bufora php

//poniższy fragment kodu html zostanie zapisany do bufora, a później skompresowany

?>

<html>

<head>

<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\" />

<title>test gzip</title>

</head>

<body>

<h1>test gzip</h1>

</body>

<html>

<?php

print_gzipped_output(); //wywołanie poniższej funkcji

function print_gzipped_output()

{

$contents = ob_get_clean(); //zapisuje zawartość bufora do zmiennej, po czym czyści bufor

header('Content-Encoding: gzip'); //ustawienie odpowiedniego nagłówka http

print("\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00");

$contents = gzcompress($contents, 9); //kompresja zawartości zmiennej na poziomie 9 (gdzie 9-max, 0-brak)

print($contents); //przesłanie skompresowanej treści do przeglądarki

}

?>

Ja sięna tym nie znam ale to jest te standardowe gzip co ma być czy to jakis spośób n aobejście problemu bo ktoś kiedys mi tak mówił?

Ale to jest ten standardowy gzip co mają inne firmy hostingowe czy to jakiś środek zastepczy jest?

Chce wiedzieć bo sam tego raczej nie zrobie czyli musże zlecić a nie chce zlecić czegoś co potem okaże się lipą .

A tak swoją droga maja dosyć stabilny ten hosting pod tym względem nie można narzekać no ale w takim razie czemu nie chca dodać tego gzipa który chyab jest standardem obecnie?

I takie drobne pytanko home trochę zmian ostatnio wprowadził Zmiana silnika bazy danych MySQL -> Percona Server,Aktualizacja postgreSQL,Aktualizacja phpMyAdmin,Aktualizacja wersji interpretera PHP czy to mogło miec wpływ na spadek strony na ich hostingu??

Jakoś nie chce mi się wierzyć w powyższą rozmowę, chyba że przyjęli do pracy kogoś kto nie miał pojęcia

Nie sądzę, by rozmowa z konsultantem została wymyślona, znam tego człowieka od dłuższego czasu i wątpię, by specjalnie psuł komuś opinię, zmyślając rozmowę. O konsultantach i 503 od dawna krążą różne opinie - złe i dobre. Wielkie firmy mają to do siebie, że nie są w stanie zatrudnić specjalistów w odpowiedniej ilości do zwykłego BOK, a ze względu na masę klientów i dosyć wysokie parametry dla każdego 503 po prostu musi być w pewnym momencie.

I takie drobne pytanko home trochę zmian ostatnio wprowadził Zmiana silnika bazy danych MySQL -> Percona Server,Aktualizacja postgreSQL,Aktualizacja phpMyAdmin,Aktualizacja wersji interpretera PHP czy to mogło miec wpływ na spadek strony na ich hostingu??

?!? Jaki to ma związek?!? Równie dobrze mogłeś napisać: Home zmienił stronę z białej na niebieską, czy to mogło mieć wpływ na spadek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności