Skocz do zawartości

Home pl opinia o hostingu

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

o HASŁO

i podałeś to hasło? :)

nie bronie home się wściekł o takie pytanie :) prawdopodobnie panienka siedzi tam bo siedzi a jak się szef dowie ze o takie pyta to ja wywalą :)

btw przenosiłem 2 domeny do home z o12 w zeszłym tygodniu, domena pl była gotowa po godzinie, na domenę uk czekałem faktycznie 30h

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja stopniowo się z Home wynoszę - jakość usług w porównaniu z tym co było 5 lat temu jest tragiczna a obsługa niekompetętna. Z nazwa.pl już na szczęście wszystko pozabierałem :) Jak jeszcze uda mi się rozstać z domena.pl czyli dawnym Agnatem to odetchne z ulgą :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

To może ja dorzucę swoje ,,3 grosze", mam u nich serwer BUSINESS CLOUD STARTER. Jeśli chodzi o komunikację z nimi to coś może trafić czasem człowieka. Kupuję domeny u innego usługodawcy i zeby mi przygotowali strefę SOA potrafię czekać nawet dzień, nim szanownie odpiszą. Pod względem tępa odpowiadania jest bryndza, tylko dla tych co mają więcej wykupione to jest live chat itd.

Jakie polecacie inne hostingi? Co myślicie np. o 1and1?

Mam od razu pytanie czy macie jakąś ,,miarę" kiedy należy zejść z serwera wirtualnego na jakiegoś VPS ilość transferu w miesiącu/ruchu? KIedy wiecie że ten serwer zaczyna siadać u Was?

Dzięki z góry za odpowiedź.

• 5 tygodni później...

Odradzam hostingi w tego typu firmach, a home.pl i Az.pl to już porażka, z własnego doświadczenia wiem ze jeżeli strona notuje większa liczbę wejść to odrazu dziękują za współprace. I rozumiem ze zbytnie obciążenie konta nie jest im na rękę bo za parę groszy ktoś nie będzie udostępniał dużych zasobów, i będzie trzeba się przesiąść na dedyka ale co po czarować innych brakiem transferów itp jak i tak to nie ma pokrycia w rzeczywistości :)

• 7 miesięcy temu...
Jakość usług w home.pl bardzo się pogorszyła w ostatnim czasie.

Co jakiś czas przestaje działać formularz poczty w domenach utrzymywanych na serwerze w home.pl.

Kilka dni temu zniknęła cała galeria zdjęć w jednej z domen, którymi administrują a konsultant jedynie potrafił zasugerować ponowny upload i backup danych za 58 zł. Moja firma poniosła straty w wyniku zniknięcia całej galerii kilkudziesięciu zdjęć, poniesione zostały koszty transferu danych i czasu, który mogliśmy przeznaczyć na inne ważne zadania. Czyżby w ten sposób firma naciąga swoich klientów na dodatkową usługę?

Żadnej pomocy ze strony konsultantów. Warto naprawdę przemyśleć decyzję o dalszej współpracy z firmą home.pl bo usługi jakie obecnie oferuje są na żenująco niskim poziomie.

Ogólnie serwery działają dobrze, ale spróbuj ustawić crona, albo uzyskać o tym informacje w BOKu :)

Działają nawet lepiej niż dobrze, co do BOKa nie miałem nigdy problemu.

A cron to inna bajka- ten kto to wymyślił taki schemat ustawiania pewnie już tam dawno nie pracuje.

Co jakiś czas przestaje działać formularz poczty w domenach utrzymywanych na serwerze w home.pl.

bo wprowadzono zabezpieczenie -> dowiedz się jakie :)

Kilka dni temu zniknęła cała galeria zdjęć w jednej z domen, którymi administrują a konsultant jedynie potrafił zasugerować ponowny upload i backup danych za 58 zł. Moja firma poniosła straty w wyniku zniknięcia całej galerii kilkudziesięciu zdjęć, poniesione zostały koszty transferu danych i czasu, który mogliśmy przeznaczyć na inne ważne zadania. Czyżby w ten sposób firma naciąga swoich klientów na dodatkową usługę?

co za bzdury -> nie umiecie wejść na zwykły ftp "fachowcy" :D

A cron to inna bajka- ten kto to wymyślił taki schemat ustawiania pewnie już tam dawno nie pracuje.

cron jest faktycznie straszny, napisałem apkę w php specjalnie pod home by ogarnąć tego crona, co prawda ustawienia powinny być w panelu jak na innych a nie każdy sobie musi radzić :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Wszystkiego masz fullllll.

Zacznij używać się szybko przekonasz jakie to jest prawdziwe fault.

Skrypty time out 30 sek., jeden php.ini dla wszystkich domen, brak kopii bezpieczeństwa, spróbuj dodać 30 userów po 1GB każdy, zobaczysz w praktyce nieograniczone miejsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności