Skocz do zawartości

Home pl opinia o hostingu

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hosting niezawodny aczkolwiek drogi. Rzeczywiście panel zarządzania do wygodnych nie należy. A co do supportu to jeszcze pół roku temu działał całkiem ok. Potem nie miałem okazji korzystać z pomocy technicznej. Co do przedłużenia hostingu to w porównaniu z pierwszym rokiem podwyżka duża/ogromna. Jest możliwość zejścia z ceny i dodatkowo jeszcze 2 mce gratis ;)

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

a kto używa home? bo są znani z tego że są znami? nawet głupiego da nie mają i cokolwiek zrobić to robi się naokoło.

I jeszcze: zablokowali sklep internetowy bo generował za duży ruch(!!!). No sorry ja się cieszę tak? Pytanie było o to jaka jest wartość zasobów która zablokuje stronę. Najchętniej proszę pokazać mi obecne staty i wartości maksymalne w jakimś panelu bo chcę mieć do tego dostęp. Oczywiście czegoś takiego nie ma. Na pytanie to skąd mam wiedzieć że coś jest nie tak? "Proszę nam zaufać". Jak pytam się - JAK?:D (to było jakiś czas temu)

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

wlukasz ma racje - taka Presta, to u nich nigdy dobrze nie działała (od lat sporo ich klientów ma problem ze sklepem i home nie potrafi tego naprawić u siebie).

Ogólnie to taki hosting dla nietechnicznych i nieznających alternatywy.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Skończyłem z home.pl jakieś 2 lata temu , byłem tak coś koło 7 lat . Przez pierwsze 5 lat, nie miałem żadnych problemów (nawet jak zdarzało się im przeciążyć joomlą (wcześniej mambo) to bezproblemowo kontaktując się z dyżurnymi administratorami problemy znikały . Po tych 5 latach było juz tylko pod górkę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja mam bardzo dobre zdanie o Home.pl.

Niedawno miałem pewien problem z winy klienta, który namieszał na serwerze ze stroną. Z głupoty zadzwoniłem w niedziele, w popołudniowych godzinach, że mam problem, otrzymałem zaraz pomoc, zaraz zrobili backupy, wytłumaczyli co klient zmajstrował i jak się przed tym ustrzec itd.

Także bardzo pozytywnie mnie zaskoczył support.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• 3 tygodnie później...

W home kalkuluje sie tylko udzial w programie partnerskim. Na tym polu wycina konkurencje. Co do samego hostingu to drogo i za duzo limitow.

No... dbają o swoich klientów którzy bezczelnie spamują...

Drugi raz zgłaszałem info że z ich serwerów wysyłany jest spam (kopia meila, ip i wszelkie inne dane które sobie zażyczyli).

Dziś znów dostałem ten sam spam z tego samego adresu @.

Dodatkowo panuje duży bałagan... rozmawiam z jednym konsultantem mówię o sprawie a on że tym tematem zajmuje się ktoś inny, piszę do tego kogoś a on znów mnie kieruje gdzieś indziej...

Poziomem obsługi nie dorównują niktórym dużo tańszym firmom do pięt!

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• 2 tygodnie później...

Mnie martwi tylko co innego - mam w Home serwer od iedawna bo z testowanych kilkudzieięciu rozwiązań dla mojego klienta PRZED OPŁACENIEM strona śmigała aż miło...po opłaceniu z magicznych 2-3 sekund wczytywania się strony z 89 req 2,9mb jest często 5-7 sekund... przypadek?

Inna sprawa bardziej mnie niepokojąca... konsultanci home w celach weryfikacji telefonicznej proszą o hasło do konta (czyt to którym sie lofujesz do panelu) czyli widzą je w plaintekście! to spore nadużycie!

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

konsultanci home w celach weryfikacji telefonicznej proszą o hasło do konta

jesteś pewien? -> przecież nikt by z takiego hostingu nie korzystał :)

nie pomyliłeś loginem?

jesteś pewien? -> przecież nikt by z takiego hostingu nie korzystał :)

nie pomyliłeś loginem?

Dzwoniłem na ich cudowną infolinię bo żaden z pajaców nie mógł zrozumieć, że nie mam zamiaru czekać aż minie 30h od zmiany dns żeby dopisać domenę do konta... konsultantka pyta się mnie wyraźnie o HASŁO a i tak miałem stronę niedostępną przez grubo 35-40 godzin - więc jeżeli ktoś zmienia usługodawce to niech poważnie nie myśli o home (no chyba że ruchu nie ma za dużego)

mam nagranie z rozmowy jakby ktoś chciał :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności